Steinbrygga båthavn
Historien om Steinbrygga båthavn – mellom Horten og Borre – går langt tilbake i tid. Havnen ligger like ved de gamle kongegravene, og kan godt ha vært havn allerede på vikingtiden.
Steinbrygga var i flere hundre år landingsplass når befolkningen fra Bastøy skulle til Borre kirke. Men det var først etter krigen at arbeidet med å bygge dagens havn tok til.
Den første utbyggingen skjedde etter at Kirkebakken Vel kjøpte de store steinene tyskerne hadde plassert ut i terrenget mellom sjøen og Borre kirke. Tanken var at steinblokkene skulle fungere som stridsvognshindere, og dette sammen med et minelagt strand-belte og 88mm kanonene som var plassert nedenfor kirken ville være nok til å slå tilbake en alliert invasjon. Det som i dag kalles søndre molo ble bygget først, og senere forlenget. I begynnelsen var fortøyningene enkle med et landfeste til steinmoloen og en påler slått ned i vannet.
Havnen var forbeholdt lokalbefolkningen som hadde enkle båter, først og fremst for å komme ut til de nærmeste fiskeplassene i Oslofjorden. Båtene kunne heises opp og ned ved hjelp av en gammel torpedo-kran.
Båthavna har gjennom årene blitt utviklet og utvidet til det den er i dag. Steinbrygga og Borrestranda er også en av de mest populære badeplassene i Horten på grunn av sin fine sand. Kyststien mellom Horten og Åsgårdstrand passerer forbi havna.