Hovin kommune: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m ({{nn}})
Ingen redigeringsforklaring
 
Linje 1: Linje 1:
'''[[Hovin kommune]]''' i [[Telemark]] vart oppretta i 1886 ved at [[Hovin sokn]] vart utskilt frå [[Gransherad kommune]]. I 1964 vart den delen av kommunen som låg aust for [[Tinnsjøen]] innlemma i [[Tinn kommune]], medan [[Rudsgrend]] og [[Busnesgrend]] på vestsida av sjøen vart innlemma i [[Notodden kommune]]. Dagens Hovin sokn svarar til den delen av kommunen som vart lagt til Tinn.
'''[[Hovin kommune]]''' i [[Telemark]] vart oppretta i 1886 ved at [[Hovin sokn]] vart utskilt frå [[Gransherad kommune]]. I 1964 vart den delen av kommunen som låg aust for [[Tinnsjø]] innlemma i [[Tinn kommune]], medan [[Rudsgrend]] og [[Busnesgrend]] på vestsida av sjøen vart innlemma i [[Notodden kommune]]. Dagens Hovin sokn svarar til den delen av kommunen som vart lagt til Tinn.


==Kjelder==
==Kjelder==

Nåværende revisjon fra 31. mar. 2018 kl. 14:45

Hovin kommune i Telemark vart oppretta i 1886 ved at Hovin sokn vart utskilt frå Gransherad kommune. I 1964 vart den delen av kommunen som låg aust for Tinnsjø innlemma i Tinn kommune, medan Rudsgrend og Busnesgrend på vestsida av sjøen vart innlemma i Notodden kommune. Dagens Hovin sokn svarar til den delen av kommunen som vart lagt til Tinn.

Kjelder