Grimsa bru

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 15. jun. 2018 kl. 11:54 av Olve Utne (samtale | bidrag) ({{bm}})
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Grimsa bru er en sprengverksbru fra 1870 i et idylisk rekreasjonsområde med gapahuk. Grimsa bru ligger ca. 900m fra regulert parkering rett innenfor riksvei 27 i Folldal kommune.

Den gamle brua over Grimsa, bygget i perioden 1868 - 73, er en sprengsverksbru av tre med en spennvidde på 20m, og med et flomløp på 2,8m. Brua ble restaurert, antakelig i 1972. Det var før Statens vegvesen begynte å bevilge penger til denslags arbeider, men vegvesenet bidro med arbeidsledelse m.v. Den restaurerte brua ble skadet av isgang våren 1979 og ble reparert i 1989. Til dette arbeidet bevilget Staten kr. 20.000,-kr under posten: "Tildkudd til bevaring av gamle veger", som ble opprettet fra og med året 1975. (Kilde: Statens Vegvesen)

Både den gamle Grimsa bru og vegstrekningen Streitlia - Stadsbuøyen ansees for å være bevaringsverdig. Hele strekningen iberegnet brua er tillagt tilstøtende eiendom, og er således nå i privat eie. Veien fra Grimsa bru og fram til Blæsterdalen er nylig restaurert, og egner seg godt til tursti. Ca. 400 m motstrøms fra Grimsa bru, vil du kunne oppleve Fallfossen. Offisielt er det en DNT sti fra innerste gården i Fallet og fram til Fallfossen, men du kan også gå langs elva.