Forskjell mellom versjoner av «Leksikon:Alderspyramide»

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: Alderspyramide, grafisk avbildning som viser en befolknings (s.d.) sammensetning etter kjønn, alder og evt. ekteskapelig status. Menn gjengis på venstre side av den loddrette midtaksen og...)
 
m (Lenket, kursivert og skrevet forkortelser helt ut.)
 
(Én mellomliggende revisjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Alderspyramide, grafisk avbildning som viser en befolknings (s.d.) sammensetning etter kjønn, alder og evt. ekteskapelig status. Menn gjengis på venstre side av den loddrette midtaksen og kvinner på høyre. Aldersgruppene tegnes som liggende søyler med de yngste nederst. På den enkelte søyle kan sivilstand markeres med ulike skraveringer. Se også folketellinger. S.D.
+
'''Alderspyramide''', grafisk avbildning som viser en ''[[Leksikon:befolkning|befolknings]]'' (se dette) sammensetning etter kjønn, alder og eventuelt ekteskapelig status. Menn gjengis på venstre side av den loddrette midtaksen og kvinner på høyre. Aldersgruppene tegnes som liggende søyler med de yngste nederst. På den enkelte søyle kan sivilstand markeres med ulike skraveringer. Se også ''[[folketellinger]]''. {{sign|S.D.}}
  
 
{{nhl}}
 
{{nhl}}
 +
 +
[[Kategori:Demografi]]

Nåværende revisjon fra 21. okt. 2009 kl. 11:23

Alderspyramide, grafisk avbildning som viser en befolknings (se dette) sammensetning etter kjønn, alder og eventuelt ekteskapelig status. Menn gjengis på venstre side av den loddrette midtaksen og kvinner på høyre. Aldersgruppene tegnes som liggende søyler med de yngste nederst. På den enkelte søyle kan sivilstand markeres med ulike skraveringer. Se også folketellinger. S.D.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no DEV etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.