Forskjell mellom versjoner av «Nynorsk»

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk
m
m (Korrektur)
Linje 1: Linje 1:
'''Nynorsk''' er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for [[norsk språk|norsk]]. Normalen er bygd på eit uitval av dei norske målføra, og er basert på normalen til [[Ivar Aasen]] og seinare endringar. Han blei først kalla '''landsmaal''' (landsmål), men dette blei i [[1929]] endra til nynorsk.
+
'''Nynorsk''' er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for [[norsk språk|norsk]]. Normalen er bygd på eit utval av dei norske målføra, og er basert på normalen til [[Ivar Aasen]] og seinare endringar. Han blei først kalla '''landsmaal''' (landsmål), men dette blei i [[1929]] endra til nynorsk.
  
 
Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nyttar 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.
 
Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nyttar 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.

Revisjonen fra 27. mai 2012 kl. 15:58

Nynorsk er ein av to offisielle rettskrivingsnormalar for norsk. Normalen er bygd på eit utval av dei norske målføra, og er basert på normalen til Ivar Aasen og seinare endringar. Han blei først kalla landsmaal (landsmål), men dette blei i 1929 endra til nynorsk.

Mellom 10 % og 15 % av innbyggjarane i Noreg nyttar ein variant av nynorsk, og av desse nyttar 7,5 % berre nynorsk når dei skriv.

Sjå òg