Brukersamtale:AnBor

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 1. apr. 2017 kl. 12:53 av AnBor (samtale | bidrag) (→‎Bunadshjelp?)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen

Velkommen ombord, AnBor! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Hjelp:Om wikien». Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no vil skille seg ut fra Wikipedia på mange måter. Siden wikien vår fremdeles er på betastadiet, så blir veien i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-) Olve Utne 4. apr 2008 kl. 14:11 (CEST)

Velkommen og fra meg :) Fint at du la inn litt om interessene dine, det kunne vært fint om du og ble med på oversikten over brukerinteresser og ekspertise. Ellers, om det er noe vi kan hjelpe med, er det bare å spørre ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. apr 2008 kl. 16:51 (CEST)
Vi ved NLI ønsker velkommen og håper på mange bra artikler fra Vest-Telemark! --Kristian Hunskaar 5. apr 2008 kl. 00:11 (CEST)

Takk for velkomsthilsner. Jeg har nå prøvd å legge inn i oversikten slik som Siri ba meg om. Håper det er rett slik som jeg har gjort det. En ting jeg ikke skjønner ordentlig er hvordan denne diskusjonen gjøres. Nå får jeg se om dette blir rett da...

Ser da bra ut dette. :-) Et tips: Du kan signere og datere diskusjonsinnlegg, hilsener o.a. med å skrive fire tilder. Du skriver altså ~~~~, og resultatet ser slik ut: Olve Utne 4. apr 2008 kl. 20:10 (CEST)
Er enig med Olve :) og skulle det være noe som ikke stemmer, hjelper vi hverandre med fiksing ;) Siri Johannessen (Siri J) 4. apr 2008 kl. 21:41 (CEST)

Henting fra Wikipedia

Hei igjen :)
Har et par små tips til deg mht artikler du henter inn. Om du ser nederst i artikkelen om Dalen, ser du {{wikipedia}} som markerer hvor artikkelen er hentet fra. Henter du fra nynorsk wikipedia, må du skrive {{wikipedia|nn}}.

Det er flott slik du legger inn lenke i redigeringsforklaringen, men det kan bli enda litt bedre og mer entydig. Om du klikker på historikk-fanen når du er på wikipedia får du opp en oversikt over alle lagrede endringer. Klikk videre på datoen til det øverste bidraget, så ser du siden slik den er nå, med litt ekstra informasjon. I adressefeltet i nettleseren får du opp en lenke som er permanent til den versjonen du brukte. Lim den inn i redigeringskommentaren, så er det ikke tvil om hvilken versjon du har brukt ;) Prøv det ut på Dalen, da bør lenken du får opp se ut slik:

http://no.wikipedia.org/w/index.php?title=Dalen&oldid=2803932

En annen ting, ikke alle lenkene som ligger i Wikipedia-artiklene er logiske på lokalwiki, jeg håper du vil se over og rydde litt om nødvendig. Håper dette hjelper litt ;)

God uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 22. apr 2008 kl. 10:37 (CEST)

Hekter meg på her for å fortelle at jeg har tilpasset kategoriene i artiklene du har lagt inn til hva vi bruker i lokal-wikien. Jeg tillot meg også å dele Rockerova-artikkelen i to - en om slekta og en om personen Christian Christophersen Roch. Fint at du bidrar med så mye! --Kristian Hunskaar 22. apr 2008 kl. 10:45 (CEST)

Hei - og takk for hjelpen, hilsenAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 22. apr 2008 kl. 16:14 (CEST)

Hei hei. Jeg titta på artikkelen din om Vest Telemark blad, og så at store deler av den er identisk med tilsvarende artikkel på bokmålswiki. Jeg så også at du er en av, men ikke den eneste bidragsyteren på bokmålswiki. Hvor mye tekst har du skrevet og plassert i begge wikiene? Kan du se over og sjekke at artikkelen ikke er direkte kopiert fra wikipedia?--Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 17. nov 2008 kl. 09:52 (CET)

Teksten som opprinneløig stod om VTB, og som provoserte både meg og ledelsen i avisa var som følger: "Vest-Telemark Blad er ei avis som vert gjeven ut i Kviteseid i Telemark. Avisa har eit stadfesta nettoopplag på 5502 (2002). Den dekker kommunane Seljord, Kviteseid, Nissedal, Fyresdal, Tokke og Vinje, og er skriven på nynorsk. Avisa kjem ut tre dagar i veka, tysdag, torsdag og laurdag. Ho er partipolitisk ubunden, sjølv om ho vart skipa på syttitalet og lenge gjekk under namnet Pravda på folkemunne. No vert ho helst kalla veslebladet, eller Vest-Telemark Ark (på grunn av at ho er heller tynn, og inntil for eitpar år sidan ikkje var stifta i ryggen."

Jeg husker ikke så nøye rekkefølgen. Jeg satt igang strakstiltak,først med små korrigeringer såvidt jeg husker, senere med tilføyelser/endringer; kanskje i nynorsk-versjonen, siden det var mest nærliggende. Jeg synes den passet bedre i lokwiki og her skrev jeg (i samråd med dagens redaktør) fra bunnen. Det som var av fakta måtte selvfølgelig taes med. Bokmålsversjonen husker jeg ikke noe spesielt om, og har heller ikke spesielt lyst til å bruke mer tid på dette.Anne Brit Borgen 17. nov 2008 kl. 12:23 (CET)

Eksterne lenkjer

   * Vest-Telemark Blad

Johannes Bakken

Artig å lese! Har et lite spørsmål, du skriver "Bakken var sangdikter og sanger til egen musikk på fele (felesanger). " Mener du at han sang til egen musikk på fela, eller at han selv satte musikk til sangene? Tror det mangler et ord her :) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:25 (CEST)

Tja hva skal jeg skrive. Viss du hører på lydopptaket som det er lenke til (det har du sikkert ikke tid til, men...) så hører du at han synger og spiller fele samtidig. Det er det som menes. Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 11:39 (CEST)

Tiden har jeg, men ikke god nok lyd :) Prøver meg på en liten endring - følger du med meg? ;) Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:44 (CEST)

Det ble mye bedre Siri, hilsenAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 11:48 (CEST)

Takk! Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 11:50 (CEST)

Portaler

Jeg har opprettet portalene Vest-Telemark og Kviteseid, og kommer til å opprette flere slike portaler for området etterhvert som det kommer til artikler.

