Bøndernes Hus (Bærum)

Bøndernes Hus i Bærum AS er et eiendomsselskap, etablert i Sandvika i 1917 av medlemmene i Bærums Landbruksforening, med formål å skaffe seg et fast møtested i et eget hus. Selskapet kjøpte gården Løkke av kommunen i 1926. Eiendommen ble ombygd i nyklassisistisk stil etter tegninger av Ivar Næss, og brukt til alt fra møtelokaler til populære dansefester, jubileums- og juletrefester med påfølgende samvær for de voksne. Naboeiendommen «Løkkeli» ble kjøpt i 1965. I 1981 inngikk Bøndernes Hus avtale med Byggholt om et makeskifte av Løkke, mot en seksjon med møte- og selskapslokaler i det nyåpnede Kolsås Senter. Lokalene ble avviklet omkring 1990.

Bygningen mens Bøndernes Hus i Bærum hadde Løkke Restaurant i bygningen.
Foto: Nasjonalbiblioteket (1926–1929).
Løkke gård etter ombyggingen i 1926 til Bøndernes Hus, ark. Ivar Næss.
Foto: Stig Rune Pedersen (2016).

I 2003 inngikk Bøndernes Hus samarbeid med gården Økri om investering av selskapets kapital i selskapslokaler på gården. Samarbeidet håndteres i regi av Landbruksforeningen, som har tilholdssted på Økri. Bøndernes Hus i Bærum ledes av styreformann Erling Staver og har om lag 300 aksjonærer.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Bøndernes Hus (Bærum) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.