Nord-Trysil historielag: Forskjell mellom sideversjoner

ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Ingen redigeringsforklaring
Linje 1: Linje 1:
{{under arbeid}}
{{under arbeid}}
{{thumb|Logo Nord-Trysil historielag.jpg|Nord-Trysil historielags logo.}}
{{thumb|Logo Nord-Trysil historielag.jpg|Nord-Trysil historielags logo.}}
'''[[Nord-Trysil historielag]]''' i [[Trysil kommune]] ble stiftet i 2002. Det ble grunnlagt som ''Jordet historielag'', men i 2012 ble navnet endret til Nord-Trysil historielag. Laget utgir skriftet ''[[Bruarbrækka]]''.
'''[[Nord-Trysil historielag]]''' i [[Trysil kommune]] ble stiftet i 2002. Det ble grunnlagt som ''Jordet historielag'', men i 2012 ble navnet endret til Nord-Trysil historielag. Nord-Trysil historielag «har som formål å verne om den lokale kulturarven, øke og spre kunnskap om grendas fortid». Laget utgir skriftet ''[[Bruarbrækka]]''.
 
I 2018 var det 110 medlemmer. Medlemstallet har i flere år ligget stabilt rundt 100.  


== Ledere ==
== Ledere ==


Marit Beate Andersen, Sven Hjalmar Moen, Per Ola  
*Marit Beate Andersen
Engernes, Egil Enemo. Per Helge Bråtebæk Egil Enemo er redaktør for vårt historiehefte Bruarbrækka. Nord-Trysil Historielag har som formål å verne om den lokale kulturarven, øke og spre kunnskap om grendas fortid.
*Sven Hjalmar Moen
5. Andre viktige personer, samt begrunnelse 6. Formålsparagraf/målsetting
*Per Ola Engernes
110 (2018) Ganske stabilt +/- 100 medlemmer.
*Egil Enemo, er også redaktør for ''Bruarbrækka''
7. Eventuelle tidligere formålsparagrafer 8. Medlemstall 9. Utviklingen av medlemstall 10. Annen nyttig informasjon (endringer i organisasjonen, perioder med inaktivitet etc.) 11. Hva har vært hovedaktiviteten til laget?
 
12. Hvilke publikasjoner har laget utgitt?
== Aktivitet ==
Hovedaktiviteten har vært turer/vandringer på historiske steder i distriktet. Vi har også arrangert bokbad med lokale historieforfattere. Historielaget utgir historieheftet Bruarbrækka annen hvert år. Heftet er på ca 100 sider og har et opplag på 300.  
 
Hovedaktiviteten har vært turer/vandringer på historiske steder i distriktet. Laget har også arrangert bokbad med lokale historieforfattere. Historielaget utgir historieheftet ''Bruarbrækka'' annethvert år. Heftet er på ca. 100 sider og har et opplag på 300.  
   
   
== Kilder og litteratur ==
== Kilder og litteratur ==
Veiledere, Administratorer
164 188

redigeringer