Fjellhamar skole

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Denne artikkelen bør oppdateres. Se evt. diskusjonssiden for merknader.
Fjellhamar skole i Lørenskog, gammel bygning.
Foto: Stig Rune Pedersen (2012)

Fjellhamar skole i Lørenskog er en barneskole med ca. 850 elever fordelt på 33 basisgrupper. Med det er Fjellhamar skole landets største barneskole (2007). Skolen tilbyr også skolefritidsordning, men på grunn av plassmangel er denne lokalisert til Fjellhamar gård og klubbhusene ved Fjellhamar idrettsplass.

Fjellhamar skole har adresse Fjellhamarveien 55 og ble første gang tatt i bruk i 1923. Ettersom elevtallet stadig økte, var det nødvendig med flere bygningsmessige utvidelser – først i 1955/56 og siden i 1960/61, 1995/96 og 2000/01. Dessuten har spesialrom blitt ombygd til vanlige klasserom. Skolens uteareal er delt i to atskilte skolegårder, Store og Lille skolegård, beregnet på henholdsvis de eldste og de yngste elevene. På skolen er det svømmehall og bibliotek. Biblioteket er kombinert skolebibliotek og barnefilial av Lørenskog bibliotek. I tilknytning til skolen ligger den gamle lærerboligen, som nå benyttes som helsestasjon.

Under andre verdenskrig ble Fjellhamar skole tidvis brukt som forlegning for tyske soldater. I slike perioder måtte barna søke provisorisk skole på Folkets Hus.

Lærere


0230 Lorenskog komm.png Fjellhamar skole er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.940125° N 10.984923° Ø