Kapp Idrettsforening

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Kapp IF»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Fauchaldplassen med den gamle sportshytta. Den ble satt opp i 1936, men brant i 1989. Foto fra årboka Totn (1993).

Kapp Idrettsforening (Kapp IF) er et idrettslag fra Kapp i Østre Toten kommune. Hovedaktiviteten er fotball, men tidligere har laget også hatt håndball og ski på programmet. Kapp IF holder til på Fauchaldplassen, der eksersisplassen Fauchaldmoen (Faukalmoen) tidligere lå. Klubbfargene er rød, hvit og blå.

Klubben ble stifta i 1913, etter at tettstedet Kapp hadde vokst fram rundt Kapp mjølkefabrikk. Fotballaget hadde sin storhetstid på 1950-tallet, med spillere som Karl Sandvold og Petter Fauchald. Den siste fikk to A-landskamper i 1954. Sesongen 1958/59 spilte Kapp i Hovedserien, datidas førstedivisjon, men endte på sisteplass i gruppe B. Etter mange sesonger i lågere divisjoner ble A-laget gikk inn i FK Toten, men fra 2015 er det igjen eget A-lag for menn på Kapp.

Kapp har aldersbestemte lag for både gutter og jenter. Ingrid Moe Wold (1990-), som spiller back for LSK Kvinner og har flere landskamper for Norge, begynte fotballkarrieren sin i Kapp IF.

Anlegget på Fauchaldplassen består av grusbane, kunstgrasbane (den tidligere håndballbanen), grasbane, klubbhus og kiosk («Blåbua»). Klubbhuset er fra ca. 1990; det ble bygd etter at det gamle strauk med i en brann i mai 1989.

Kilder og litteratur