Asker kulturskole

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Asker kommunale musikkskole»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Teaterkonsert til ære for grunnleggeren Anne Lene Sett Gjessing, november 2010.
Foto: Eva Groven
Kulturskolen holder til på Østre Asker Gård.
Foto: Chris Nyborg (2016).

Asker kulturskole, etablert i 1978 som Asker kommunale musikkskole, skiftet navn i 1997 samtidig som det ble gitt andre tilbud enn musikk. Hovedbase er i dag på gården Østre Asker, hvor skolen disponerer kontorer, undervisningsrom, konsertsal, lydstudio, bandrom og slagverksrom. Tidligere har den holdt til i lokaler ved gården Nordre Bondi, Hasselbakken (nå frivillighetens hus), og i en kortere periode den gamle brannstasjonen. Det undervises også på flere grunnskoler. I skoleåret 2006/07 var det ca. 1500 elever, hvorav 1200 fikk spilleopplæring på et instrument og 300 drev med tegning, maling, skulptur, teater m.m. Undervisningen foregår stort sett på ettermiddags- og kveldstid med normalt ett oppmøte per uke. I tillegg kommer blant annet samspilltilbud, konserter og forestillinger.

Kulturskolen har gjennom årene arrangert mange forestillinger alene eller i samarbeid med andre organisasjoner. De senere årene er også teater, dans, film og bildende kunst blitt en del av forestillingene. Siden 2004 har skolen også utviklet et historisk spill på Østre Asker– «Askerspillet» – som tar utgangspunkt i nettopp denne gården og Askers historie.

En rekke musikere har spilt sine første toner på Asker kulturskole. Mange får sin første inspirasjonskilde her, og går videre til musikkhøyskoler i inn- og utland. Kulturskolen har musikere og pedagoger som inspirerer og dyrker frem de unge talentene. Det er også viktig å ta vare på alle de elevene som ikke skal bli utøvende musikere, men hvor kulturskoledeltakelsen er viktig for deres egen personlige utvikling.

Rigmor Stenvik var rektor fra 1997 til 2011.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Asker kulturskole er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.