Forskjell mellom versjoner av «Spydeberg (tettsted)»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 1: Linje 1:
{{under arbeid}}
+
'''[[Spydeberg (tettsted)|Spydeberg]]''' er et tettsted i [[Indre Østfold kommune]]. Stedet var administrasjonssenter i [[Spydeberg kommune]] fram til 1. januar 2020, da kommunen gikk inn i nye Indre Østfold. Spydeberg er en av stasjonsbyene langs [[Østfoldbanen]]s [[Østre linje (Østfoldbanen)|Østre linje]]. [[Spydeberg stasjon]] åpna i 1882. [[E18]] gikk tidligere gjennom tettstedet, men går nå på sørsida av bebyggelsen. [[Spydeberg ungdomsskole]] ligger på [[Grini (Spydeberg)|Grini]].
'''[[Spydeberg (tettsted)|Spydeberg]]''' er et tettsted i [[Indre Østfold kommune]]. Stedet var administrasjonssenter i [[Spydeberg kommune]] fram til 1. januar 2020, da kommunen gikk inn i nye Indre Østfold. Spydeberg er en av stasjonsbyene langs [[Østfoldbanen]]s [[Østre linje (Østfoldbanen)|Østre linje]]. [[Spydeberg stasjon]] åpna i 1882.
 
  
 
1. januar 2019 bodde det 6098 personer her. Om lag en fjerdedel av innbyggerne i tettstedet bor i [[Knapstad]] i [[Hobøl kommune|Hobøl]], som har vokst sammen med Spydeberg.
 
1. januar 2019 bodde det 6098 personer her. Om lag en fjerdedel av innbyggerne i tettstedet bor i [[Knapstad]] i [[Hobøl kommune|Hobøl]], som har vokst sammen med Spydeberg.

Revisjonen fra 2. apr. 2020 kl. 13:29

Spydeberg er et tettsted i Indre Østfold kommune. Stedet var administrasjonssenter i Spydeberg kommune fram til 1. januar 2020, da kommunen gikk inn i nye Indre Østfold. Spydeberg er en av stasjonsbyene langs Østfoldbanens Østre linje. Spydeberg stasjon åpna i 1882. E18 gikk tidligere gjennom tettstedet, men går nå på sørsida av bebyggelsen. Spydeberg ungdomsskole ligger på Grini.

1. januar 2019 bodde det 6098 personer her. Om lag en fjerdedel av innbyggerne i tettstedet bor i Knapstad i Hobøl, som har vokst sammen med Spydeberg.

Kilder og litteratur