Tønsbergs Blad

Fra lokalhistoriewiki.no
Sideversjon per 21. mai 2022 kl. 00:32 av Stigrp (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre sideversjon | Nåværende sideversjon (diff) | Nyere sideversjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Tønsbergs Blad holder til i Pelagosgården i Tønsberg.
Foto: Stig Rune Pedersen (2007)

Tønsbergs Blad (TB) ble etablert i 1870 av bokbindermester Hans Jørgen Magnus Hansen. Den dekker i hovedsak Tønsberg, Færder og Re, men har også mange lesere i Horten, Holmestrand og Hof. TB er Vestfolds største lokalavis, med omtrent like stort opplag som Sandefjords Blad og Østlands-Posten til sammen.

Fra starten av hadde avisa en nokså radikal profil. I 1881 ble den kjøpt opp av Tønsberg Aktietrykkeri, og den ble da knytta til handelsstanden og Høyre. Denne tilknytninga holdt seg gjennom omkring hundre år. Avisa hadde en svært konservativ profil, såpass at da Høyre skifta skrivemåte fra Høire fortsatte TB lenge å bruke den gamle skrivemåten med 'i'.

I 1986 ble avisa kjøpt opp av Orkla Media, og redaksjonen flytta fra Tønsberg sentrum til Bjelland og Hogsnes i 1988. I 2006 ble så Edda Media eier. Da Peagosgården (opprinnelig fra 1966) var ferdig ombygd i Tønsberg sentrum i 2006 flytta redaksjonen inn der.

I 2003 gikk TB over fra fullformat til tabloid. Helgebilaget Tønsbergs Blad Magasin har blitt utgitt på lørdager siden 2001.

På Nettbiblioteket

Litteratur og kilder