Brukersamtale:Marianne Wiig

Fra lokalhistoriewiki.no DEV
Hopp til navigering Hopp til søk

Arkiv 2007-2011


Skjomenhistorien

hei

Skjomen bygdeutvalg har ambisjoner om å utgi et historieverk om Skjomen i Narvik vi har derfor opprettet brukernavn Skjomenhistorie .Foreløbig er wikien bare et kommunikasjonsmiddel mellom arbeidsgruppen. Det vil komme flere artikler på denne siden i løpet av våren. Vi har ønske om å oversette Charles Rabots kapittel 8 fra Au cap nord men er usikker om lovligheten evt lisensen til dette verket. kapittlet er en meget god reiseskildring fra Skjomen. (min oldefar var "sherpa" til ekspedisjonen) sender linken til boka: http://www.archive.org/stream/8SCSUP6295NOR/8SCSUP06295NOR#page/n219/mode/2up

mvh Svein

Hei Svein! Så vidt vi kan forstå, er alle verk som ligger på dette nettstedet (www.archive.org) fritt tilgjengelige, men ta for ordens skyld kontakt med organisasjonen og spør. Ellers ser det ut som forfatteren av verket døde i 1944, og følgelig framstår det som verket uansett er fritt tilgjengelig ved utgangen av 2014. Hvis formålet til Skjomen historielag bare er å oversette dette enkeltkapitlet, og deretter bruke sitater fra verket slik sitatretten åpner for (det vil si «i samsvar med god skikk» og «i den utstrekning formålet betinger»), så er dette uansett helt greit i følge Åndsverkslovens § 22. Ola Alsvik 12. mar 2012 kl. 14:45 (CET)

Støler

Hei Marianne. Fine og ryddige artikler om stølene ved Ustaoset. Morsomt at du har supplert opplysningene i bygdeboka med egne, ferske observasjoner!

Tok meg den frihet å formatere artiklene, så blant annet at vi hadde en artikkel om bygdebokforfatter Lars Reinton, som jeg oppretta omdirigeringsside til. I to av artiklene laga jeg også en smule mer encylopediske innledningssetninger. Bare gjør om hvis du er uenig. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. jun 2012 kl. 10:49 (CEST)

Fine artikler, ja! :-) F1-merket et par av dem, slik at Forside:Hol kommune får litt mer innhold. Kommer det bilder også? :) Olve Utne 7. jun 2012 kl. 16:47 (CEST)
Ooops! Jeg prøvde liksom å jobbe litt i det skjulte her. ;) Forsiden viser tydelig at vi har lite stoff om Hol, ja. Og nå må jeg jo nesten prøve å skrive noe som "fortjener" F1! Jeg begynte med de stølene jeg har funnet minst stoff om. Skal i hvert fall prøve å få inn noen bilder etter hvert. Og så skriver jeg på nynorsk for å prøve å mobilisere noen holinger. :) Kjempefint at du har formatert, Trond! Jeg fikk følelsen av at det kunne være et og annet jeg hadde glemt i går, da jeg så at jeg ikke en gang hadde plassert stølene i kommune... Marianne Wiig 7. jun 2012 kl. 19:03 (CEST)

Bilder av kunstverk

Hei! Vi hilste såvidt på hverandre under årsmøtet på WMNO. ;-) Du... jeg la inn et spørsmål hos Vidar Iversen (Vidariv) ettersom jeg kjenner litt til han fra Wikipedia, og han henviste meg til deg. Spørsmålet er: Er det andre regler for bilder her på Lokalhistoriewiki enn på Commons? Jeg har utvidet artikkelen om Oslo domkirke litt og skal skrive mer på den. Jeg har mange bilder fra interiøret - mange av dem er ikke tillatt på Commons, f.eks. av takmaleriene, Maria med barnet og sølvalteret - ettersom kunstnerne ikke har vært døde lenge nok. Men jeg har sett mange eksempler her på bilder av kunstverk av bl.a. nålevende kunstnere, f.eks. Per Ung osv. Betyr det at det er greit? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 12. jun 2012 kl. 14:59 (CEST)

Hei og takk for sist! Hyggelig å se deg her! :) Det er Ola hos oss som har mest erfaring med juridiske spørsmål, og som kan gi deg endelig svar på spørsmålet ditt (jeg har gjort ham oppmerksom på denne samtalen). Generelt kan jeg si at NLI følger anbefalt praksis for offentlige institusjoner, se f.eks. avsnittene om fotografi av kunstverk i Fotojuss for arkiv, bibliotek og museum som Kulturrådet, Nasjonalbiblioteket og Riksarkivet ga ut tidligere i år. Marianne Wiig 13. jun 2012 kl. 10:46 (CEST)
Ok, takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 13. jun 2012 kl. 12:03 (CEST)
Ut fra min tolkning av Fotojuss så må lokalhistoriewiki slette bilder av kunstverk der rettighetene ikke er klarert. Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 12:29 (CEST)

