Kvennstuggua (Østre Toten gnr. 113/11): Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
[[Kvennstuggua (Nordlia)|Kvennstuggua]] er et småbruk i [[Nordlia]] i [[Østre Toten kommune]] (gnr. 113, bnr. 11). Dativ og preposisjon: ''i  Kvennstuggun''. Bruket har mål dyrka jord (2010). ble skilt ut fra [[Stor-Bjørnstad (Østre Toten)|Stor-Bjørnstad]] i 1923, sammen med [[Engebakken (Nordlia)|Engebakken]] og [[Bjørnstadstuggua (Østre Toten)|Bjørnstadstuggua]]. Disse var tre av de mange husmannsplassene under storgarden Bjørnstad.
[[Kvennstuggua (Nordlia)|Kvennstuggua]] er et småbruk i [[Nordlia]] i [[Østre Toten kommune]] (gnr. 113, bnr. 11). Dativ og preposisjon: ''i  Kvennstuggun''. Bruket har 18 mål dyrka jord (2010). Kvennstuggua ble skilt ut fra [[Stor-Bjørnstad (Østre Toten)|Stor-Bjørnstad]] i 1923, sammen med [[Engebakken (Nordlia)|Engebakken]] og [[Bjørnstadstuggua (Østre Toten)|Bjørnstadstuggua]]. Disse var tre av de mange husmannsplassene under storgarden Bjørnstad.


Navnet Kvennstuggua kommer av at plassen ble bygd opp inntil ei kvern i Fossbekken (nedre delen av [[Grosetelva]]). Alt i 1820 er plassen og kverna inntegna på et kart over Nordlia. Kanskje husmannen her skulle ha særlig ansvar for kornmalinga på Bjørnstad?
Navnet Kvennstuggua kommer av at plassen ble bygd opp inntil ei kvern i ''Fossbekken'' (nedre delen av [[Grosetelva]]). Alt i 1820 er plassen og kverna inntegna på et kart over Nordlia. Kanskje husmannen her skulle ha særlig ansvar for kornmalinga på Bjørnstad?





Sideversjonen fra 29. okt. 2010 kl. 09:36

Kvennstuggua er et småbruk i Nordlia i Østre Toten kommune (gnr. 113, bnr. 11). Dativ og preposisjon: i Kvennstuggun. Bruket har 18 mål dyrka jord (2010). Kvennstuggua ble skilt ut fra Stor-Bjørnstad i 1923, sammen med Engebakken og Bjørnstadstuggua. Disse var tre av de mange husmannsplassene under storgarden Bjørnstad.

Navnet Kvennstuggua kommer av at plassen ble bygd opp inntil ei kvern i Fossbekken (nedre delen av Grosetelva). Alt i 1820 er plassen og kverna inntegna på et kart over Nordlia. Kanskje husmannen her skulle ha særlig ansvar for kornmalinga på Bjørnstad?


Kilder og litteratur