Gjøviks Blad

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 2. nov. 2018 kl. 12:05 av Kallrustad (samtale | bidrag) (→‎Kilder og litteratur)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Gjøviks Blad fra 27. september 1916, gardbruker Martin Kalrustad i Østre Toten var abonnent. Toten hørte til avisas dekningsområde.

Gjøviks Blad er ei gratisavis som kommer ut på Gjøvik hver torsdag. Bladet distribueres til alle husstander i Gjøvik kommune og har et opplag på 14293 eksemplarer (2010). Avisa ble starta i 2002, som en avlegger av Totens Blad.

Navnet er imidlertid mye eldre. Det opprinnelige Gjøviks Blad var mjøsbyens eldste avis, grunnlagt i 1860 (1856). Denne avisa gikk 1921 inn i den nystarta Vestopland, sammen med Samhold. I 2002 ble den nye avisas tittelhode tegna ut fra det originale tittelhodet fra rundt 1900, men er noe modernisert.

Historie

I 1856 grunnla boktrykker Halvor Rasmus Thane i Østre Toten den første avisa på Vestopplanda. Denne kalt han Oplandets Budstikke, med undertittelen Christians Amtstidende. Fire år etter kjøpte boktrykker Chr. Christensen i den ferske kjøpstaden Gjøvik bladet, og begynte å gi det ut med Christians Amtstidende som hovedtittel og Gjøviks Blad som undertittel. I 1877 ble avisa tatt over av Fredrik O. Lange, som gjorde Gjøviks Blad til avisas hovednavn.

Redaktører

Kilder og litteratur

Eksterne lenker