En ting om kategorisering: Det er ikke nødvendig å plassere alle artikler knyttet til regionen i Kategori:Vest-Telemark. De enkelte kommuner ligger som underkategori, og det kan lages lister som fanger opp alt. Regionportalen presenterer artikler fra alle de seks kommunene. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. apr 2008 kl. 11:33 (CEST)

Takk, fint,hilsenAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 11:40 (CEST)

Da har jeg også opprettet Forside:Seljord. Masse spennende artikler her, skikkelig godt lokalhistorisk preg med tradisjonsbærerne du skriver om. Jeg tråkker litt oppå deg innimellom med kategorier og merking av artikler så de kommer inn i portalene; du får bare holde ut. Chris Nyborg (Cnyborg) 26. apr 2008 kl. 17:55 (CEST)

Det er beroligende at du gjør det. Da vet jeg at du luker og rydder i bedene mine.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 18:06 (CEST)

Kviteseid folkebibliotek

Du har visst ikke bare en, men to som fölger i dine artikler her :) Jeg leser videre, og koser meg med det :) Har snublet over en ting til, i artikkelen om folkebiblioteket, ligger en annen gjemt - den om Gunnar Haugestøyl. Hva sier du, skal vi gi ham en egen artikkel - og referere til ham fra folkebibliotekets? Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 22:50 (CEST)

Ja, jeg har tenkt det samme sev, men tenkte at jeg kunne kikke på det seinere. Det er fint om du gjør de. Du har et uhildet/friskt blikk på teksten. Jeg kommer med foto av personen senere når funksjonen er i orden. Han var invalid og skredder/skomaker, og bildet er fra verkstedet.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 23:06 (CEST)
Nå er det gjort, Gunnar Haugestøyl har fått en mer enn fortjent egen artikkel ;) Vil du se over at jeg har delt opp skikkelig? Tror og at språkflyten skal være ok, men to sett øyne ser alltid mer enn et... :) Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 23:34 (CEST)

Takk - det ser fint ut. Jeg har litt mer jeg ønsker å tilføye seinere. Hans arbeid for folkebibliotekete er større enn noen idag forstår tror jeg...Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 26. apr 2008 kl. 23:41 (CEST)

Etter det lille jeg leste, har du nok rett. Burde nesten kategorisert ham som pioner... Siri Johannessen (Siri J) 26. apr 2008 kl. 23:42 (CEST)

Har våga meg innom igjen, og denne gangen holdt litt mer hus. Tårånn i Tråppin - vil du se om jeg har skjønt deg rett? Så du skriver, er reint så jeg er tilbake i Norge igjen forresten. Har et bilde av Seljordsvannet ved pulten her ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2008 kl. 00:28 (CEST)

Uff, er lei for at jeg krasjet med deg, skal prøve å ta det litt mer med ro :) Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2008 kl. 01:47 (CEST)

Nå er det slutt for i kveld. En Kjøttmeis kom inn i huset når jeg åpnet ytterdøren for å låse. Han (velger å tro at det er en han) skjønner ikke at han ikke har noe fremtid i mitt hus; han må fly ut igjen.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 27. apr 2008 kl. 01:55 (CEST)

Håper alt gikk vel med ditt flyvende besøk :) Har sett litt på Gygretråppin og det ser ut som om den motsier Tårånn i Tråppin mht hvem som laget trappetrinnene :) - stemmer det? Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2008 kl. 23:56 (CEST)

Ja, jeg grublet en stund over teksten(e). Men kom til at slik er sagnmaterialet sin egenart. Historiene kan utvikle seg paralellt, personer og hendelsesforløp endres. Jeg fant ut at jeg bare måtte la det stå. Det er kildeangivelse på begge.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 28. apr 2008 kl. 14:20 (CEST)

Tore Skaug

- For ordens skyld, det kommer en litt mer seriøs tekst om min tidligere sjef i Vest-Telemark Blad. Han har vært litt treig med å sende data til meg, men det kommer nå snartAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 28. apr 2008 kl. 19:14 (CEST).

Godt å høre, det var en spesiell biografi han fikk :) - om du ville si det der til Chris tror jeg du burde stikke innom diskusjonssiden hans forresten :) God kveld! Siri Johannessen (Siri J) 28. apr 2008 kl. 19:41 (CEST)
Jeg så det, denne siden ligger i overvåkingslisten siden jeg har skrevet her. Chris Nyborg (Cnyborg) 28. apr 2008 kl. 21:16 (CEST)

Bildeopplasting

Fint å se at du er i gang med bildeopplasting! :-) En liten detalj: Det er lurt å unngå bilder som er for små; en minimumsstørrelse på ca 200 X 300px er bra, og større bilder, jo bedre — opp til et par MB størrelse... Bilder omskaleres automatisk, og jo mindre originalen er, jo dårligere blir omskaleringene også. -- Olve Utne 2. mai 2008 kl. 00:45 (CEST)

Det er også fint om du velger lisens for bildene så raskt som mulig - aller helst ved at du bruker rullemenyen når du laster dem opp. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. mai 2008 kl. 11:38 (CEST)

Hm, jeg fikk først beskjed om at de var for store, så gjorde jeg dem mindre henholdsvis web- og e-post-kvalitet. Da får jeg prøve mellomtingen neste gang, eller ikke bry meg om advarslene på størrelse og se hva som skjer -Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 2. mai 2008 kl. 15:43 (CEST)
Ah. Ja, de automatiske advarslene trenger du ikke å bry deg om — de er satt for lavt likevel... Jeg bruker å klikke på «Ikke vis advarsler» når jeg laster opp... :-) (Hmmmm.... Kanskje greier vi å finne en måte å få hevet grensen for automatiske advarsler til f.eks. 2 MB eller lignende.) Olve Utne 2. mai 2008 kl. 16:33 (CEST)
Nå har jeg fikset advarselen, som ble utløst på 150 KB. Den er nå satt til 2 MB (2000 * 1024 B). Det betyr at de fleste bilder fra vanlige digitalkameraer går rett inn. Chris Nyborg (Cnyborg) 2. mai 2008 kl. 19:23 (CEST)
Bra! :-) Olve Utne 2. mai 2008 kl. 20:27 (CEST)

H.G.Heggtveit

Jeg valgte bevisst å skrive Hallvor Gunleikson Heggtveit i Overskriften og H.G.Heggtveit i teksten fordi han blir nesten alle steder referert til som H.G. På en eller annen måte bør H.G bli søkbart. Hvordan få til det på en ordentlig måte?Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 3. mai 2008 kl. 14:05 (CEST)

Jeg legger inn en omdirigering. Det kan også skrives inn i artikkelen, men det gjør ikke all verden fra eller til i forhold til å få det søkbart. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. mai 2008 kl. 14:53 (CEST)

