Forskjell mellom versjoner av «Østmarkas Venner»

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Teksterstatting – «[[Kategori:Akershus fylke» til «Kategori:Viken fylke [[Kategori:Akershus »)
m (Teksterstatting – «Kategori:Akershus » til «Kategori:Akershus»)
 
Linje 8: Linje 8:
 
[[Kategori:Oslo kommune]]
 
[[Kategori:Oslo kommune]]
 
[[Kategori:Viken fylke]]
 
[[Kategori:Viken fylke]]
[[Kategori:Akershus
+
[[Kategori:Akershus]]
]]
 
 
[[Kategori:Etableringer i 1966]]
 
[[Kategori:Etableringer i 1966]]
 
{{f1}}
 
{{f1}}

Nåværende revisjon fra 2. jan. 2020 kl. 08:34

Østmarkas Venner er en forening som har som formål å bevare Østmarka som natur- og friluftsområde for kommende generasjoner. Den ble stiftet 8. november 1966 og har 3368 medlemmer (2008). Foreningen arbeider for å beskytte Østmarka mot ytterligere boligbygging, uvettig skogsdrift og bygging av kraftlinjer, avfallsdeponier, skytebaner og veier. Gjennom medlemsbladet «Nytt fra Østmarka», foreningens nettsted og foredrag arbeider foreningen for å spre kunnskap om Østmarkas naturverdier og kulturhistorie.

Østmarkas Venner samarbeider med serveringsstedene i Østmarka og flere idrettslag, samt at foreningen er representert i markakomiteen i Skiforeningen og andre prosjekter og utvalg. Foreningens egne utvalg er skog- og friluftsutvalget, kulturminneutvalget, plan- og markagrenseutvalget og redaksjonsutvalget. Hvert år arrangeres vanligvis to turer i tillegg til årsmøte og høstmøte med foredragsholdere.


0230 Lorenskog komm.png Østmarkas Venner er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.