Forskjell mellom versjoner av «Ola Stemshaug»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(oppdatering, Stemshaug døde 27. august)
(litt mer)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Ola Stemshaug]]''' (født 20. januar 1936, død 27. august 2013 i [[Trondheim]]) var språkforsker. Stemshaug, som ble [[cand.philol.]] i 1965, var førsteamanuensis ved [[Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet]] i [[Trondheim]].  
+
'''[[Ola Stemshaug]]''' (født 20. januar 1936, død 27. august 2013 i [[Trondheim]]) var språkforsker. Stemshaug, som ble [[cand.philol.]] i 1965, var førsteamanuensis ved [[Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet]] i [[Trondheim]]. Han var også statens navnekonsulent for Midt-Norge. Han var gift med [[Marit Stemshaug]].
  
Navnegransking var ett av spesialfelta hans. Han er særlig kjent for verka [[Norsk personnnamnleksikon]] og [[Norsk stadnamnleksikon]], det siste redigert sammen med [[Jørn Sandnes]].
+
Navnegransking var ett av spesialfelta til Stemshaug. Han er særlig kjent for verka ''[[Namn i Noreg]]'', ''[[Norsk personnnamnleksikon]]'' og ''[[Norsk stadnamnleksikon]]'', det siste redigert sammen med [[Jørn Sandnes]]. ''Norske innbyggjarnemningar i overført tyding'' (2002) handler om hvordan innbyggernavn som rørosing og setesdøl stundom får en ekstra betydning.  
  
 
== Kilder og litteratur ==
 
== Kilder og litteratur ==

Revisjonen fra 5. nov. 2013 kl. 14:05

Ola Stemshaug (født 20. januar 1936, død 27. august 2013 i Trondheim) var språkforsker. Stemshaug, som ble cand.philol. i 1965, var førsteamanuensis ved Norges Teknisk Naturvitenskapelige Universitet i Trondheim. Han var også statens navnekonsulent for Midt-Norge. Han var gift med Marit Stemshaug.

Navnegransking var ett av spesialfelta til Stemshaug. Han er særlig kjent for verka Namn i Noreg, Norsk personnnamnleksikon og Norsk stadnamnleksikon, det siste redigert sammen med Jørn Sandnes. Norske innbyggjarnemningar i overført tyding (2002) handler om hvordan innbyggernavn som rørosing og setesdøl stundom får en ekstra betydning.

Kilder og litteratur