Brukersamtale:Steinar Bunæs

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Steinar Bunæs! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Steinar Bunæs! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:20 (UTC)

Trenger du en kladdeside til eksperimentering og forberedelse av artikler?

...da kan du for eksempel lage en lenke som ser slik ut: Brukerdiskusjon:Steinar Bunæs/Kladdeside, så slipper du å bruke brukersiden din til det (det er bedre om du kan skrive litt om hvem du er og hva du er interessert i der ;)). Siri Johannessen (Siri J) 26. jan 2010 kl. 18:18 (UTC)

Wincentz Thurmann Ihlen

Hei, fin artikkel :) jeg har gjort litt småtteri på den mht lenking, kategorisering og slikt - om det er noe du lurer på, bare spør. Jeg har ellers splittet opp artikkelen om Veisystemet i Strømmen, noe jeg har snakket litt med Nils Steinar Våge om. Slik har vi plass til mye mer i de enkelte artiklene om veiene, mens vi også kan ha en samlet oversikt over helheten. Siri Johannessen (Siri J) 16. feb 2010 kl. 22:40 (UTC)

SiriJ: Rettelsene er helt greie, men jeg må spørre om noen råd. Jeg synes din kartoversikt er fin, men er i tvil om vi bør ha med enkeltkartene. De er dessuten ikke helt korrekte, både Skjettenveien og Gamle Strømsvei er lengre enn vist. Jeg kunne tenke meg å sette inn et eldre foto isteden.Steinar B 170210
Hei igjen, det forbauser meg ikke at veiene kan være for korte. Jeg har basert meg på det jeg fant på ulike karttjenester på nett, som gulesider.no's for eksempel. Tok vare på basisfilene til disse, så jeg kan oppdatere alle om du / dere lokalkjente kan si meg hva som er galt. Regner også med at det er en del stikkveier som burde vært tatt med i de ulike veiene.
Det er ikke meningen min at kartene skal være hovedsaken i de løse veiartiklene, jeg tror likevel at det kan være en fordel for utenbygdinger som meg å ha dem der, slik at vi får et begrep om hvor gatene og veiene befinner seg. Det er også plass i massevis til mer informasjon om bygninger / bedrifter langs veiene, og bilder både fra dengang da og nå :) Du har vel kanskje sett hvordan det er mulig å hente inn tekst fra andre artikler uten at vi kopierer den via det jeg har gjort? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. feb 2010 kl. 10:24 (UTC)
P.S. Den enkleste måten å underskrive/datere innlegg på diskusjonssidene ved er enten å trykke på knappen med håndskriften på over redigeringsvinduet, eller å skrive inn fire tilder (~~~~) :)

Segelcke

Hei Steinar Bunæs, jeg har blandet meg borti Segelcke-artikkelen din i dag. Jeg syntes det ble litt vanskelig å lese når det var så mange eksterne lenker i den løpende teksten. Flyttet en av dem til en fotnote. Håper du synes det ser OK ut, hvis ikke må du bare tilbakestille! Er det noe du lurer på, så spør i vei! Beste hilsen --Ida Tolgensbakk 18. feb 2010 kl. 20:51 (UTC)

Ida Tolgensbakk, Takk for sakkyndig bistand på Segelckeartikkelen - det er alltid velkomment. SB

Hei igjen, nå ser jeg at artikkelen din ikke er kategorisert... Hvor bodde Segelcke mens han var i Norge? Vi må få knytta ham til et sted :-) --Ida Tolgensbakk 19. feb 2010 kl. 20:29 (UTC)

Hei Ida Tolgensbakk, Jeg endret litt og kategoriserte så langt jeg har oversikt. OK? Steinar B

Ser flott ut! --Ida Tolgensbakk 23. feb 2010 kl. 13:11 (UTC)

Stalsberg

Hei Steinar! Godt å se deg her igjen :) Et lite spørsmål, har du gårds- og bruksnumre til de to gårdene? Det er en del av kategoriseringen, så om du kan finne dem - kan jeg legge dem inn om du vil :) Fortsatt god lørdag! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 10. jul 2010 kl. 13:25 (CEST)

