Gamle Bergen

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Gamle Bergen Museum»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Gamle Bergen er en av avdelingene til Bymuseet i Bergen. Det ble åpnet i 1949 ved hjelp av Foreningen Gamle Bergen, som allerede i 1935 hadde overtatt en del områder på stedet.

Museet ble bygget opp omkring Elsesro - et lyststed som ble bygget av skipsbyggeren Rasmus Rolfsen fra Kristiansand til sin kone Elsebe. Rolfsen hadde kjøpt området i 1784, og det ble drevet skipsbyggeri der i flere generasjoner. Senere er en lang rekke bygninger - for tiden 50 i tallet - flyttet ut til museet fra byen, bl.a. den kjente forfatterinnen Dorothe Engelbrektsdatters hus fra 1600-tallet. Ved siden av bygningsmiljøet huser museet også flere utstillinger, bl.a. leketøysutstilling og en åpen vognsamling.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Gamle Bergen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!