Grunnkretser

Ser at du kopierte Grunnkretser i Kviteseid kommune fra Wikipedia. Det fungerte ikke så bra. Disse artiklene på Wikipedia henter informasjon fra lister ved hjelp av maler, og det er et større arbeid som må til for å importere det hele. Før den jobben gjøres bør vi også se på om vi ønsker å presentere informasjonen på samme måte, eller om vi bør legge det ut annerledes – i og med at vi kanskje har større nytte av denne informasjonen av Wikipedia og kan gjøre litt mer ut av den. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. mai 2008 kl. 20:53 (CEST)

Sikkert helt greit. Jeg tenkte det burde være en del av infrastrukturen så og si.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 3. mai 2008 kl. 21:59 (CEST)
Vi må absolutt få det inn, men kikker du på artikkelen nå ser du at det ikke er med noen informasjon, bare en mal som vi ikke har. Skal se på det i løpet av kvelden og morgendagen. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. mai 2008 kl. 22:22 (CEST)
Sikkert mye som er viktigere nå. I alle fall for meg som drar på ferie snart :-) Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 3. mai 2008 kl. 22:25 (CEST)
Jeg har fikset den, så informasjonen kommer frem nå. Det er nokså enkelt å tilpasse det hvis vi ønsker å presentere informasjonen på annen måte. Chris Nyborg (Cnyborg) 3. mai 2008 kl. 22:34 (CEST)

Fast bredde på bilder

Jeg fjernet 322px som du la inn som fast bredde på bilder. Det fungerer ikke slik at du kan legge inn en fast bredde slik at de blir like brede som infoboksen; det er bare de som har nøyaktig samme skjermstørrelse og innstillinger som deg som får til deg. Det går an å legge bildet inn i boksen, og vi kan se på justeringer av størrelsen der, men det er viktig at dette fungerer på både store og små skjermer. 322px blir opp mot halve den aktive skjermbredden på små skjermer, blant annet på de skjermtypene de fleste skoler fortsatt må bruke, så det fungerer dårlig. Chris Nyborg (Cnyborg) 4. mai 2008 kl. 15:50 (CEST)

Fint, men jeg tror jeg har gjort det tre andre steder og, all sterd på kirker. Hvordan funker det med gamle bilder forresten, kanskje det ikke er noen god ide? jeg har imidlertid tenkt å legge inn noe mer historiske data etterhvert, da blir det kanskje mer logiske illustrasjoner.Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 4. mai 2008 kl. 17:24 (CEST)
Jeg synes det er bare å kjøre på med gamle bilder, det gir en ansporing til å skrive med om historien. Chris Nyborg (Cnyborg) 4. mai 2008 kl. 22:16 (CEST)


Ustyrlige bilder

Jeg får ikke til å sette inn et bilde a alteret i Kviteseid gamle kirke. Jeg tror jeg har brukt rett filnavn, men det er to like bilder på siden. Hva er det jeg gjør feil?Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 5. mai 2008 kl. 21:14 (CEST)

Godt spørsmål... Det ser ut som det er blitt lagret feil cacheversjon av det ene bildet på en eler annen måte. Skal prøve en vri nå. -- Olve Utne 5. mai 2008 kl. 21:19 (CEST)
Vri 1 virket ikke. Prøver å laste opp bildet under nytt navn nå. -- Olve Utne 5. mai 2008 kl. 21:25 (CEST)
Vri 2 gikk bra, så det skal virke nå. Sletter den tidligere versjonen nå, siden den viser feil miniversjon. -- Olve Utne 5. mai 2008 kl. 21:33 (CEST)
TakkAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 5. mai 2008 kl. 21:36 (CEST)


Eksterne lenker

Noen ganger har jeg problemer med de eksterne lenkene. De funker ikke som de skal og jeg har kommet til å tenke på om det er sessjonene i URL som er problemet. Hvordan skal det evt løses, med TinyUrl? AnBor

Kan du gi meg et eksempel på en URL hvor det er problemer? Chris Nyborg (Cnyborg) 10. jun 2008 kl. 20:19 (CEST)
For eksempel denne Bondeopprøret: http://www.lokalhistorie.no/w/index.php/Bondeoppr%C3%B8ret

Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 10. jun 2008 kl. 22:22 (CEST)

Du manglet http:// på den første, og i den andre var det et linjeskift. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jun 2008 kl. 00:53 (CEST)
Den artikkelen er det vel egentlig like greit å flytte først som sist, det har vært en del bondeopprør. Jeg legger den på Bondeopprøret 1540. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jun 2008 kl. 00:54 (CEST)

Flatdalslandsbyen

Hei, og takk for en fin artikkel om Flatdal. Lurer imidlertid på om det er dekning for å si at dette er landets eneste landby, og om det er en landsby overhode. Innafor historie- og etnologifaga opererer norske forskere med begrepet klyngetun om slike fenomen som Flatdalslandsbyen. Og disse klyngetuna har sitt kjerneområde på deler av Vestlandet (Hordaland?). Havråtunet og Agatunet er to kjente eksempler. Kanskje du kunne knytte artikkelen litt mer til forskningsstatusen på området? Ellers er det som nevnt en god artikkel!

Med helsing Trond Nygård (12/6 2008)

Takk for tilbakemelding og fint at du påpeker det. Jeg var/er litt usikker, men jeg ser at Flatdal har innarbeidet navnet Flatdalslandsbyen og i alle fall Seljord kommune i sine egne brosjyrer omtaler landsbyen som Norges eneste.

Margit Liens samlinger, Myklestogo - er en del av Vest-Telemark museum. Jeg skal i alle fall sjekke nøyere hva de skriver i sin beskrivelse. Ellers er det jo fritt fram for deg å tilføye et avsnitt om disse vurderingene vet du? Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 12. jun 2008 kl. 10:07 (CEST)

Flytting

Jeg har flyttet litt rundt på noen ting, se Diskusjon:St. Nikolas, fordi temaet er felles for flere steder i Norge. For å knytte helgenen spesifikt opp mot Telemark opprettet jeg Eidsborg stavkirke. Hvis man søker på St. Nikuls går nå rett til det relevante avsnittet i den artikkelen. Jeg flyttet også vakekirke (lokalt navn) til pilegrimskirke, med omdirigering og referanse til lokal form i Telemark, ettersom det er et fellesbegrep. En vakekirke er, andre steder enn Vest-Telemark, en spesiell type pilegrimskirke, nemlig en som ligger der man har en våkenatt den siste natten før man når målet. En viktig ting som oppnås med flyttingen er at det er mulig å kategorisere artiklene skikkelig; etterhvert som artikkelen om vakekirker/pilegrimskirker blir lenger vil Telemark bare utgjøre en mindre del av artikkelen, og da blir kategoriseringen forvirrende for brukere og artikkelen ser merkelig ut på Telemarksportalen. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jul 2008 kl. 20:42 (CEST)