En ting til :) Jeg har kategorisert bildene du la inn, og du har fått en egen kategori for de bildene du har tatt selv, Kategori:Bilder av Steinar Bunæs. I tillegg til det satte jeg opp en oversiktsside over artikler du har startet og bilder du har lastet opp, slik at det kanskje blir litt lettere å holde oversikten etterhvert :) Den siden oppdateres automatisk, det slipper du å tenke på. Jeg tok sjansen på at det var ok at jeg la inn en lenke til den på brukersiden din, slik at den er lettere å finne enn på en samtaleside som dette :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 10. jul 2010 kl. 13:46 (CEST)

Hei Siri! Takk for god hjelp - det setter jeg alltid pris på. Nordre S har 77/1 og Søndre S har 77/2, jeg skal legge det inn. Mvh Steinar Bunæs 11. jul 2010 kl. 15:37 (CEST)

Fint det er bra! Jeg har fikset litt til, det viste seg nemlig at a) Stalsberg ikke er et unikt navn for Skedsmo (sjekk pekersiden), og b) artikler som omhandlet eldre tider på Skedsmo bare henviste til Stalsberg (Skedsmo). For å unngå at folk må tolke eller overpresisere, tok jeg innledningen din fra Nordre Stalsberg (Skedsmo) og la ut som egen artikkel, og krediterte deg i redigeringsforklaringen. Jeg har rettet opp alle lenker jeg kunne finne og håper (atter en gang ;) ) at dette er ok :).
Om du ser på Stalsbergsartiklene, vil du se at jeg har lagt inn to maler / bokser. Den ene er synlig, det er den som ligger helt i toppen med alle data, den andre som ligger helt i bunnen vises ikke, og er der for å hjelpe oss å lage automatiske lister. Om du tenker på det, ville det være flott om du legger dem inn når du kommer med gårdsartikler :) Om teknikken krøller seg stoler jeg på at du sier ifra, så skal jeg prøve å rette den ut ;)
Mht en del navn håper jeg du vil være med å sjekke opp om de lenker til rett sted etterhvert som du skriver. Sagelva er som Stalsberg en pekerside, og går ikke rett til Sagelva (Skedsmo) ;) Jeg går over og retter nå, det er vrient å alltid holde styr på alt slikt, men vi kommer til å trenge å passe på slikt mer og mer etterhvert som vi vokser ;). God uke :) Mvh, Siri Johannessen (Siri J) 12. jul 2010 kl. 01:00 (CEST)

Hei Siri. Det er morsomt å oppdage at det er inntruffet klare kvalitetsforbedringer i løpet av natten! Etter en rask morgensjekk er det bare å si tusen takk - jeg finner ingen feil. Jeg skal se over bedre etter hvert, likedan benytte maler/bokser slik du nevner. Mvh Steinar Bunæs 12. jul 2010 kl. 08:33 (CEST)

Tusen takk! Jeg har tenkt litt frem og tilbake, og lurer på om teksten i Nordre Stalsberg kanskje burde spisses litt mer mot gården etter at den ble fradelt Søndre Stalsberg siden det ble en egen artikkel om hovedbølet. Hva mener du om det? Kan du se på det? Det var logisk slik du satte det opp, men jeg er usikker om det er det nå, og er lite lysten på å ta ut deler av teksten din helt uten at vi evt. jobber sammen om det. På gjenles! :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 14. jul 2010 kl. 12:25 (CEST)

Hei Siri, og takk for dine synspunkter. Jeg stiller meg åpen for å justere for å gi bedre klarhet. Det var altså slik at Søndre Stalsberg ble utskilt rundt 1800, den opprinnelige Stalsberggården levde videre med sete på Nordre Stalsberg. Er det nok å flette inn dette, eller mener du vi bør opprette en ny side for Stalsberg, samtidig som sidene for Nordre og Søndre S. beholdes? Mvh Steinar Bunæs 14. jul 2010 kl. 13:59 (CEST)

Strømmensaga

Hei Steinar Bunæs! I dag F1-merket jeg Strømmensaga-artikkelen din for å få løftet den fram på forsiden. I den forbindelse flyttet jeg galleriet med bilder slik at det nå ligger nederst i artikkelen. Håper du synes at det ser OK ut. Ida Tolgensbakk 5. aug 2010 kl. 10:07 (CEST)

