Brukersamtale:Steinar Bunæs
Velkommen!
Velkommen ombord, Steinar Bunæs! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er. Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-) |
Velkommen ombord, Steinar Bunæs! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er. Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-) |
-- Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:20 (UTC)
Trenger du en kladdeside til eksperimentering og forberedelse av artikler?
...da kan du for eksempel lage en lenke som ser slik ut: Brukerdiskusjon:Steinar Bunæs/Kladdeside, så slipper du å bruke brukersiden din til det (det er bedre om du kan skrive litt om hvem du er og hva du er interessert i der ;)). Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:18 (UTC)
Wincentz Thurmann Ihlen
Hei, fin artikkel :) jeg har gjort litt småtteri på den mht lenking, kategorisering og slikt - om det er noe du lurer på, bare spør. Jeg har ellers splittet opp artikkelen om Veisystemet i Strømmen, noe jeg har snakket litt med Nils Steinar Våge om. Slik har vi plass til mye mer i de enkelte artiklene om veiene, mens vi også kan ha en samlet oversikt over helheten. Siri Johannessen (Siri J) 16. feb 2010 kl. 22:40 (UTC)
- SiriJ: Rettelsene er helt greie, men jeg må spørre om noen råd. Jeg synes din kartoversikt er fin, men er i tvil om vi bør ha med enkeltkartene. De er dessuten ikke helt korrekte, både Skjettenveien og Gamle Strømsvei er lengre enn vist. Jeg kunne tenke meg å sette inn et eldre foto isteden.Steinar B 170210
- Hei igjen, det forbauser meg ikke at veiene kan være for korte. Jeg har basert meg på det jeg fant på ulike karttjenester på nett, som gulesider.no's for eksempel. Tok vare på basisfilene til disse, så jeg kan oppdatere alle om du / dere lokalkjente kan si meg hva som er galt. Regner også med at det er en del stikkveier som burde vært tatt med i de ulike veiene.
- Det er ikke meningen min at kartene skal være hovedsaken i de løse veiartiklene, jeg tror likevel at det kan være en fordel for utenbygdinger som meg å ha dem der, slik at vi får et begrep om hvor gatene og veiene befinner seg. Det er også plass i massevis til mer informasjon om bygninger / bedrifter langs veiene, og bilder både fra dengang da og nå :) Du har vel kanskje sett hvordan det er mulig å hente inn tekst fra andre artikler uten at vi kopierer den via det jeg har gjort? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2010 kl. 10:24 (UTC)
- P.S. Den enkleste måten å underskrive/datere innlegg på diskusjonssidene ved er enten å trykke på knappen med håndskriften på over redigeringsvinduet, eller å skrive inn fire tilder (~~~~) :)