Samtale:Ekeberg (Oslo)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Jeg er ikke helt sikker på hvordan Ekeberg defineres, men den gamle kommunegrensa mellom Oslo og Aker, samme som dagens grense mellom Gamle Oslo og Nordstrand, går rett utenfor Sjømannskolen og like bak Ekebergrestauranten. Begge disse bygningene ligger altså i bydel Gamle Oslo, men bare 50 meter fra bydel Nordstrand. Samme gjelder for "Skrik"-utsikten i Valhallveien opp mot Ekebergsletta, bydelsgrensa krysser tvers over der. Så jeg tror jeg vil anbefale å ta med begge bydeler når man snakker om Ekeberg, med mindre det finnes en annen definsijon som utelukker Gamle Oslo. Men da kan nok ikke de to kjente bygningene nevnes. Ett sted må grensa gå :-) Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. jan 2013 kl. 17:10 (CET)

Jeg putter inn Bydel Gamle Oslo. Jeg ser på kartet over bydelsgrensene at den gjør en sving opp til Sjømannsskolen, av en eller annen merkelig grunn som jeg ikke helt vet om jeg vil forholde meg til. Registrerer vel egentlig bare at sånn er det, takker for at du gjorde oppmerksom på det og retter opp ;-) Chris Nyborg 28. jan 2013 kl. 18:16 (CET)

Hvis du leser artikkelen om 1878-grensesteiene, så går grensen opp fra Kongshavn, langs Karlsborgveien, forbi helleristningsfeltet ved Sjømannsskolen og Ekebebergrestauranten. Slik har det vært siden 1878, og det er fortsatt bydelsgrensa, etter som jeg vet, så det er bare slik det er. Er ikke noe nytt, Sjømannskolen lå i Oslo, Nordstrand var i Aker. Hilsen --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 28. jan 2013 kl. 20:39 (CET)

Nei, jeg mener ikke det er noe nytt, det er bare en fryktelig uryddig grense. Chris Nyborg 29. jan 2013 kl. 06:55 (CET)
Ja, det er sant. Den går i skråningen, i til dels ganske bratt terreng. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. jan 2013 kl. 14:04 (CET)
Når jeg får tid skal jeg kikke litt nærmere på noen gamle kart. Det går ofte an å forklare slike grenser (eiendomsgrenser, elve-/bekkefar, naturlige hindringer osv.), og i dette tilfellet hadde det vært interessant med en forklaring. Jeg lurer på om det kan dreie seg om et område som følger den gamle strandlinja bortover og strekker seg innover fra den opp til en gammel eiendomsgrense eller noe slikt. Chris Nyborg 29. jan 2013 kl. 14:06 (CET)
Det er på en måte en naturgeorgrafisk grense der i Ekebergskråningen, der Ekebergområdet "stopper opp", der det blir bratt. Kan være så enkelt. --Stig Rune Pedersen (Stigrp) 29. jan 2013 kl. 14:10 (CET)

Begynn en diskusjon om siden «Ekeberg (Oslo)»

Start en diskusjon