Hei Ida. Selvsagt er det bare å bukke og takke - for begge deler. Stas å komme på forsiden, og bildene nederst i artikkelen gjør seg godt, ryddig og greit. Vennlig hilsen Steinar Bunæs 5. aug 2010 kl. 13:35 (CEST)

Folkets hus

Heihei, bildet av Folkets Hus på Strømmen under Milorgoppstilling mai 1945 har fått tittelen Folets hus. Er det OK at jeg endrer tittelen? Ida Tolgensbakk 16. nov 2010 kl. 14:11 (CET)

Jeg gjorde to forsøk på å endre det selv - feilen hang med fra bildet jeg benyttet meg av. Bare flott at du bistår! Steinar Bunæs 16. nov 2010 kl. 14:20 (CET)

Det var noe rart som hadde skjedd der, jeg ble nødt til å slette bildet og laste det opp på nytt. Nå finnes det her med riktig tittel i hvert fall, som Folkets hus Strommen. Ida Tolgensbakk 17. nov 2010 kl. 13:44 (CET)

Bilder: Kategoriser dem!

Hei Steinar, må bare si i fra at du må huske å kategorisere de flotte bildene du laster opp. Det gjør dem så mye lettere å finne igjen seinere :-) Ida Tolgensbakk 17. nov 2010 kl. 13:45 (CET)

Hei Ida, og takk for nyttig påminnelse. Noen har hjulpet til atskillig her, ser jeg, men dette skal jeg no kunne gjøre noe med i fremtiden. Men her støter jeg på et begrep som jeg ikke klarer å finne ut av selv: PD-bilder. Hva betyr dette?Steinar Bunæs 17. nov 2010 kl. 16:44 (CET)
Hei, PD-bilder ("Public Domain") er rett og slett en kategori som automatisk blir lagt på bilder som enten har fått en "Offentlig dokument"-lisens, er markert som at det har foreldet enerett, eller som har blitt lagt ut i det fri av opphavspersonen. Ida Tolgensbakk 22. nov 2010 kl. 12:49 (CET)

Jeg trenger visst hjelp til bildet om orienteringstavlen. To gangers opplasting gir samme dårlige resultat. Steinar Bunæs 20. nov 2010 kl. 18:10 (CET)

Det ser OK ut for meg - hva er galt med bildet? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 22. nov 2010 kl. 12:52 (CET)

Hei Steinar, - husk å kategorisere bildene dine. Jeg har nå merka bautaen du lasta opp nylig som bautaer, - det er viktig at kategoriene reflekterer hva som er på blider, - slik at folk finner fram til bildene når de trenger dem. Husk at bildene må være søkbare gjennom tekst, hva som er på bildet kan vi ikke søke fram... Vennlig hilsen Marthe Glad 22. nov 2010 kl. 17:30 (CET)

Hei Ida. Jeg tror vi snakker litt forbi hverandre. Jeg har lagt ut to foto som ikke kommer opp på min maskin i ihvert fall: Orienteringstavle og Trevarn bokforside. Er de synlige på andres maskiner er det greit å få vite dette. I motsatt er det enten at jeg har gjort en feil, eller at det er en teknisk feil. Jeg sitter klar med en fotoserie jeg skal legge ut, og vil gjerne ha dette avklart før jeg setter i gang. Steinar Bunæs 23. nov 2010 kl. 10:38 (CET)
Hei igjen Steinar! Både Orienteringstavle 1991.jpg og Trevarn bokforside.jpg kommer fint fram for meg i alle fall. Snodig at det ikke kommer fram på din! Ida Tolgensbakk 23. nov 2010 kl. 10:45 (CET)
Hei Marthe. Kall det gjerne en bauta, selv om det bare dreier seg om en minnestein på et gårdstun. Karl XII var jo avgjort en av de mer berømte besøkende der, selv om han ikke var ute i et fredelig ærend.Steinar Bunæs 23. nov 2010 kl. 10:38 (CET)
Hei Ida. Nå skjer det mye rart her. Først sjekket jeg de to bildene via min kones laptop med Explorer, som også jeg har som standard søkemotor. Ingen bilder kom opp. Derpå sjekket jeg på egen PC med Safari som søkemotor. Da kom begge bildene opp som negativer! Et forsøk på utlegging av et helt annet bilde via Safari strandet på ytterligere overraskelser: "Verktøy" i venstre marg var helt annerledes enn den jeg har på Explorer: Lenker hit - Utskriftsvennlig versjon - Permanent lenke. Ingen av de fem jeg får på Explorer, med "Last opp bilde" som nr 1.Steinar Bunæs 23. nov 2010 kl. 14:38 (CET)