Ok, fintAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 11. jul 2008 kl. 20:47 (CEST)
Bare si fra hvis du har andre idéer rundt slikt som dette, det er ikke sikkert at den løsningen jeg finner alltid er den optimale; jeg bare prøver å passe på at ingen begreper blir «kapret» av ett område. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jul 2008 kl. 20:54 (CEST)
Kikket raskt på endringene. Jeg skjønner resonementetselvfølgelig.Det kan ikke være en artikkel for hver staveform v navnet. Innenfor bibliotekfag skal begrepet være så pregnant som mulig. Søker du etter et emne så skal det være spesifikt som råd. Søker du på Nikuls så får du Nikuls osv. Det er sikkert greit dette. Du sitter med oversikten. men, for å hoppe litt; noen ganger legger jeg inn med kategori ? fordi det ikke finnes kategori som passer. Eksempelvis fyle som fikk kategori skotøy. Idag la jeg inn noe om tågarbeid og prøvde meg med kategori: husflid. Men, begge disse tingene er husflid eller håndverk om du vil. Så lenge emneordsregistret ikke ligger i bunnen blir jeg litt usikker....Anne Brit Flatin Borgen (AnBor) 11. jul 2008 kl. 21:09 (CEST)
Kategorisystemet blir til mens vi går, og det er vanskelig å finne noen annen løsning ettersom det vil komme nye ting til. Grunnen til at jeg flyttet den over i Kategori:Kunst og handverk i stedet for å opprette Kategori:Husflid er at det ofte er greit om det finnes mer enn en artikkel før man oppretter en mer spesifikk kategori; muligens kan vi allerede nå finne noe i leksikonet som kan puttes i en husflidskategori og opprette den. Når det gjelder Kategori:? fungerer ikke det så bra. Det er bedre om du legger inn {{ukategorisert}}; den kan gjerne brukes selv om det finnes en kategori, og da blir alle artikler som har mangelfull kategorisering samlet på ett sted.

Når det gjelder søking prøver vi å legge inn omdirigeringer som gjør at man hopper til riktig sted. Hvis man også passer på å markere dette i artikkelen fungerer det; f.eks. slik det er med at vakekirke hopper til pilegrimskirke, men begge de to ordene er tydelig uthevet i første setning. Dermed vet leseren at hun/han har kommet til riktig sted. Når det gjelder St. Nikuls oppfatter jeg det mer som en historie om kulten på et gitt sted, Eidsborg stavkirke, enn en historie om helgenen; det sier langt mer om kirken og dens historie enn om St. Nikolas; derfor den lange versjonen under kirken og en kortversjon (henvisning) i helgenartikkelen. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. jul 2008 kl. 22:52 (CEST)

Kilde

Flotte bilder du laster opp! Som du kanskje har lagt merke til brukte jeg et av dem til ukas bilde på hovedsiden. En praktisk ting: Det er bra om du ikke bruker linjen «Kilde=» til beskrivelse av bildet, men skriver noe slikt som «eget foto» når det er dine bilder og kilde når det er andres. Vi kan hente ut informasjon via slike maler, og da vil ikke hele beskrivelsen komme med, samt at det blir galt hvis vi henter ut kildeinformasjon. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. jul 2008 kl. 20:15 (CEST)

Ok, fint at du sier fra. jeg synes ikke anvisningene er entydige og er alltid usikker. Skal prøve å gjøre det slik senere. AnBor
Som eksempel på utfylling, se Bilde:1333 Bervensmia.jpg, Bilde:5347 Leikanger prestegard (1752).jpg og Bilde:4701 Syringa reflexa.jpg. Jo fyldigere info-delen av skjemaet er, jo bedre. :-) Olve Utne 15. jul 2008 kl. 22:34 (CEST)

Håper det følgende kan være til hjelp:

Beskrivelse/skildring

Her beskriver du åndsverket (bildet, lydfilen, filmen e.a.) og det åndsverket illustrerer: Emne og sted, gjerne også tid (periode) osv.

Avbilda person(er/ar)
Tagger/-ar
Kjelde

Hva er den opphavsrettsmessige kilden for åndsverket?

Dato

Når ble åndsverket produsert?

Opphavsperson

Hvem utførte åndsverket?

Lisens(er/ar)

Hvilke betingelser er åndsverket publisert her under.


-- Olve Utne 15. jul 2008 kl. 22:44 (CEST)

Veldig klargjørende Olve. Takk - nå gjelder det bare å huske det, hilsenAnne Brit Flatin Borgen (AnBor) 15. jul 2008 kl. 22:48 (CEST)

Bildene

Tar det siste her hos deg ;) De bildene jeg ser det er problemer med er Bilde:Urdbøuri 1.jpg, Bilde:Urdbøuri 2.jpg, Bilde:Fjellbjørk.jpg og Bilde:Nøringsved.jpg (pluss det fra Bø). Skal jeg slette på direkten, eller avvente din nye opplasting? Mvh. Siri Johannessen (Siri J) 7. aug 2008 kl. 11:30 (CEST)

Takk, det er fint om du sletter dem. Jeg ser om jeg får tid til å laste dem opp på nytt senere idag.8. aug 2008 kl. 09:21 (CEST)Anne Brit Borgen
Er gjort - god helg! :) Siri Johannessen (Siri J) 8. aug 2008 kl. 10:37 (CEST)

Bilde:Mannslagaren.jpg

Hei, jeg la merke til Bilde:Mannslagaren.jpg. Der er det litt uklart med rettigheter. Det er omslagsdesigner og/eller forlaget som har rettighetene til den, og det å avfotografere/scanne omslaget gir ikke anledning til å lisensiere den fritt. Hvis det ikke er du som har designet det (jeg kjenner deg ikke godt nok til å vite om du har holdt på med slikt eller ikke) må vi ha en tillatelse fra rettighetshaver. Chris Nyborg (Cnyborg) 10. aug 2008 kl. 13:13 (CEST)

Det er mannen min som har laget tresnittet på omslaget. Han gjorde det som en vennetjeneste for forfatteren som er død. Han ga ut boka på eget forlag. Mannen min er ute og skyter leirduer nå, men kan selvsagt sende en e-post å bekrefte at det er greit å bruke omslagsbildet? Si hva og eller hvordan, så kommer det.Anne Brit Borgen 10. aug 2008 kl. 13:18 (CEST)
Det burde holde å skrive hans navn som opphavsperson, og evt. legge inn en forklaring på diskusjonssiden. Chris Nyborg (Cnyborg) 13. aug 2008 kl. 17:17 (CEST)
OK, da gjør jeg det.Anne Brit Borgen 14. aug 2008 kl. 11:21 (CEST)