Hei. Hvis etthvert bilde der et kunstverk av nyere dato kan skimtes, må vi slette mange bilder... Da vil nesten alle bilder av en norsk sentrumsgate med nyere kunst i bybildet være ulovlig. Det er dessuten vanskelig å vurdere hvor gammel kunsten er ift 70-års skillet. Det må da være et skille mellom gjengivelse av et kompleks bymiljø, og gjengivelse av ett konkret kunstverk uten omgivelser? Dette bør klargjøres. Skal f.eks bildet av Gunnar Sønsteby-statuen, som er så aktuell og som ble brukt her på wikien, måtte slettes? Det må vel være mulig å bruke slike bilder i en artikkel som en journalist bruker bilder i en avisartikkel? Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 15:01 (CEST)

Det er egne regler for journalistisk virksomhet. Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2012 kl. 15:31 (CEST)

OK, nå har jeg fått svar i den andre diskusjonene vår her også, så det er forsåvidt greit; hvis bildet av kunstverket ikke helt klart er hovedmotivet, men er del av en helhet, kan bildet gjengis. Jeg aksepterer selvsagt det, var bare redd for at jeg måtte slette 100 av mine bybilder fordi det var en statue i et hjørne..:-) Den av Svend Foyn er vel såvidt, eller? Ser du har lagt på kunstneres navn. Stig Rune Pedersen (Stigrp) 13. jun 2012 kl. 15:35 (CEST)

For folk som måtte snuble over denne diskusjonen, se fortsettelse her. Marianne Wiig 22. jun 2012 kl. 16:02 (CEST)

Mal:Koor

Hei Marianne. Jeg ser at Mal:Koor er fjernet. Denne blir brukt i Infoboks innsjø. Hva skal vi nå bruke her for å få fram koordinatene? Med hilsen Magne Grønvold 9. jul 2012 kl. 12:12 (CEST)

Hei! Ja, Mal:Koor er fjernet og erstattet med Mal:Koord. Vi har nå gått gjennom alle forekomster av den gamle malen og erstattet dem med den nye, så da skal også infoboksene for innsjøer virke igjen. Men gi oss beskjed om du likevel skulle oppdage noe som ikke fungerer! Med hilsen Marianne Wiig 10. jul 2012 kl. 11:41 (CEST)

Hellbillies

Heisann. Da har den udødelige Krasafaren steinbu også blitt bildetekst. Slikt kan me lika!--Trond Nygård (Kallrustad) 10. okt 2012 kl. 09:13 (CEST)

Kryssposting fra Jobrs brukerdiskusjon

Hei Marianne, kopierer nedenstående tråd hit, siden det enda ikke har kommet noen reaksjon på det jeg la inn for åtte dager siden hos Jon Christian. En ting jeg ikke nevner i innlegget hos ham, er min forundring over at det ble gitt inntrykk av at dere synes det var ok at jeg kom tilbake, når denne erklæringen fulgte så tett etter. Årsaken er at han ikke kan svare på det, ei heller regner jeg med at dette er noe han har begynt å rydde i helt av seg selv. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 28. jan 2013 kl. 04:05 (CET)


Administrator- og veileder-flagg

Hei, jeg ser at du glemte å fjerne disse i oppryddingen din. Jeg har ryddet det vekk fra brukersiden min og oversikten, og vil sette stor pris på at du rydder resten også. PFHT. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 20. jan 2013 kl. 03:52 (CET)

Jeg ser at innlegget ikke har blitt besvart. Om ikke annet hadde jeg nok i det minste håpet på et "ok, er ordnet" til svar her. Men mangelen på kommunikasjon er påfallende. Må jeg gå i loggene for å se hvorvidt noe har skjedd, igjen?
Siden det som jeg ikke kunne tolke som noe annet enn en kraftig mistillitserklæring ble utført knapt to dager etter mitt besøk på NLI, hadde jeg ikke noe annet valg enn å si fra meg de øvrige tillitsflaggene. Erklæringen kom som lyn fra klar himmel, da atmosfæren under besøket ikke antydet at en slik reaksjon var på komst. Fraværet av kommunikasjon både i for- og etterkant av dette forundrer og bedrøver meg. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 28. jan 2013 kl. 04:05 (CET)

