Avtjernsetra

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Avtjernsetra
Foto: Pål Giørtz (2017).

Avtjernsetra var en seterKrokskogen i Bærum, beliggende ved Ringeriksveien sørøst for Sollihøgda. Navnet kommer fra Avtjern, tidligere navn på Tjernslivannet, og ligger langs bekken fra dette vannet (Avtjernsbekken).

Avtjerna var seter for fem gårder i Vestre Bærum: Belset, Hauger, Kolsberg, Levre og Løken, etter hvert også for Bryn. Det var setring her helt frem til 1930-tallet.

Fremtid

Området ved Avtjerna ble av Bærum kommune rundt 1990 lansert som et fremtidig boligområde. Det er også foreslått av den nye Ringeriksbanen skal få et stoppested her, med dette er usikkert siden boligbyggingen vil kunne komme mye senere. Den 23 km lange tunnelen fra Sandvika komme ut i Sundvollen, og det er aktuelt å anlegge en stasjon her og en omfattende byutvikling av dette området, noe som i så fall vil komme i stedet for en utvikling av Avtjerna.

Eksterne lenker


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Avtjernsetra er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.95673° N 10.37287° Ø