Ragnhild Væring Teigen

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Ragnhild Væring»)
Hopp til navigering Hopp til søk

Ragnhild Væring Teigen (født 13. oktober 1877, død 6. desember 1966) var fotograf i Kristiania.

Hun var datter av fotograf Olaf Martin Peder Væring og Emma Sofie Fredriksen (1843-1885). Den 24.september 1907 ble hun gift med fotograf Karl Teigen, og de fikk ei datter og en sønn.

Ragnhild Væring Teigen var elev ved Statens håndverks- og kunstindustriskole 1891-1906, og begynte tidlig som medhjelper hos faren som ønsket at hun skulle bli fotograf og overta firmaet. Ved hans død i 1906 ble det også hun som arvet det som eneste ektefødte datter. Hun hadde imidlertid nevøen Ragnvald Væring som medhjelper, og han hadde allerede før gamle Værings død gjort seg sterkt gjeldende med tanke på ledelsen i firmaet. Da Ragnhild giftet seg i 1907 gikk hun ut av firmaet og ektefellen Karl Teigen kom inn i hennes sted og drev det sammen med Ragnvald Væring frem til 1936. Da skilte de lag, Væring fortsatte det gamle firmaet mens Teigen startet sitt eget.

Hun var meget kunstnerisk begavet, tegnet, malte, modellerte, og laget dukker med en helt spesiell teknikk for eksempel av kjente personer, eventyrskikkelser m.m. En del av disse er nå på Norsk Folkemuseum. Hun laget også på sine eldre dager bilder med en kombinasjon av applikasjon/collage/tegning.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Ragnhild Væring Teigen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!