Næringslivets Vel Strømmen

Hei! Forstår jeg det riktig om denne artikkelen handler om foreningen Næringslivets Vel Strømmen? I så fall har jeg lyst til å flytte artikkelen så den blir liggende under den tittelen, er det OK? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 15. feb 2011 kl. 13:12 (CET)

Hei Ida. Helt i orden, takk for hjelpen. Kan jeg samtidig hekte på et spørsmål om "Filer i kategorien «Lokalhistorisk litteratur i Skedsmo kommune»"?

Jeg forsøkte å gjøre noe med Trevarn-forsiden her. Den første kom ut feil, og er i galleriet erstattet med en png-utgave. Jeg klarte det ikke selv, og skulle gjerne ha hjelp til dette.Steinar Bunæs 15. feb 2011 kl. 15:00 (CET)

Da har jeg flyttet Næringslivets vel! Men jeg er ikke helt sikker på om jeg forstår det neste spørsmålet? Trvarn ligger jo som jpeg nå? Ida Tolgensbakk 16. feb 2011 kl. 10:49 (CET)
På min skjerm kommer denne opp som negativ: http://www.lokalhistoriewiki.no/images/thumb/Trevarnbokforside.jpg/120px-Trevarnbokforside.jpg. Det var derfor vi gikk den lange veien via png-formatet av samme bilde. Steinar Bunæs 16. feb 2011 kl. 11:16 (CET)

Stav fengsel

Hei Steinar. Fikk en morsom aha-opplevelse da jeg så at du hadde skrevet om dette fengselet. Gikk ofte tur forbi her på slutten av 1990-tallet, da samboeren min jobba som lærer på Stalsberg. Hun leide en hybel på Skjetten. Var ikke klar over at bygningen hadde vært fengsel før jeg kjente den igjen på bildet! Ellers håper jeg det er greit at vi administratorer stadig er inne og pirker i artiklene. Det er forresten ikke mye arbeid vi har med bidragene dine, for du kjenner etter hvert kategorisystemet og wikisjangeren godt. Veldig fint at du har begynt å lage innledninger som risser opp hele historien til personen/virksomheten du skriver om. Da blir det ikke nødvendig å skrolle seg gjennom hele artikkelen for å finne ut hvordan "det gikk til slutt". Hold fram med det gode arbeidet du gjør på wikien! Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 16. mar 2011 kl. 11:28 (CET)

Takk for artig melding - bare fortsett med pirk = forbedringer av ymse slag! Steinar Bunæs 16. mar 2011 kl. 12:14 (CET)

Bildekommentar

Sagflis fra 1895 i hodet.JPG

Heisann Steinar. Nå driver jeg og går gjennom alle nye bilder, - deriblant dine, og slenger på litt kategorier. Alle oppussing av forsamlingslokale-bildene har fått kategorier som "tak", "verktøy" og "bygningsdeler". Men mest kom jeg innom for å kommentere bildet til høyre her. For et blinkskudd! Vennlig hilsen Marthe Glad 13. apr 2011 kl. 10:09 (CEST)

Takk for hyggelig kommentar - her var det flott at mitt Canon Ixus lå klart i lomma! Du har lagt inn kategorien tak, og det er naturligvis riktig. Men du ser jeg i fototeksten har nevnt at himlingen, dvs innertaket måtte fjernes, men det er kanskje ikke et vanlig begrep utenfor byggfaget. Fint at du supplerer! Mvh Steinar Bunæs 13. apr 2011 kl. 19:39 (CEST)
Jeg henger meg på med en liten bønn her (rent bortsett fra en takk for et artig bilde :) - er helt enig med Marthe), vil du gi Bilde:Bolette og Trond Ryen.jpg noen kategorier? De mangler alt nå, og svever rundt i ingenmannsland ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2011 kl. 15:32 (CEST)
Min bønn tilbake: Få dette bildet ut av historien, slik det er forsøkt minst en gang tidligere! Det korrekte bildet ligger her: Bilde:Trond Ryen og hustru Bolette.jpg. Steinar Bunæs 9. mai 2011 kl. 15:54 (CEST)
Bildet er historie nå ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 9. mai 2011 kl. 15:56 (CEST)

