Grünerhallen

Grünerhallen er en ishall på Dælenenga i Bydel Grünerløkka i Oslo kommune. Den ble åpnet 6. oktober 1995, som den 30. ishallen i Norge. Hallen har adresse Seilduksgata 32, men inngangene er fra Schleppegrells gate.

Grünerhallen sett fra idrettsplassen ved klubbhuset og mot Schleppegrells gate og den tidligere Bergene sjokoladefabrikk i Københavngata 10.
Foto: Vidar Iversen (2010).
Fra en kamp i Grünerhallen 28. september 2019 mellom Grüner og Storhamar.
Foto: Pål Giørtz (2019).

Hallen ligger på den nordre delen av Dælenenga idrettsplass fra 1916, hvor det i 1985 ble anlagt kunstfrossen utebane for ishockey, og denne ble overdekket og bygget om til ishall. Arkitekt for hallen er Einar Dahle.

Hallen er hjemmebanen til ishockeylaget Grüner Ishockey som også drifter hallen. Den har en publikumskapasitet på 600, hvorav 400 er sitteplasser. Inne i hallen finnes foruten fire garderober, også klubbrom og klubbkontor for Grüner Ishockey IL, kontor for banemannskap og en liten kiosk/kafeteria som er åpen for publikum under større arrangementer. Hallen er pr. 2023 i utvikling, med blant annet utvidelse av tribunekapasiteten og flere garderober.

Byrådet i Oslo ønsket å stenge hallen fra 2004 for å spare penger, men dette ble unngått etter lokal aksjonering, blant annet under henvisning til den sterke økningen av bruken blant barn og unge.

I 2008 ble eksteriøret kledd med nye isolerte fasadeelementer, såkalte sandwichelementer med et yttersjikt av stålplate og en kjerne av steinull.

Hallen er åpen for frigang for publikum fra slutten av september til midten av mars, om søndagene kl. 12–14. Hallen brukes utenom sesongen blant annet som eksamenslokalet for universiteter og høgskoler i Oslo.

Klubben har spilt kamper på Dælenenga siden 1933, den gang under navnet Sportsklubben Strong som var en av pionerene som innførte ishockeysporten til Norge. Under OL i Oslo 1952 ble det også spilt tre innledende ishockeykamper på utebanen på Dælenenga og oppvisningskamper i bandy.

Kilder


Koordinater: 59.9268° N 10.7651° Ø