Astrid Jensen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Astrid Jensen (t.v.) sammen med Hjørdis Aamnes i forbindelse med mottakelsen av Røde Kors Fortjenstmedalje.

Astrid Johanne Jensen, født 5. mars 1898, døde 3. juli 1988, datter av Albert og Ane Knutsen. Er mest kjent for sitt frivillige arbeid innen Harstad Røde Kors der hun var medlem siden 1919. Hun var med og tok initiativ til foreningens Røde Kors-hus og det nye eldresenteret som ble tatt i bruk i 1977. Helt til hun var 80 år var hun den mest aktive pasientvennen i Harstad Røde Kors’ besøkstjeneste. For dette fikk hun Harstad bys fortjenstmedalje. I tillegg utøvde hun et stort engasjement i Harstad Amatørteater sammen med sin mann, frisørmester Wilhelm Jensen (født 11. desember 1894 i Svolvær).

Deres datter, Ada-Marie Borgersen (født 19. desember 1919, døde 17. januar 2009), nedla også et stort arbeid for den lokale teatervirksomheten i byen.

Fra 1956 til 1963 var Astrid Jensen vararepresentant til Harstad bystyre og deltok ofte. Hun var også medlem av diverse kommunal nemnder og utvalg: Arbeids- og tiltaksnemnd, Byggenemnd, Prisnemnd for husleie, Trygdenemnd, Forsorgsstyre og styret i Gullhaugen Sanatorium.

Andre verv og utmerkelser

  • Harstad bys fortjenstmedalje 1982.
  • Norges Røde Kors fortjenstmedalje.
  • Æresmedlem av Røde Kors.
  • Formann i Harstad Røde Kors 1955-1967.
  • Formann i styret for Harstad Røde Kors Gamlehjem i flere år.

Kilder

  • Harstad kommunes arkiv.

Eksterne lenker