Bredde (Lørenskog)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Bredde
Bredde flyfoto 1957.jpg
Flyfoto fra 1957, Bredde i forgrunnen.
Fylke: Akershus
Kommune: Lørenskog
Gnr.: 113
Bnr: 6

Bredde i Lørenskog kommune var først husmannsplass under matrikkelgården Nordby, men ble skilt ut som eget bruk i 1876. De første utparselleringene startet allerede i 1908 og hele Nordby ble sterkt utbygd utover på 1900-tallet, ikke minst i forbindelse med sykehusutbygginga fra 1950-åra. Etter at all annen drift på Nordby var nedlagt, var det fremdeles småbruksdrift på Bredde i 1960, men kort etter var det slutt. Eieren Karl Bredde (f. 1897) hadde også kolonialforretning her ei stund.

Veiene på det såkalte Breddefeltet, Rødovre vei og Täby vei, ble navngitt i 1963. Navnet Bredde, tidligere uttalt bræ´dde, er ikke sikkert forklart, men kan ha sammenheng med bredde, som i kant eller rand. Bredde er i dag et område i Lørenskog som i vesentlig grad består av småhusbebyggelse og noen hus i kjede. Det er liten næringsbebyggelse i området.


0230 Lorenskog komm.png Bredde (Lørenskog) er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.