Opsangervågen Veteranbåtlag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Opsangervågen Veteranbåtlag er lokallag av Forbundet KYSTEN fra 2012. De hadde ved årsskiftet 2012/2013 39 medlemmer og holder til på Sunde i Kvinnherad i Sunnhordland.

Båter som laget eier

  • MS Bjørn-West, ex KNM Tyr, er bygget i 1887 i stål. den er 113 fot lang og har status som verna skip hos Riksantikvaren. Restaureringen av BW kom i gang ved hjelp av støtte fra Riksantikvaren, Hordaland fylkeskommune, private samt dugnad.
  • MS Polarsild ble bygget i 1955 i tre. Den er 94 fot og opprinnelig en dorryrigget snurper. Den er planlagt tilbakeført til opprinnelig rigging - loddebåt, dorryer og daviter er innkjøpt. Restaurering og ombygging lot seg ikke finansiere. Båten ble derfor solgt i desember 2012. Restaurering av dorryer og loddebåt fortsetter som planlagt.
  • MK Vaarsol er bygget i Rosendal i Sunnhordland i 1920 og er av tre. Den er 60 fot lang og er en strukturert fiskebåt. Den finansierer sitt eget vedlikehold ved "blåturer", private givere og dugnad.
  • SK Strandlandet er bygget i 1911 i tre og er 55 fot. Denne båten står også foran betydelige reparasjoner. "Strandlandet" ble derfor solgt til et medlem i laget som vil finansiere reparasjonene privat.

Laget har ca 10 mindre båter, nordlandsbåter, robåter, motorbåter og livbåt.

Motorer

Laget har en 2 sylindret Finnøy semidiesel på 120 hk fra ca 1955. Den er planlagt montert i MK Vaarsol. Kystlaget har også åtte mindre båtmotorer, noen av disse er planlagt montert i noen av de mindre båtene.

Eksterne lenker