Brukersamtale:Gustav Steensland

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Revisjon per 22. jan. 2019 kl. 06:56 av Gustav Steensland (samtale | bidrag) (→‎Svar)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Gustav Steensland! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no DEV skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Gustav Steensland! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no DEV skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Buristbåhtem dehki, Gustav Steensland! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna læ buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija væhkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálajhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus læ duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Læ buoragit gu dån tjælitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalæ álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan læ tjállem duv adnejrudnambielláj, dalæ ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu læ duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvælljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sæmmá æssjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges læ dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasa ja ájádusa! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dæ mujte gu lokalhistoriewiki.no DEV læ måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuærrbe tjállemijn! :-)

--Ola Alsvik 22. mar 2012 kl. 21:24 (CET)

Steensland sport, Løkkeveien, Stavanger

Hei Gustav Steensland,
Mitt navn er Aslak Kittelsen, jeg er administrator her på Lokalhistoriewiki. Jeg har sett litt på din artikkel Steensland sport, Løkkeveien, Stavanger, og synes dette er et veldig fint tema å skrive artikkel om, og håper du vil bidra mer. Jeg lurer imidlertid på hva du har tenkt, om du vil først og fremst skrive ei samling inntrykk fra din farfars butikk, eller en mer leksikalsk artikkel om butikken? For i sistnevnte tilfelle har vi et par krav til leksikonartikler, blant annet at de må være i tredje person - altså ingen fortellerstemme/"jeg-stemme". Så hvis det er det du vil, foreslår jeg at du toner ned "fortellerstilen" i artikkelen. Hvis du derimot vil skrive noe mer "inntrykks-messig", tenker jeg vi flytter artikkelen til kildearkivet vårt, og der er sjangerbetingelsene noe ledigere!
Med vennlig hilsen Aslak Kittelsen 3. mai 2012 kl. 14:06 (CEST)

Hei Aslak Kittelsen,
Takk for konstruktiv respons. Jeg vil skrive mer om Steensland sport, og det vil jeg gjøre som en leksikalsk artikkel. I og med at det hele tiden har vært min hensikt, er jeg helt enig i at teksten blir i tredje person. Da min far ble pensjonist, avleverte han butikkens arkiv til Statsarkivet i Stavanger. Der vil jeg finne flere relevante kilder jeg kan benytte. I tillegg har jeg tilgang på fotoalbum fra familien. En annen interessant kilde er butikkens annonser i Norsk Misjonstidende fra 1937 og utover en god del år. Jeg ser fram til skrivearbeidet og de tilhørende undersøkelsene.
Beste hilsen Gustav Steensland 3. mai 2012 kl. 21:44 (CEST)
Hei Gustav Steensland,
det høres bra ut! Jeg har sett på de endringene du har gjort nå, og det gjør artikkelen straks mer "leksikalsk".
Én ting til: vi pleier ikke å ha komma i overskrifta på en artikkel, så jeg foreslår at jeg flytter/døper om artikkelen til "Steensland sport (Stavanger)", "Steensland sport (butikk i Stavanger)" eller liknende. Hva synes du?
Vennlig hilsenAslak Kittelsen 4. mai 2012 kl. 08:29 (CEST)
Hei Aslak Kittelsen,
Det er greit å vite at jeg nå har et greit format på artikkelen. Jeg støtter ditt forslag om "Steensland sport (butikk i Stavanger)" som tittel.
Vennlig hilsen Gustav Steensland 4. mai 2012 kl. 21:05 (CEST)
Hei,
da har jeg ordna med det.
Hilsen Aslak Kittelsen 7. mai 2012 kl. 08:22 (CEST)

Lurer på

...om ikke du er han som var så god til å hjelpe meg blant annet med artikkelen om Nils O. Kolberg :) Er litt nysgjerrig på om du kanskje har funnet hans kinesiske navn? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 28. feb. 2017 kl. 14:24 (CET)

