Kystlaget Fredriksvern

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Logoen til Kystlaget Fredriksvern

Kystlaget Fredriksvern, Stavern i Larvik kommune, ble etablert i 1994 og hadde i 212 medlemmer i 2011. Kystlaget er medlem av Forbundet KYSTEN, og leder pr. 2022 er Pål-Justin Riksfjord Svendsen.

Logoen har avbildet en stedstypisk seilsjekte med losmerke i storseilet. Sjekta har lang og god tradisjon i distriktet, og takket være en del ildsjeler er deler av kompetansen om dette videreført i direkte linje fra 'gammelt av', blant annet fra Ulabrand selv.

På havna i Stavern er medlemmenes båter lett gjenkjennelige, som følge av eiernes nitidige stell og jakt på det optimale innen trebåtbehandling.

Kystlaget Fredriksvern er engasjert i flere fyrstasjoner og restaurerer og leier ut Svenner fyr, Stavernodden fyr og Tvistein fyr. Fyrene er overnattinger under kystleden, som står for det enkle, miljøvennlige friluftsliv, der man ror, seiler eller går fra overnattingssted til annet.

Orlogsbriggen Fredriksvern er et stort prosjekt som kystlaget sammen med andre krefter i Stavern arbeider for å få realisert.

Lenker