Fangeleiren på Vårheim: Forskjell mellom sideversjoner

formatering
(Bilde og navn)
(formatering)
 
Linje 1: Linje 1:
Den tyske fangeleiren på Vårheim, var den ene av to fangeleire organisert av norske myndigheter under krigen. Den andre lå på Skorpa i Kvænangen. De første 45 krigsfangene kom til Vårheim den 17. april 1940 overført fra en midlertidig leir på Sætermoen. Dette var tyske krigsfanger fra kampene i Narvikregionen og ble forlagt i 16 mannstelt. Sjefen for leiren var Karl Reiersen fra Harstad. Til sammen 26 fangevoktere fra lokale skytterlag utgjorde vaktstyrken. Bildet viser en markering 17. mai 1940 hvor vaktstyrken og lokale personer er avbildet. Klikk på bildet for å lese navn på personene.  
{{thumb|Fangeleiren på Vårheim 17. mai 1940.jpg|Markering 17. mai 1940 hvor vaktstyrken og lokale personer er avbildet. Klikk på bildet for å lese navn på personene.}}
[[Fil:Fangeleiren på Vårheim 17. mai 1940.jpg|miniatyr]]
'''[[Fangeleiren på Vårheim|Den tyske fangeleiren på Vårheim]]''' i daværende [[Øverbygd kommune]] i [[Troms]] var den ene av to fangeleire organisert av norske myndigheter under [[andre verdenskrig|krigen]]. Den andre lå på Skorpa i [[Kvænangen]]. De første 45 krigsfangene kom til Vårheim den 17. april 1940 overført fra en midlertidig leir på [[Sætermoen]]. Dette var tyske krigsfanger fra kampene i [[Narvik]]regionen og ble forlagt i 16 mannstelt. Sjefen for leiren var [[Karl Reiersen]] fra [[Harstad]]. Til sammen 26 fangevoktere fra lokale skytterlag utgjorde vaktstyrken.  
 
== Kilder og litteratur ==
 
*Opplysninger fra Simon Bjørklund.
 
[[Kategori:Fangeleire under andre verdenskrig]]
[[Kategori:Etableringer i 1940]]
[[Kategori:Målselv kommune]]
{{bm}}
Veiledere, Administratorer
164 188

redigeringer