Nytt emne

Velkommen!

Velkommen ombord, Egil Wenger! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Egil Wenger! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne 24. mar 2009 kl. 16:47 (CET)

---Hei Egil! Så fint at du blir med her. --Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 24. mar 2009 kl. 20:29 (CET)

Jeg har lagt inn en kort historikk på hovedsiden - jeg sendte e-post til Siri om dette. Spørsmål er om hvordan dette med linker skal håndteres, og hva som er gidt nok for kildehenvisninger. Har jeg gjort det rett, eller bør det settes til slutt på siden ? Noen må hjelpe meg med å få rett kilde for Trygve Vik (gjelder vel egentlig Fløysbonn som "urgård" - det er jo ikke full enighet her. Egil 18.6.09.

Jeg har ikke fått noen mail :) Har vært inne å pusset litt her og der med lenker og slikt, synes det ser bra ut. Om du ser etter, ser du hvordan jeg endret slik at kildene til det spesifikke avsnittet havnet helt nederst når artikkelen er i lesemodus. Du kan forresten underskrive på diskusjonssider ved å enten bruke fire tilder ~~~~ eller trykke på knappen over redigeringsvinduet som ser slik ut:  . Godt at det kommer inn fler oppegårdinger :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 18. jun 2009 kl. 11:34 (CEST)
Til Siri J: Det er nok Siri (Iversen) her ved NLI Egil omtalar som Siri. Til Egil: Siri Johannessen (Siri J) er ein annan enn Siri Iversen. Wikien og kvar enkelt av oss får uendeleg mykje hjelp av Siri J, som er situert ein eller annan eksotisk stad i utlandet, og som eg spent trur sit 24 timar i døgnet 365 dagar i året og passar godt på oss litt wikiukyndige. (Men dette har de kanskje allereie oppklara når eg skriv dette).--Hans P. Hosar 19. jun 2009 kl. 09:50 (CEST)
Jeg var nok litt fæl mot Egil Wenger her, Siri-NLI hadde allerede nevnt at det skulle komme inn folk fra Oppegård :) Det var dessverre bare for fristende å henge seg på litt her - derfor også smiley'en ;) NL-Siri som skriver dette er nok en slags tante rundtomkring som fikser litt overalt og ingensteds, og som av og til prøver seg med litt godmodig erting ;) Siri Johannessen (Siri J) 19. jun 2009 kl. 11:40 (CEST)
P.S. - var det greit med kildene slik det ble gjort? Siri Johannessen (Siri J) 19. jun 2009 kl. 11:40 (CEST)

Til Siri I: Nå er jeg spent.... Jeg gikk innom Lokalhistoriewikien - egentlig bare med tanke på å ta en titt. Men, før jeg egentlig hadde tenkt meg om, var jeg midt inne i et eksperiment. Hva om jeg nå prøvde meg på en artikkel..... og så vips... var jeg igang med noe som egentlig burde være enkelt - det blir jo bare en faktabeskrivelse... Det tirret meg at wikien ikke hadde noe om Gjersjøen. Ja, så gjorde jeg noe med det da - tror jeg. Har jeg lykkes med å plassere det, eller ? Få høre. Det neste blir vel Kolbotn - det står visselig med rød tekst.....Egil

Jeg har gjort noe om Kolbotn - men om det ver godt nok ? - dessuten har jeg varslet at jeg skulle skrive mer på GGjersjøen. Det har jeg også gjort. Hva synes dere ? Jeg harv fått - og svart på - en kommentar på diskusjonsplass vfor Gjersjøen..... Egil W 9.12.09

Hei! Her er en av Siri'ene - jeg er ikke lokalkjent, men tok en tur innom og lenket litt og fikset litt :) Interessant lesning - skal se om jeg kanskje kan ha et bilde som passer til ;) En ting som kunne vært praktisk er noen overskrifter (en eller to?) slik at teksten brytes opp litt - kanskje den andre Siri'n kan fikse dette? :) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 09:26 (CET)
P.S. Eksperimenter gjerne mer ;) Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 09:26 (CET)

Jeg prøvde å gå inn for å formidle bilde(r) fra mitt arki, men greide det ikke. Jeg tenker jeg prøver å formidle et par bilder via Siri I - så kan hun sette dem inn - hvis det passer da.... 10.12.09 Egil W

Kan da ikke tenke meg annet enn at det passer ;) Bildet mitt er også rimelig grått så bilder med mer farger er velkomne ;) Stemmer det forresten at Ringnes ligger til høyre i bildet? Siri Johannessen (Siri J) 10. des 2009 kl. 15:51 (CET)

Fotografen står lengst sør i Gjersjøen, og har Ringnes/Hjulet bare 50 m til høyre for seg. Du ser Kurudstranden i bakgrunnen til venstre og Amundsneset (i Ås) til høyre. Bak ser du Flåtestadskogen og Myrvolltoppen (i dimman....). Rett bak Amundsneset ligger således Flåtestad (med det urgamle flåtefestet). Flåtefestet på Kurud-siden, er altså i vika bak Kurudstranden. Siri I har nå fått noen flere bilder. Noen av dem dukker kanskje opp etter hvert..... 20.12.09 Egil W

Nøstvet

Supert med ny artikkel. Jeg har flikka litt på den, og satt inn kategorier og lenker til andre artikler. Siden vi pleier å starte artiklene med et oppslagsord slik som i leksikon, har jeg også snudd litt på den første setningen for å få ordet "Nøstvetkulturen" inn i starten av setninga. Håper det fungerer for deg :) vennlig hilsen Marthe Glad 9. apr 2010 kl. 11:06 (UTC)