Avløs (Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Avløs er et strøk i vestre Bærum, som strekker seg fra Øverlandselva i øst til tidligere Valler stasjon i vest. Bærumsveien danner en naturlig grense mot sør. I nord går området inn mot Dælivannet.

Gården Avløs ved Øverlandselva har fortsatt noe dyrket mark. Fra Avløs til Valler stasjon er det en blanding av villa- og blokkbebyggelse. Flest blokker er det på Avløskollen, ovenfor gården, og i Durud-området, som har tilhørt gårdene Solberg og Valler.

Ved Avløs stasjon i Nesveien ligger det tidligere verkstedet og vognhallene til Bærumsbanen. På motsatt side av jernbanen har det også vært noe industri langs Nesveien og ned mot Øverlandselva.

De store, fruktbare Nes-gårdene blir for tiden (2011) bebygd med villaer.

Fra tidligere Valler stasjon i vest og Nes/Åsterud i øst er det god tilgjengelighet til det vakre Dælivann-området med landskapsvernområder og fredede kulturminner, blant annet helleristninger på Dalbo gård.


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Avløs (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.