Sonja Henie ishall

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Sonja Henie ishall sett fra Frogner stadion.
Foto: Oslo Ishockeyklubb
Statuen av Sonja Henie, utført av Per Ung mot Kirkeveien ved adkomsten til ishallen. Frogner stadion i bakgrunnen.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013).

Sonja Henie ishall er en ishall i Middelthuns gate 26 sammen med Frogner stadion i Frogner i Oslo kommune. Adkomsten er fra Kirkeveien 36. Arbeidene med ishallen ble påbegynt i november 2018, og ferdigstilt i november 2020.

Hallen er oppkalt etter Sonja Henie (1912–1969), som vokste opp i Thomas Heftyes gate 52 i nærheten og vant sitt første VM i kunstløp på Frogner stadion i 1927.

Adkomsten til hallen er fra Kirkeveien hvor det i 1986 ble avduket en statue av Sonja Henie, utført av Per Ung.

Anlegget eies av Oslo kommuune, og blant brukerne er Oslo Ishockeyklubb (stiftet 2018) og Oslo Skøiteklub (stiftet 1864). Anlegget er primært for utøvere som ønsker en mykere is enn uteis og i vanlige ishockeyhaller, som for eksempel kunstløp.

Anlegget er tilrettelagt for både kunstløp, ishockey og kortbane, med et brutto areal på 4 600 kvadratmeter og er gravd fire meter ned i terrenget. Dette tar hensyn til de kulturhistoriske omgivelsene og det buede taket følger landskapsformen på den vollen som allerede lå der. Arkitekturen skal gi assosiasjoner til skøytesportens fart og eleganse, og de buede dragerne innvendig kan minne om en omvendt skøyteegg.

Tribunene har publikumskapasitet til rundt 300 personer og inneholder foruten ishall med tilhørende drifts- og servicefunksjoner, også treningsrom, fire store garderober, kontor, møterom og en liten kafé.

Eksterne lenker


Koordinater: 59.92676° N 10.70898° Ø