Hei, det var veldig kjekt å se din artikkel om Nils O. Kolberg. VID historiske arkiv, avdeling Misjonsarkivet på VID-Misjonshøgskolen, har noe materiale etter Nils Kolberg, bl.a. noen tidsskrift på kinesisk. Disse har han merket med sitt navn med kinesiske tegn. Jeg regner med at vi også har andre dokumenter som kan vise hans kinesiske navn, og til uken satser jeg på å finne dette.
Så vil jeg også nevne at Kolberg er ført opp som ansvarlig for kirkelige handlinger i kirkebøker fra Kina. Se for eksempel den fra Wumafang menighet i Yiyang distrikt: https://media.digitalarkivet.no/view/61137/8. --Gustav Steensland (diskusjon) 5. mar. 2017 kl. 11:06 (CET)
Jeg har funnet hans navn på kinesisk: 枸 理 白 (Ke Li-bai), og Ke er familienavnet/etternavnet. Om jeg får din e-postadresse, kan jeg sende mer informasjon. Skriv til gustav.steensland (a) gmail.com. --Gustav Steensland (diskusjon) 7. mar. 2017 kl. 12:17 (CET)
Så godt, takk! :) Jeg legger inn det i artikkelen, og du må gjerne skrive med på den - det er litt av det som er wiki-vis ;) Sender deg epost for sikkerhets skyld også. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 7. mar. 2017 kl. 19:47 (CET)

NMS

Håper på tilgivelse for litt wiki-fiksing på NMS-artikkelen du startet på i kveld? Om rødlenker forskrekker, så tenk på dem som en mulighet for vekst :) De er heller et gode på en wiki som denne. Lykke til videre! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 21. mar. 2017 kl. 20:58 (CET)

Spørsmål

Dette var interessant og verdifullt! Et par spørsmål: Hvordan defineres misjonsforening i denne oversikten? Og: Er det misjonsforening knyttet til NLM/NMS eller åpnere? Jarl V. Erichsen (diskusjon) 16. jan. 2019 kl. 20:53 (CET)

Svar

Hei Jarl, jeg var på reise dagen etter du skrev til meg, og så har det vært travelt i helgen.
Med "misjonsforening" tenkes det på alle nåværende og tidligere foreninger som støtter en eller flere organisasjoner, kirker eller menigheter i deres arbeid for indre- eller ytremisjon, altså kristen misjonsvirksomhet både i Norge og utlandet. Oversikten over misjonsforeninger er derfor tenkt å bli stadig mer komplett. Mvh Gustav --Gustav Steensland (diskusjon) 21. jan. 2019 kl. 08:22 (CET)
Takk! Da kan jeg senere legge inn noen fra Grimstad/Fjære, og evt utvikle mindre artikler for noen av dem du allerede har på lista.... Kommer tid, kommer råd.... Jeg har jobbet noe med historien til Fevik kirke (herunder Fevik bedehus der indremisjon og luthersk frikirke samarbeidet) , og Misjonsforbundshistorie (og særlig speiderarbeidet der, men der noterer jeg på Speidermuseets wiki).Jarl V. Erichsen (diskusjon) 21. jan. 2019 kl. 14:19 (CET)
Det høres veldig bra ut. Jeg kan nevne at Misjons- og diakoniarkivet (MDA) skal samarbeide med NLM-Arkivet og Misjonsforbundets arkiv om et prosjekt fra våren 2019 til sommeren 2020. Det fikk støtte fra Arkivverket og handler om samordnings- og bevaringsplaner for misjonsarkiv, diakoniarkiv og andre tilgrensende arkiv i Norge. MDA holder nå på med et relatert prosjekt om kartlegging av norske misjonsarkiv. Vi lager nå en oversikt på Wikipedia. Dette prosjektet skal sluttføres i første halvår 2019. --Gustav Steensland (diskusjon) 22. jan. 2019 kl. 07:56 (CET)