Oplandsposten

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 16. mar. 2023 kl. 08:37 av Kallrustad (samtale | bidrag) ({{bm}})
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Staben i Oplandsposten, fotografert utafor avisas lokaler 1930 eller 1931.
Foto: Mjøsmuseet

Oplandsposten var ei avis som kom ut på Gjøvik fra 2. juni 1930 til 19. juni 1931. Bladet var et konservativt organ, som Høyre-mannen Sigbjørn Mustad sto bak. Avisa ble starta opp i forbindelse med stortingsvalget i 1930. Mustad ble seinere, fra 1936 til 1945, stortingsmann. Oplandsposten kom også ut som ei rein valgavis ved noen av de seinere valgene på 1930-tallet.

En av de mest kjente pressemennene i Gjøviks historie, Leif Blichfeldt, starta sin karriere som journalist i Oplandsposten, men han slutta før avisa gikk inn. Blichfeldt fant seg ikke til rette i bladet, visstnok både på grunn av sitt politiske grunnsyn og redaktørens arbeidsmetoder.

Avisa var et av flere mislykka forsøk på å gi Høyre på Gjøvik og Vestoppland sitt eget talerør. Den dominerende borgerlige avisa på Gjøvik før krigen var Vestopland, men den var først og fremst Bondepartiets organ, sjøl om redaktør Torstein Lange var medlem av Høyre. Et annet, og litt mer langvarig Høyre-foretak, var Opplands Tidende (1951-1958).

Litteratur