Jar stasjon

Revisjon per 12. sep. 2016 kl. 16:41 av PaulVIF (samtale | bidrag) (Ny side: Jar, stasjon på Bærumsbanen, opprettet som holdeplass i 1924 og senere utstyrt med kioskbygning og venterom. Fra 1942 ble Jar krysningspunktet for Lilleakerbanen og Kolsåsbanen, og Ja...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)

Jar, stasjon på Bærumsbanen, opprettet som holdeplass i 1924 og senere utstyrt med kioskbygning og venterom. Fra 1942 ble Jar krysningspunktet for Lilleakerbanen og Kolsåsbanen, og Jar ble bygd ut med vendesløyfe, overkjøringsspor og sidespor. Jar stasjon var betjent med stasjonskontrollør og billettselger frem til begynnelsen av 1980-årene. Stasjonsbygningen har senere blitt utleid til forskjellig næringsvirksomhet. I sløyfen på Jar står en av banens gamle stasjonsbygninger, som er blitt flyttet fra en annen og ukjent plassering langs banen.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Jar stasjon er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.