Samtale:Heimen (tidsskrift)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Vitenskapelig tidsskrift - kan noen gå litt mer inn på hva som skjuler seg under paraplyen? Siri Johannessen (Siri J) 3. des 2009 kl. 14:40 (CET)

Tja, i dag er det for så vidt definert gjennom tellekantordninga: [1]. Men opphavet ellers er litt uklart. Jeg har tidsskriftet tilbake til 1960, og da var det i alle fall Universitetsforlaget som var (teknisk) utgiver. Så vidt jeg husker var det en prosess på 1970-tallet der tidsskriftet kom inn i en tilskuddsordning fra forskingsrådet, og det var kanskje i den sammenhengen det ble formelt definet som vitenskapelig.--Arnfinn Kjelland 3. des 2009 kl. 14:51 (CET)
Ok, det høres ut som det ligger mer stoff til artikkelen begravet her :) Den er nesten bare en ren definisjon og liste akkurat nå - kan du prøve å komme med litt eksempler (handler den stort sett om det vi på wikien legger i metode:rommet f.eks.?) eller noe slikt? Siri Johannessen (Siri J) 3. des 2009 kl. 14:52 (CET)
Da kan vi like godt gå til storebror. (Lokal-)historie kan i denne sammenhengen både komme inn under fagområdene samfunnsvitenskap og humaniora (derom er det ikke enighet). Men det er òg viktig å ha i mente at særlig lokalhistorie er et todelt fagområde, mellom den akademiske med f.eks. et professorat ved NTNU i Trondheim (Ida Bull) og Heimen, og lokalhistorierørsla der faget i stor grad faller inn under et begrep som lokal kultur /-vern. Denne todelinga er det sikkert skrevet om andre steder på wikien, utan at jeg har søkt nå.--Arnfinn Kjelland 3. des 2009 kl. 15:01 (CET)

Begynn en diskusjon om siden «Heimen (tidsskrift)»

Start en diskusjon