Nynorsk: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Nynorsk''' er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for norsk. Normalen er bygd på eit uitval av dei norske målføra, og er basert på normalen til Ivar Aasen...)
 
m ({{nn}})
 
(4 mellomliggende versjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Nynorsk''' er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for [[norsk språk|norsk]]. Normalen er bygd på eit uitval av dei norske målføra, og er basert på normalen til [[Ivar Aasen]] og seinare endringar. Han blei først kalla '''landsmaal''' (landsmål), men dette blei i [[1929]] endra til nynorsk.
'''Nynorsk''' er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for [[norsk språk|norsk]]. Normalen er bygd på eit utval av dei norske målføra, og er basert på normalen til [[Ivar Aasen]] og seinare endringar. Han blei først kalla '''landsmaal''' (landsmål), men dette blei i [[1929]] endra til nynorsk.


Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nytter 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.
Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nyttar 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.


==Sjå òg==
* [[Bokmål]]
* [[Høgnorsk]]
* [[Samnorsk]]
[[Kategori:Nynorsk|  ]]
[[Kategori:Norsk språk]]
[[Kategori:Norsk språk]]
{{nn}}

Nåværende revisjon fra 25. jan. 2016 kl. 16:36

Nynorsk er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for norsk. Normalen er bygd på eit utval av dei norske målføra, og er basert på normalen til Ivar Aasen og seinare endringar. Han blei først kalla landsmaal (landsmål), men dette blei i 1929 endra til nynorsk.

Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nyttar 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.

Sjå òg