Gamlekyrkja i Vrådal

Hei :) Har lagt bildet inn igjen, og gjort litt layout og annen småpirk - hva synes du? (Forstod jeg deg rett i teksten?) Siri Johannessen (Siri J) 13. aug 2008 kl. 11:26 (CEST)

Du forstår nå det meste... Jeg hadde ikke noe nytt bilde av Vrådal kirke og brukte det gamle kortet. Idag oppdaget jeg Stiangutten sitt nye bilde av Vrådal kirke og byttet det inn. Jeg prøve meg fram med å sette inn det gamle under, men jeg fikk det ikke så godt til som du. Jeg nøyde meg med en linje. Anne Brit Borgen 13. aug 2008 kl. 11:58 (CEST)
Jeg så også bildet igår, men avventet litt - og det med å legge inn ting, det ordner seg etterhvert. Det er lite hokus-pokus, og har noen eksempler :). Etterhvert kan vi nok flytte bildet tilbake til høyre, slik at venstremargen er rett. Jeg la det slik for å holde det sammen med teksten :) Siri Johannessen (Siri J) 13. aug 2008 kl. 13:11 (CEST)



Lokalhistoriewiki.no
Budstikka

Nr. 1, årg. 1 25. september 2008

 

Velkommen som medarbeider på lokalhistoriewiki.no!   Velkommen som medarbeidar på lokalhistoriewiki.no!
Mange nye har registrert seg, høsten er her med mer innetid og dermed er det på tide med et treff (kurs).   Mange nye har registrert seg, hausten er her med meir innetid og dermed er det på tide med eit treff (kurs).
Denne gang holdes kurset lørdag 11. oktober kl 9-16 i NLIs lokaler i Observatoriegt. 1 B (nybygget bak Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleder er Chris Nyborg. Kurset vil være praktisk, med vekt på ting dere støter på underveis i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, maler osv. og det er rom for ønsker fra dere i dette. Mail gjerne Chris, eller skriv det nederst på siden der du kan melde deg på. Videre vil kaffe og te være innen rekkevidde i pausen, og det blir mulighet til å jobbe litt på egen hånd - med noen som ser litt over skulderen om ønskelig. Du kan også ta med ting du lurer på om det er enklere enn å beskrive dem med ord.   Denne gongen blir kurset halde laurdag den 11. oktober kl 9-16 i lokala til NLI i Observatoriegt. 1 B (nybygget attom Nasjonalbiblioteket) i Oslo. Kursleiar er Chris Nyborg. Kurset vil vera praktisk orientert, med vekt på ting de støyter på undervegs i wikiarbeidet. Stikkord er layout, bildeopplasting og -lisensiering, kategorisering, malar osv., og det er rom for ønske frå dykk i dette. Send gjerne Chris ein e-post, eller skriv det nedst på sida der du kan melde deg på. Elles vil det vera kaffi og te i pausen, og det blir mulegheiter til å arbeide litt på eiga hand — med nokon som ser deg litt over skuldra om du vil. Du kan ta med deg ting du lurer på òg om det er enklare enn å skildre dei med ord.
Datakapasiteten begrenser dessverre antall deltakere til ca. 30, men det kommer flere kurs (også andre steder i landet)! Selv om NLI har noen bærbare pc'er til disposisjon er det flott om dere som har mulighet for det, tar med egne bærbare pc'er. Det er trådløst nettverk i kurslokalene.   Datakapasiteten gjer dessverre at vi berre har plass til kring 30 deltakarar, men det kjem fleire kurs (inkludert andre stader i landet)! Sjølv om NLI har nokre berbare datamaskiner til disposisjon, er det flott om dei av dykk som kan, tek med eigne berbare datamaskiner. Det er trådlaust nettverk i kurslokala.
Ser frem til å møte dere!
Marianne Wiig, NLI
  Ser fram til å møte dykk!
Marianne Wiig, NLI

 


Diskusjonsforumet  |  Brukerinteresser  |  Hva er wikien ikke?

Bilde:Finnmarksbilder_2.jpg

Hei! Noen nye opplysninger har kommet frem, vil du ta en titt på Bildediskusjon:Finnmarksbilder_2.jpg ? Siri Johannessen (Siri J) 16. okt 2008 kl. 10:59 (CEST)

Ja, jeg vet ikke. Jeg er ikke spesielt militærorientert eller -interessert, men har ganske mange bilder etter min far. Et av de andre som jeg har lastet opp i galleriet er en sprengning/detonasjon av sprenglegeme, antakelig flytemine, der er det håndskrevet en dato og årstall 1947. Jeg vet også at han arbeidet flere år med å fjerne miner og torpedoer etter krigen, først i nord og senere i Oslofjordområdet. Endel av bildene i samme mappe har påtegning Kirkenes, eller er av personer som står foran skilt som angir Kirkenes, derav samletittel: Finmarksbilder.Anne Brit Borgen 16. okt 2008 kl. 14:20 (CEST)
Det var ikke ment som kritikk, mer som at det kunne være greit for deg å få med deg denne informasjonen og :) Mener at jeg og hørte om miner som dukket opp da jeg var liten, så at det kan ha pågått lenge tror jeg gjerne :) Jeg synes det var artig at informasjonen kom frem - det kan bli artig om vi får til slikt for flere bilder, synes du ikke? Siri Johannessen (Siri J) 16. okt 2008 kl. 15:06 (CEST)
Jeg oppfattet det heller ikke slik, men svarte på den måten for å vise hvor vanskelig det kan være når en «sitter på» konvolutter med løse bilder der noen er merket og andre ikke. Jeg synes og det er artig at noen har så detaljerte kunnskaper at de kan tidfeste ting så nøyaktig. Jeg hadde forøvrig håpet at noe tilsvarende ville skje med et annet bilde som jeg har lastet opp. Det viser et ødelagt hus med en interessant bygningskonstruksjon. Min påstand er også her at det er et «Finnmarksbilde». Forøvrig tenker jeg at det andre bildet som viser marinefartøy med en fjellprofil bak kanskje er fra samme tokt/manøver dvs. 60-tallet.Anne Brit Borgen 16. okt 2008 kl. 21:13 (CEST)
Da er jeg lettet :) Har oppdatert bildesiden med den nye informasjonen, og skjønner problemet ditt. Har du en lenke til det/de andre bildene? Det er plass til flere «ukens gåtaktige-bilde» ;) Siri Johannessen (Siri J) 16. okt 2008 kl. 21:30 (CEST)
Her er lenker til de to nevnte bildene + ett til som kan være ubestemmelig:

http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Bilde:Finnmarksbilder_5.jpg http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Bilde:Finnmarksbilder_1.jpg http://www.lokalhistoriewiki.no/index.php/Bilde:Finnmarksbilder_3.jpg Anne Brit Borgen 16. okt 2008 kl. 23:16 (CEST)

