Forskjell mellom versjoner av «Håløygminne»

(Bilde innsatt)
m
 
(7 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{thumb høyre|Haal-minne.jpg|Forside av [[Hålogaland historielag]]s skrift «Håløygminne», som [[Hans Eidnes]] redigerte i 42 år og som hans sønn [[Asbjørn Eidnes]] har redigert like lenge før sønnen [[Vidkunn Eidnes]] overtok.}}
+
{{thumb høyre|Haal-minne.jpg|Den tradisjonelle forsida til [[Hålogaland historielag]]s tidsskrift «Håløygminne», som [[Hans Eidnes]] redigerte i 42 år og som hans sønn [[Asbjørn Eidnes]] har redigert like lenge før Asbjørns bror [[Vidkunn Eidnes]] overtok.}}
'''''[[Håløygminne]]''''' er tidsskriftet til [[Hålogaland historielag]]. Det har vært utgitt siden stiftelsesåret 1920, og kommer per 2018 ut fire ganger i året.
+
'''Håløygminne''' er et lokalhistorisk tidsskriftet utgitt av [[Hålogaland historielag]] som kommer fire ganger i året. Dette er det eneste lokalhistoriske tidsskiftet for hele den nordligste landsdelen.
 +
Det har kommet ut uavbrutt siden stiftelsen i mai [[1920]], og kom i [[2019]] ut i sin årgang nr. 100. Bladet er i A5-format og har nynorsk som redaksjonelt språk. Den første redaktøren var skolestyrer [[Hans Eidnes]], [[Trondarnes Folkehøgskole|Trondarnes folkehøgskole]], som Harstad folkehøgskole het før november 2015. Eidnes' sønner Asbjørn og Vidkunn har i tur og orden overtatt som redaktører og videreført bladet i samme layout og format som den opprinnelige.
 +
Mange kjente nordnorske navn er blant bidragsyterne, og det har vært stor variasjon i emnene. Fagmiljøet ved UiT har hatt stor betydning for kvaliteten på stoffet.
 +
 
 +
I jubileumsåret kan bladet se tilbake på ca. 12000 tidsskriftsider og 665 navn i forfatterregistret.<br />
 +
Abonnementstallet var på 375 i [[2019]].
 +
  
 
==Litteratur og kilder==
 
==Litteratur og kilder==
 
+
*Håløygminne nr. 1 - 2019 - 100. årgang.
* [http://www.hminne.no/ Håløygminne].  
+
*[http://www.hminne.no/ Håløygminne]. [[Kategori:Håløygminne]] [[kategori:Lokalhistoriske årbøker og tidsskrift]] [[kategori:Nordland fylke]] [[Kategori:Troms og Finnmark fylke]] [[Kategori:Troms]] [[Kategori:Troms og Finnmark fylke]] [[Kategori:Finnmark]] [[Kategori:Etableringer i 1920]] [[Kategori:Nord-Norge]]
 
 
{{spire}}
 
 
 
[[kategori:Lokalhistoriske årbøker og tidsskrift]]
 
[[kategori:Nordland fylke]]
 
[[Kategori:Troms fylke]]
 
[[Kategori:Finnmark fylke]]
 
[[Kategori:Etableringer i 1920]]
 
 
{{bm}}{{ikke koord}}
 
{{bm}}{{ikke koord}}

Nåværende revisjon fra 12. des. 2020 kl. 10:06

Den tradisjonelle forsida til Hålogaland historielags tidsskrift «Håløygminne», som Hans Eidnes redigerte i 42 år og som hans sønn Asbjørn Eidnes har redigert like lenge før Asbjørns bror Vidkunn Eidnes overtok.

Håløygminne er et lokalhistorisk tidsskriftet utgitt av Hålogaland historielag som kommer fire ganger i året. Dette er det eneste lokalhistoriske tidsskiftet for hele den nordligste landsdelen. Det har kommet ut uavbrutt siden stiftelsen i mai 1920, og kom i 2019 ut i sin årgang nr. 100. Bladet er i A5-format og har nynorsk som redaksjonelt språk. Den første redaktøren var skolestyrer Hans Eidnes, Trondarnes folkehøgskole, som Harstad folkehøgskole het før november 2015. Eidnes' sønner Asbjørn og Vidkunn har i tur og orden overtatt som redaktører og videreført bladet i samme layout og format som den opprinnelige. Mange kjente nordnorske navn er blant bidragsyterne, og det har vært stor variasjon i emnene. Fagmiljøet ved UiT har hatt stor betydning for kvaliteten på stoffet.

I jubileumsåret kan bladet se tilbake på ca. 12000 tidsskriftsider og 665 navn i forfatterregistret.
Abonnementstallet var på 375 i 2019.


Litteratur og kilder