Ilatrappa: Forskjell mellom sideversjoner

m
Ingen redigeringsforklaring
Linje 16: Linje 16:
I sin morgenutgave 8. oktober 1930 omtalte Aftenposten den illuninasjonsfesten (lysfesten) som ble arrangert kvelden i forveien for å markere åpningen av Ilakomplekset, og der Dyre Vaas ulvestatuer ble avduket (utdrag):
I sin morgenutgave 8. oktober 1930 omtalte Aftenposten den illuninasjonsfesten (lysfesten) som ble arrangert kvelden i forveien for å markere åpningen av Ilakomplekset, og der Dyre Vaas ulvestatuer ble avduket (utdrag):


{{sitat|I gåraftes førte alle veier til Ila. En kjempelyskaster på løkken foran Ila-komplekset sendte en mektig strålebunt mot den monumentale Ila-trapp og folket strømmet til i tusenvis fra alle kanter. Foran og på siden av trappen var plassert en mengde mindre lyskastere, alle sammen rettet mot fasaden og tårnet som lyste festlig mot aftenhimmelen. … Alt i alt var vel samlet 20-30.000 skuelystne. I selve trappen hadde bystyret og andre innbudne fått plass. Festen formet sig ellers – som vi forutsa – som en pompøs hyldest til den kommunale boligbygging, med Svendsens festpolonese spilt av Janiteharkorpset som innledning. … Fra talerstolen som hadde fått en dominerende plass midt i trappen, talte så boligrådets formann, sekretær Randolf Arnesen til de tett sammenpakkede menneskemasser som presset på foran trappen med de aller yngste i forreste rekke. … Han sluttet med et 3 ganger 3 hurra for boligsaken, hvorefter dekket falt for Dyre Vaas to ypperlige skulpturer “Ulvene” – en på hver side av trappen – som blev hilst med storbifall, og som, for å tale med hr. Arnesen – setter  kronen på verket på boligbyggingen på Ila. Viceordfører Aamot takket på byens vegne i nye agitatoriske vendinger. Og så var det slutt. Alt i alt en gemyttelig og morsom illuminsasjonsfest, som byarkitekten – som forestod arrangementet – har megen ære av.}}
{{sitat|I gåraftes førte alle veier til Ila. En kjempelyskaster på løkken foran Ila-komplekset sendte en mektig strålebunt mot den monumentale Ila-trapp og folket strømmet til i tusenvis fra alle kanter. Foran og på siden av trappen var plassert en mengde mindre lyskastere, alle sammen rettet mot fasaden og tårnet som lyste festlig mot aftenhimmelen. …  
 
Alt i alt var vel samlet 20-30.000 skuelystne. I selve trappen hadde bystyret og andre innbudne fått plass. Festen formet sig ellers – som vi forutsa – som en pompøs hyldest til den kommunale boligbygging, med Svendsens festpolonese spilt av Janitsharkorpset som innledning. … Fra talerstolen som hadde fått en dominerende plass midt i trappen, talte så boligrådets formann, sekretær Randolf Arnesen til de tett sammenpakkede menneskemasser som presset på foran trappen med de aller yngste i forreste rekke. …  
 
Han sluttet med et 3 ganger 3 hurra for boligsaken, hvorefter dekket falt for Dyre Vaas to ypperlige skulpturer “Ulvene” – en på hver side av trappen – som blev hilst med storbifall, og som, for å tale med hr. Arnesen – setter  kronen på verket på boligbyggingen på Ila. Viceordfører Aamot takket på byens vegne i nye agitatoriske vendinger. Og så var det slutt. Alt i alt en gemyttelig og morsom illuminsasjonsfest, som byarkitekten – som forestod arrangementet – har megen ære av.}}


== Galleri ==
== Galleri ==
Veiledere, Administratorer, Skribenter
100 002

redigeringer