Hei Siri! Jeg har vært ute av huset og kom nettopp tilbake. Viser til svaret som Jon Christian i mellomtiden har lagt inn og stiller meg fullt og helt bak det han skriver. Dette er en del av en større opprydning, og vi har i den sammenhengen valgt å begrense akkurat byråkratrettigheten til ansatte ved NLI. Men du er absolutt velkommen til fortsatt å bidra både som skribent, administrator og veileder! --Marianne Wiig 28. jan 2013 kl. 16:03 (CET)

Tradisjonbåtregisteret fortsettelse

Hei Marianne Hvordan går det med tanken om egen kategori for båtene i Tradisjonsbåtregisteret? Jmf tidligere diskusjon på Olve Utnes side. Beste hilsner Nils Marius Johansen 21 mars 2013

Hei Nils,
Beklager at dette har dratt ut, men nå skal vi få ordnet det! --Marianne Wiig 21. mar 2013 kl. 13:22 (CET)
Hei igjen
Jeg ser at det er gjort endringer i Tradisjonsbåtregisteret som ikke ser så bra ut, bla virker det som enkelte bilder under de ulike båtene mangler. Registreringsskjemaet ser ::heller ikke ut til å være i funksjon.
Beste hilsner Nils Marius Johansen 13. aug 2013
Hei,
I samråd med Forbundet Kysten er vi nå i gang med en omlegging av Tradisjonsbåtregisteret. Det hadde sneket seg inn en feil som gjorde at bl.a. bilder vistes feil. Dette er nå rettet. Om du ser andre ting som ikke stemmer, vil vi gjerne ha tilbakemeldinger om det. Opplegget for registrering av båtene må justeres noe, men dette kommer vi til å legge ut en bruksanvisning for. --Marianne Wiig 13. aug 2013 kl. 14:39 (CEST)

Hundreåringer

Hei Marianne. Moro at du la til Solveig Hildur Ødegaard på lista. Slengte bare på noen kategorier + formaterte litt. Ønsker deg ei fin helg etter hvert. Vi går vel i lesemodus snart....--Trond Nygård (Kallrustad) 25. okt 2013 kl. 11:17 (CEST)

Ooops! Glemte helt kategorier... Flott at du fikset det og annen formatering! :) La inn fra nettbrett, og da blir ting fort litt kronglete. --Marianne Wiig 25. okt 2013 kl. 11:21 (CEST)

Husflid

Hei :-) Et spørsmål: Burde vi ha kategori:skinnarbeid (parallelt med kategori:trearbeid, kategori:metallarbeid osv.)? -- Olve Utne (diskusjon) 23. jan. 2015 kl. 13:58 (CET)

Vi sitter og diskuterer kategoriene nå. Vent litt med å endre! :) --Marianne Wiig 23. jan. 2015 kl. 14:03 (CET)
OK. Sendte en sms nå. -- Olve Utne (diskusjon) 23. jan. 2015 kl. 14:08 (CET)
Vi går for skinnarbeid. Bra forslag! Kan du fikse? --Marianne Wiig 23. jan. 2015 kl. 14:31 (CET)
Hei Marianne. Ser at den fine artikkelen om Aagot Noss fortsatt er merka med "under arbeid". Siste redigering ble gjort 18. februar. Kommer det mer stoff, eller skal jeg fjerne merkinga?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 13:51 (CET)
Jeg har ikke fått lagt inn kilder, bilder og Noss-bibliografi, så derfor ligger den fremdeles under arbeid. Tror ikke jeg rekker å få gjort noe mer med den før i uke 12, men skal fjerne malen da! :) --Marianne Wiig 4. mar. 2015 kl. 13:57 (CET)
Den er grei, du!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. mar. 2015 kl. 14:09 (CET)

Asker og Bærum leksikon

Hei! Er det noe nytt om en innlemmelse av Asker og Bærum leksikon? Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 11. mai 2015 kl. 21:58 (CEST)

Jepp! Vi skal ha møte med dem i slutten av mai. :) --Marianne Wiig 12. mai 2015 kl. 11:40 (CEST)
Gledelige nyheter dette. Regner med at flere av wikibrukerne vil kaste seg på når vi (forhåpentlig) får filene fra Asker og Bærum.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 12. mai 2015 kl. 11:45 (CEST)

Hurra! Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 21. okt. 2015 kl. 21:22 (CEST)

Dette er i første omgang en test på et knippe artikler om bibliotek, som er relevant for et bibliotekhistorie-prosjekt som er under oppseiling. Kommer tilbake med mer info snart! --Marianne Wiig 22. okt. 2015 kl. 11:53 (CEST)

Testmelding

Bare for å få opp oransje stripe. Chris Nyborg (diskusjon) 5. jul. 2018 kl. 09:16 (CEST)

Bare for å få opp stripe igjen.