Båtstøjordet (vei i Bærum)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Motiv fra veien Båtstøjordet i Bærum kommune.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016)

Veien Båtstøjordet i Bærum kommune går fra FjordveienHøvik, sørøstover forbi Onkel Eriks vei, mot sjøen i sving sørvestover mot Høvik idrettsplass, med fire stikkveier som går nordvestover mot Fjordveien (blindveier).

Veien fikk navn i 1968 og ble anlagt 1971–1972, og har navn etter plassen Båtstø under Nordre Høvik. Her lå båtstøa for Høvikgårdene. I området var det meget god jord og tidlig våronn med stor produksjon av tidlige grønnsaker.

Tomtene er skilt ut fra Høvik gård.

Rett sør for veien, mot sjøen ligger fundamentene etter Josef Terbovens sommerhytte, oppført av en general i Luftwaffe sommeren 1941, men da han ble overført til Østfronten senere samme år, ble den overtatt av Terboven som brukte denne hyppig. Fundamentene og det støpte badegulvet er fortsatt synlige i bakken. Hytta ble i 1947 kjøpt av Helge Ingstad som bolig, og han flyttet senere bygningen til Vettaliveien 24 på Vettakollen hvor den fortsatt står, påbygget en etasje.

Kilder

  • «Eidsvollsmann Haslum og statsminister Stang får navneplate i Bærum», Asker og Bærums Budstikke 14. februar 1968


Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Båtstøjordet (vei i Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.