Mary Vetaas: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(hundreåring fra Litlesotra)
Ingen redigeringsforklaring
Linje 3: Linje 3:
Vetaas og mannen dreiv butikk på Brattholmen, på øya [[Lillesotra]]. I 1983 flytta de inn i ny enebolig på [[Storevarden]]. Mary Vetaas har vært enke siden 1990.
Vetaas og mannen dreiv butikk på Brattholmen, på øya [[Lillesotra]]. I 1983 flytta de inn i ny enebolig på [[Storevarden]]. Mary Vetaas har vært enke siden 1990.


Vetaas har hele livet vært samfunnsengasjert. Helt siden hun var lita jente, har hun vært medlem i avholdsorganisasjonen [[IOGT]]. Både hun og mannen var også ivrige medlemmer av [[Arbeiderpartiet]]. Mary Vetaas har også brukt svært mye av fritida si på arbeid for psykisk utviklingshemma, blant annet som leder i støtteorganisasjonen Spred Solskinn og Stiftelsen støttefaget for psykisk utviklingshemmede.
Vetaas har hele livet vært samfunnsengasjert. Helt siden hun var lita jente, har hun vært medlem i avholdsorganisasjonen [[IOGT]]. Både hun og mannen var også ivrige medlemmer av [[Arbeiderpartiet]]. Mary Vetaas har brukt svært mye av fritida si på arbeid for psykisk utviklingshemma, blant annet som leder i støtteorganisasjonen Spred Solskinn og Stiftelsen støttefaget for psykisk utviklingshemmede.


== Kilder og litteratur ==  
== Kilder og litteratur ==  

Sideversjonen fra 30. okt. 2015 kl. 07:39

Mary Vetaas (født 30. oktober 1915) er tidligere kjøpmann, bosatt på Brattholmen i Fjell kommune.

Vetaas og mannen dreiv butikk på Brattholmen, på øya Lillesotra. I 1983 flytta de inn i ny enebolig på Storevarden. Mary Vetaas har vært enke siden 1990.

Vetaas har hele livet vært samfunnsengasjert. Helt siden hun var lita jente, har hun vært medlem i avholdsorganisasjonen IOGT. Både hun og mannen var også ivrige medlemmer av Arbeiderpartiet. Mary Vetaas har brukt svært mye av fritida si på arbeid for psykisk utviklingshemma, blant annet som leder i støtteorganisasjonen Spred Solskinn og Stiftelsen støttefaget for psykisk utviklingshemmede.

Kilder og litteratur

  • Aftenposten, 30. oktober 2015: omtale på 100-årsdagen.


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.