Tar dem med bak öret :) Siri Johannessen (Siri J) 16. okt 2008 kl. 23:31 (CEST)

Tusenårssteder

Jeg er ikke helt sikker på hva du prøvde på i artikkelen Tusenårssted, men det fungerte ikke. Jeg tror du mente å få artikkelen Kviteseidbyen til å dukke opp der, og ordner det nå. Chris Nyborg (Cnyborg) 18. okt 2008 kl. 00:36 (CEST)

Akkurat, det var det det var. Takk Chris!Anne Brit Borgen 18. okt 2008 kl. 11:44 (CEST)

Lisens

Jeg tilbakestilte lisensendringen på Bilde:VTB Avisa mot straumen.jpg. Det å ta bilde av en tegning gir deg bare rettigheter til selve bildet, ikke til det avbildede motivet. Det er fortsatt nødvendig med en tillatelse fra tegneren, selv om det dreier seg om noe som er sendt ut i stort opplag. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. nov 2008 kl. 01:25 (CET)

Ja, jeg skjønner dette, men visste ikke hva jeg skulle velge. Jeg så illustrasjonen var lastet opp under bilder uten lisens. Kortet ble distribuert i mengder som reklame. Fant det tilfeldigvis som et bokmerke nylig. Tegneren er død for lengst. Han var ugift og såvidt jeg vet barnløs. Jeg kjenner en nevø av hama; en av VTB sine tidligere redaktører; johannes Skarprud. Hjelper det å snakke med ham da?Anne Brit Borgen 11. nov 2008 kl. 08:03 (CET)
Tegningen er vernet i 70 år etter Skarpruds død, så en av arvingene må slippe det under fri lisens; en mulighet er at avisen kjøpe rettighetene til bildet, og da kan muligens nevøen hjelpe til. Chris Nyborg (Cnyborg) 11. nov 2008 kl. 09:22 (CET)

Lingeklubben

Heisann. Jeg fiksa litt småplukk på Lingeklubben-artiklen. Artiklen er flott, men jeg har to småplukker som jeg håper du kan fikse opp i. Det første er der du sier at

Den var tenkt til å være en søsterklubb til andre liknende klubber i flere av Europas hovedsteder hvor medlemmene var knyttet til Special Forces Executive under krigen, og som alle hadde samme formål: "Mutual Social Benefit of Its Members."

Jeg har satt på en "trenger referanse" fotnote der, fordi jeg ikke har funnet utsagnet da jeg søkte på internett. Jeg fant det på folk og forsvar men da bare som Lingeklubbens motto, - ikke på mange lignende klubbers motto. Hadde du kunnet finne ut hvor det sto at det var deres felles motto? Det andre er sitatet som er saksa fra regjeringen.no. Hadde du kunne lenke til hvilken side på regjeringen.no det er snakk om. Om du i tillegg kunne skriver hvilken dag du oppsøkte siden, hadde det vært flott. Nettsider har jo en lei uvane med å endre innhold før man vet ordet av det... --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 1. des 2008 kl. 11:31 (CET)

Jeg har oppgitt kilden. Den er oppgitt under artikkelen. Viss det er viktig med lesedato på klippet fra regjeringen så skal jeg se på det senere.Anne Brit Borgen 1. des 2008 kl. 13:16 (CET)
Ok, "mutual social etc" er fra Lingeklubben-boka. Da fjerna jeg taggen på det utsagnet. Lesedato og presis lenke har jeg fiksa :) --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 1. des 2008 kl. 13:30 (CET)

Henry_Borgen

Hei igjen. Artikkelen din om Henry Borgen ville hatt utbytte av noen referanser, enten i en litteraturliste eller som fotnoter. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 5. jan 2009 kl. 09:43 (CET)

Nok en gang; men her er kilden er oppgitt i teksten. Medaljene ligger i skrivebordskuffen.Anne Brit Borgen 5. jan 2009 kl. 16:44 (CET)

Brukersiden din

Hei :) Fikset litt, det manglet et mellomrom - utrolig hvor mye litt luft kan bety ;) God helg! Siri Johannessen (Siri J) 9. jan 2009 kl. 17:57 (CET)

Takk du usynlige hjelper - Anne Brit Borgen 9. jan 2009 kl. 20:36 (CET)

Skarsvegen

Hei, vi tenker på å dekke en del stoff som er spesielt aktuelt i forbindelse med Kulturminneåret 2009. Jeg skrev litt om Skarsvegen, og merket mens jeg skrev at dette jo er noe som ligger i ditt område. Utvidelser av artikkelen, og ikke minst artikler om enkelte gårder og kulturminner langs den, hadde vært kjempefint - eller om du eventuelt kunne henvise til noen kilder som er tilgjengelige på nett (har ikke så mye tid til å karre meg til bibliotek nå om dagen). Chris Nyborg (Cnyborg) 16. jan 2009 kl. 17:33 (CET)

Skal se hva jeg kan gjøre. Skarsvegen stod på forøvrig på lista mi over aktuelle ting å skrive om.Anne Brit Borgen 16. jan 2009 kl. 18:52 (CET)
Hurra! Flere artikler allerede! Jeg opprettet Kategori:Skarsvegen, og erstattet noen kategorier på artiklene med den. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. jan 2009 kl. 23:36 (CET)
Ja rett i vei.Du lurte meg godt nå, Chris - og så på nynorsk da... Anne Brit Borgen 17. jan 2009 kl. 23:45 (CET)
Jeg er jo strengt tatt statsansatt, så jeg får prøve å fylle nynorskkvoten ;-) Nei, det er mest det at siden jeg underviser i nynorsk er det greit å benytte anledningen til å skrive litt nynorsk innimellom. Du trenger jo ikke å følge opp med nynorsk på artikler du oppretter, det er jo fint med litt mangfold. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. jan 2009 kl. 23:46 (CET)

Skigard

Hei igjen. Flott artikkel. Har du kilde på at skigarder har vært i bruk siden stenalderen? Det hadde vært supert. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 23. feb 2009 kl. 10:56 (CET)

Der dukka skigardartikkelen opp igjen :) Jeg tok vekk "bilder av..." kategorien fra artikkelen, siden det først og fremst er en kategori vi bruker til å sortere bilder. Skigardbildet er jo allerede er kategorisert som et av dine bilder. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 09:44 (CEST)