Jernbanebilder

Hei, vi har fått noen nye jernbanebilder her: Norsk Hoved-Jernbane i femti Aar : 1854-1904 : udgivet i Anledning af Femti-Aars-Dagen for Aabningen af Jernbanen Christiania-Eidsvold 1ste September 1904. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 30. jan. 2015 kl. 10:10 (CET)

Takk for tipset - jeg har brukt mange av dem allerede! --Steinar Bunæs (diskusjon) 31. jan. 2015 kl. 21:31 (CET)

Strømmen Fotoklubb

Hei Steinar. Det er vel ikke lov å ønske seg en artikkel om denne? Vi har et par artikler som lenker hit, men lenkefargen er rød (foreløpig). Med hilsen --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. apr. 2016 kl. 14:12 (CEST)

jeg har nå kontaktet alle navnene som er nevnt + en del andre som er ivrige fotografer. Svaret er lite innholdsrikt, en kladd kunne se slik ut:
Strømmen Fotoklubb eksisterte i 1970-årene og et stykke ut på 1980-tallet. Det har ikke vært mulig å fastslå noe mer konkret om virksomheten.Med hilsen Steinar Bunæs (diskusjon) 7. apr. 2016 kl. 21:58 (CEST)
Takk for research!. Da avventer vi artikkel til det lykkes å finne ut litt mer (hvis det er mulig).--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 8. apr. 2016 kl. 08:52 (CEST)

Engan stasjon

Bildet av Engan stasjon (eller rettere sagt Halsetløkka camping) har ikke ukjent fotograf og er ikke publisert med fri lisens. Det er tatt direkte fra "Norske jernbanestasjoner", hvis bilder (og tekst) er beskyttet av opphavsrett. Vennligst fjern bildet. Jan-Tore Egge (Jan-Tore) (diskusjon) 7. jun. 2017 kl. 22:24 (CEST)

Steinar har ikke slettemulighet, men jeg har nå tatt det. Skulle det dukke opp flere slike tilfeller er det bare å si fra direkte til meg eller til en annen administrator, så rydder vi så raskt som mulig. Chris Nyborg (diskusjon) 8. jun. 2017 kl. 08:31 (CEST)

Lørenskogs historie

Hei. Her var det mye spennende om Lørenskogs historie! Foreslår at denne artikkelen legges inn som et avsnitt i det eksisterende stykket om Lørenskog kommune, historiedelen der trenger utbygging.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. sep. 2020 kl. 08:26 (CEST)

Hei igjen Steinar. Du finner igjen mesteparten av stoffet i artikkelen om Lørenskog kommune.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 09:17 (CEST)

Fint, dette ble bra.--Steinar Bunæs (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 10:53 (CEST)

Godt å høre! Du må gjerne redigere og flikke litt hvis du har tid og høve. Ha ei riktig god helg!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 18. sep. 2020 kl. 11:04 (CEST)

Oppfinner Rasmussen

Hei igjen! I dagens Aftenpost (2. oktober) er det en kort omtale av oppfinner Rolf Bjørn Rasmussen fra Strømmen. Han er 90 år i dag. Kunne vært morsomt med en artikkel hvis du veit litt om han.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. okt. 2020 kl. 08:22 (CEST)

Hei! Nei dette er en mann jeg aldri har hørt om. Jeg har også snakket med en 87-åring som har bodd hele livet her på stedet (jeg mangler 30 år midt i livet) - og han har heller ikke noe kjennskap til mannen. Jeg finner en mann ved dette navn med adresse i Ullensaker, muligheten er jo da til stede for at han nylig har flyttet hit, men dette blir spekulasjoner. Uansett: Vrient å sy noen story på så magert underlag!