Sør-Trøndelag Historielag

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra «Sør-Trøndelag historielag»)
Hopp til navigering Hopp til søk
Historielagets logo.

Sør-Trøndelag Historielag ble stifta 22. september 2001, som en fellesorganisasjon for historie-, museums- og slektshistorielagene i daværende Sør-Trøndelag fylke. Laget har siden 2007 gitt ut årboka Trønderveven i samarbeid med Trøndelag Folkemuseum. Historielaget, som er tilslutta Landslaget for lokalhistorie, skal:

  • styrke samarbeidet mellom lagene og representere dem i saker av felles interesse overfor fylkeskommunale myndigheter, media og allmennheten.
  • spre interesse for lokalhistorisk arbeid utover lagsnivå.
  • gi opplæring i å bruke og ta vare på lokalhistoriske kilder og materiale.
  • være et forum for samarbeide om felles interesser på tvers av de enkelte medlemslags grenser, nabofylker og svenske nabolän, og søke samarbeide med arkiv- og museumsinstitusjoner, fylkeskommunen og med annen aktuell fagekspertise når slikt samarbeide er ønskelig.

I starten var det ca. 30 medlemmer, men tallet økte til 42 i 2019.

Hovedaktiviteter

HIstorielaget arrangerer seminar, kurs, kontaktmøter med lokallag, kontakt til regionale styresmakter og til regionale kulturvernorganisasjonar. Laget inngår i Programkomiteen for Dei jämt-trønderske historiedagane som blir arrangert annethvert år, og vekselsvis på svensk og norsk side.

Ledere

Jostein Molde medvirka ved stiftinga og var regnskapsfører de første åra.

Kilder

  • Opplysninger fra historielaget (Landslaget for lokalhistories lagsundersøkelse 2019).

Eksterne lenker