Planter

Heisann. Flotte plantebilder. Jeg har knøtta litt med kategoriene for å få dem inn i kategorier vi allerede har. Det jeg lurer på, er Søstermarihånd-bildene dine. ( http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Bilde:Søstermarihand_2_Blika.JPG ) og ( http://lokalhistoriewiki.no/index.php/Bilde:Søstermarihand_Blika.JPG ) hva slags planer har du for dem? I seg selv er "vanlige", om enn skjeldne planter ikke egna for denne wikien, men dersom du har lokalhistoriske planer for bildene, kan det likevel være rom for dem. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 11:08 (CEST)

Kategorien betyr ikke moe for meg personlig. Jeg tenker mer på andre brukeres muligheter til gjenfinning når jeg prøver å tenke kategorier. De fleste bildene jeg laster opp har jeg en plan med, om enn langsiktig. Så spørs det på tiden -. Søstermarihand i så store megder som her er spesielt, og du finner det innenfor kulturlandskapet mellom Hjartdal og Svartdal, nærere bestemt ved Blika gruver. Jeg har tenkt å lage en artikkel etterhvert.Anne Brit Borgen 9. okt 2009 kl. 11:21 (CEST)

Togarbeid

Heisann. Fin Tågarbeidartikkel, - har du en kilde på at det har vært i bruk siden vikingtiden? En Kilde på funnet fra Osebergskipet holder i massevis :) --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 28. sep 2009 kl. 12:43 (CEST)

Jeg oppdaget denne først nå. Vet ikke om jeg gidder å lete opp kilde akkurat for Vikingtiden. Men, Visted og Stgum sier i Vår gamle bondekultur II: .." kurven er bundet av bjørketæger i en teknikk som var kjent i Norge allerede i forhistorisk tid." Anne Brit Borgen 9. okt 2009 kl. 15:44 (CEST)

Oppslagsord

Heisann! Jeg så at Sigurd Telnes-artikkelen din brukte fet skrift i oppslagsordet. Det hadde vært fint om du i stedet for fet skrift, lagde en lenke til artikkelen. På den måten vil for eksempel forsider ha en lenke til artikkelen som er lett og intuitiv for leserne å klikke på, og det vil fremdeles framstå som fet skrift i selve artikkelen. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 9. okt 2009 kl. 10:56 (CEST)

Sorry, jeg skjønner ikke hva du mener? Jeg var bare inne for å sette inn bilde igår, satte bare inn en kategori som jeg hadde oppdaget - kikket ikke på noe annet.Anne Brit Borgen 9. okt 2009 kl. 11:27 (CEST)
Ah, da var det kanskje ikke du som gjorde feilen. Men det jeg mener, er i alle tilfeller at om du f.eks skriver en artikkel om Sigurd Telnes, skal navnet hans, der det fukker opp først i artikkelen være en lenke, slik: Sigurd Telnes. Dette vil i selve artikkelen se ut som om det er fet skrift, men når artikkelen presenteres på en forside, vil det være mulig å klikke på lenka så du kommer inn på selve artikkelen. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 9. okt 2009 kl. 12:31 (CEST)

Flott bilde av pinsedåp

Likte særlig alle de paraplykledde i bakgrunnen. --Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 9. nov 2009 kl. 09:27 (CET)

Nytteplanter

Heihei, i dag slettet jeg kategorien Nytteplanter og overførte til Nyttevekster. Det gjelder blant annet noen av dine fine bilder. Håper det fungerer for deg! Beste hilsen --Ida Tolgensbakk 8. mar 2010 kl. 10:06 (UTC)

Ståle Åsheim

Når levde han? Ida Tolgensbakk 14. jul 2010 kl. 11:17 (CEST)

Aslak Bergland

Har akkurat lagt inn en artikkel om presten Aslak Bergland. Ville legge inn et bilde som jeg har lastet opp tidligere. Men, problemas.... Bildet jeg får inn er ikke det som jeg velger: Sokneprest Aslak Bergland.jpg - Merkelig.Anne Brit Borgen 25. jul 2010 kl. 18:47 (CEST)

Jeg har sett over artikkelen og pusset bittelitt - la også inn bilde, og lurer på hvilket bilde du ser; det med tre bilder eller det av en herre med bart? ;) Siri Johannessen (Siri J) 25. jul 2010 kl. 19:08 (CEST)
Takk Siri. Jeg fikk fram det bildet med tre felter og det funka ikke bra. Du har satt inn det som jeg ville ha inn :-)Anne Brit Borgen 25. jul 2010 kl. 22:28 (CEST)
Helt ok, jeg tror at det kan ha vært en gammel versjon som ble lagret i hukommelsen på maskinen din - det kan være at f.eks. CTRL-F5 kan hjelpe deg om slikt skjer ;) (bare koselig å kunne fikse litt ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 25. jul 2010 kl. 22:41 (CEST)

Smiing og elger

Hei AnBor! Jeg rydder litt i kategorier om dagen, noe som fikk konsekvenser blant annet for dine flotte bilder av smiing (de har blitt plassert i kategorien Smijern under Metallarbeid), og for dine Hage-elger! Sistnevnte ble plassert i kategorien Elger (ikke Elg, for kategoriene pleier å holdes i flertall). Håper det ser OK ut for deg. Ida Tolgensbakk 20. sep 2010 kl. 15:31 (CEST)

Zetlits støtta ved Kviteseid gamle kyrkje

Nå har jeg tulla fælt. Første opplasting skjedde så fort at jeg ikke fikk fyllt unn beskrivelsen. Andre fikk jeg fyllt inn veskrivelsen, men jeg fikk ikke velge lisensen jeg skulle ha. Derfor prøvde jeg å laste opp på nytt. regnet med at den første opplastinga ble erstattet, men det skjedde ikke. Jeg prøvde å tilbake stille, men fikk feil versjon; nå er det ikke bare tre men mange - sukk! (

Beskrivelse/skildring

Zetlitz bautaen ved Kviteseid gamle kyrkje.

Avbilda person(er/ar)
Tagger/-ar
Kjelde

Henta fra privat fotosamling.

Dato

19??

Opphavsperson

Ukjent.

Lisens(er/ar)

Se nedenfor.

)Anne Brit Borgen 29. sep 2010 kl. 14:55 (CEST)

Sånt skjer :-) Det irriterende er at når man skal rette opp bildeinformasjonen, så må lisensen skrives inn manuelt (man kan ikke velge fra en nedtrekksmeny. Håper det ser riktig ut nå, og at du sier i fra igjen om du trenger hjelp til dette eller hint. Ida Tolgensbakk 4. okt 2010 kl. 15:26 (CEST)
Takk skal du ha!Anne Brit Borgen 4. okt 2010 kl. 18:29 (CEST)

Bergland

Jeg mener å huske og ha hørt, at Bergland også drev skole i Kviteseid for både sine egne og andres barn, bl.a. faren min, Didrik ("Dixe") Cappelen som var født 8.10.1900 i Kviteseid. Kjenner du til det ? Og skal denne skoledriften omtales i artikkelen ?Hans Cappelen 18. nov 2010 kl. 20:19 (CET)

Jeg så meldingen din, men har ikke hatt tid til å se på det ennå. Det burde absolutt taes med. Håper på bedre tider - eller kanskje du vil føye det til?Anne Brit Borgen 10. jan 2011 kl. 22:18 (CET)

Bilde av Flatin

Hei, har du laget omslaget her

Mannslagaren.jpg

eller fått tillatelse til å legge ut omslaget? Lisensen er noe uklar. Vidar Iversen (Vidariv) 10. jan 2011 kl. 20:14 (CET)

Bildet på bokomslaget er et tresnitt av Knut Flatin (min mann, som har gitt tillatelse)Modellen er min sønn, Kjetil T. Flatin.Anne Brit Borgen 10. jan 2011 kl. 22:19 (CET)

Solveig Muren Sanden

Hei! Jeg har lyst til å legge den fine artikkelen om Solveig Muren Sanden på forsida i anledning den internasjonale kvinnedagen 8.mars. Men da hadde det vært fint med en illustrasjon! Har du noe slikt liggende? Et portrett av Solveig, et bilde av et sted hun bodde, et fotografi av en Smørbukk-forside? Eller kanskje noe helt annet? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 14. feb 2011 kl. 14:44 (CET)

Kommunen har /disponerer mange bilder og illustrasjoner av Solveig Muren Sanden, men jeg vet ikke hvordan det passer å laste dem opp i forhold til lisenser? Jeg kan sjølvsagt legge fram endel bøker med omslagene på og ta bilde av dem. Eller, jeg kan leite i mine gamle dokumenter. Jeg vet jeg tok bilder av henne i forbindelse med et arrangement. Sender så fort jeg finner dette evt. får svar fra deg om lisens. Anne Brit Borgen 14. feb 2011 kl. 15:26 (CET)
Hvis kommunen har foto, så kan vi kanskje spørre fotografen og / eller Solveig sjøl om det er greit at vi bruker dem? Det er jo ikke noen bråhast, det er enda lenge til mars... Ellers så jeg nå at Olve jo har lastet opp et illustrasjonsfoto til artikkelen om Tuss og Troll! Ida Tolgensbakk 14. feb 2011 kl. 15:29 (CET)
Ok, undersøker litt. I mellomtida har jeg arrangert et foto som jeg lastet opp.Anne Brit Borgen 14. feb 2011 kl. 15:58 (CET)
Det fungerte kjempefint som illustrasjon, synes jeg! Takk! Ida Tolgensbakk 15. feb 2011 kl. 13:08 (CET)

Hundreåringer

Hei. Veldig bra at du har kasta deg på dette prosjektet! Gledelig at Telemark nå er godt representert på lista over hundreåringer. Har du forresten mulighet til å skrive om noen av dem? Helt greit at de bare står på lista, men den opprinnelige tanken var at vi skulle ha så få rødlenker som mulig. Ser at du har brukt kilder der det kanskje er nok stoff til en artikkel? Trenger ikke være så lange. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 30. sep 2014 kl. 15:55 (CEST)

Jeg har skrevet noe om Olav Bakken. Jeg har tenkt å finne noe mer om de andre hundreåringene mine etterhvert. Kvinnene er vanskelige :-)

Sauhering(?)

Hei, kom over veversken Anne Hørte Hellstrøm og skrev litt, vil du se om du vet mer? :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 2. mar. 2017 kl. 19:46 (CET)

Fin artikkel det. Jeg sa til deg at jeg husket henne best som folkedanser. Det stemmer med at hun traff Kjell i folkedans-sammenheng. Jeg gikk også på vevlinja, antakelig samme sted som Anne (Lunde) før jeg begynte å studere. Læreren het Ågot Stuvetrå. Tror det ble skrevet slik....
Det med folkedanser husker jeg :) jeg nølte litt med å skrive om det siden det ikke ble sagt så mye mer om det enn at de to traff hverandre der. Mht lærerens navn så drev jeg ren avskrift fra avis i dyp forundring over at det var et virkelig navn, så om du vet bedre er jeg bare glad :) Vil du rette? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 2. mar. 2017 kl. 21:18 (CET)
Jeg kan godt rette. Og nå får vi se om jeg legger inn nok tilder. --Anne Brit Borgen (diskusjon) 2. mar. 2017 kl. 22:06 (CET)
Der årna de' sæ' me' både de' ene å de' andre :) God natt! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 2. mar. 2017 kl. 23:33 (CET)

En samlende lensmann

...har nå fått egen kategori, hører Håtveit-jentun også til der? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 7. mar. 2017 kl. 03:02 (CET)

Håtveit-jentun er ikke fra samme samling.
Den er grei :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 7. mar. 2017 kl. 20:25 (CET)

Kladding og kjekke lenker og sånt

Om du vil lage din egen kladdeside (eller flere) så se på denne lenken: Brukerdiskusjon:AnBor/Kladd. Til og med skråstreken må stå som det gjør, det som står etter den kan du gi et navn som passer for deg ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 15. mar. 2017 kl. 16:37 (CET)

Bunadshjelp?

Ser du hva for drakt Guro Frøysnes har på seg her? Jeg kjenner den ikke... God 'elg! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 31. mar. 2017 kl. 17:53 (CEST)

Noen av de gamle folkedraktene har liv med bringeklut, andre har smekke, noen har knapping. Denne ser ut til å ha knapping-
Her ligger et bilde av en drakt fra Telemark:https://digitaltmuseum.no/021025481813/livstakk/media?i=47&aq=text%3A%22telemark%22+owner%3A%22NBF%22 Den kaller de livstakk - et uttrykk jeg ikke kjenner. Vi har drakter vi kaller stakk og liv. Den er mye brukt i Bø-området. Her ser vi ikke ryggen bak. I vest-Telemark er det som regel snipper. Det er ikke vanlig i Bø.

Anne Brit Borgen (diskusjon) 31. mar. 2017 kl. 20:15 (CEST)

Ok, så dette er trolig Vest-Telemarksdrakt, om jeg skjønner deg rett :) Takk! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 1. apr. 2017 kl. 10:08 (CEST)
Det kunne nok vært fra flere andre steder, siden den er veldig typisk for en periode. Men, det ser slik ut på sølvet også.~~