Nytt emne

Velkommen!

Velkommen ombord, Halvard! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Halvard! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen vert i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg (Cnyborg) 4. jan 2009 kl. 03:16 (CET)

Slutter meg til velkomsten, koselig å se deg her! :) Siri Johannessen (Siri J) 4. jan 2009 kl. 11:56 (CET)
Og velkommen ombord fra meg også! Fint å få forsterkninger som kan saker og ting om både Nordmøre og Romsdal. :-) Olve Utne 4. jan 2009 kl. 12:07 (CET)
Hei og velkommen fra meg og, forøvrig :)--Marthe Glad Munch-Møller (Marthe Glad) 5. jan 2009 kl. 09:39 (CET)

Artikler og lenking til forsider

Hei :)
Har pirket litt på artikkelen om Averøy kommune, om du ser så finner du kodene <onlyinclude>. Disse brukes for å avgrense hva som skal inkluderes på forsider eller i andre artikler. Når de ligger i en artikkel, så kan tekstdelen de omslutter settes inn i en annen artikkel som en mal. Jeg snudde og bittelitt om på teksten slik at informasjonen om sammenslåingen kom litt tidligere - det virket for meg litt mer logisk, og slik fikk og bygdeinformasjonen litt bedre feste (synes jeg ;) ) Siri Johannessen (Siri J) 6. jan 2009 kl. 12:16 (CET)

Har sett at «første-ordet» har internlenke, nå forstår jeg hvorfor. Men hadde ikke fått med meg onlyinclude. Jeg vet ikke hvor mye jeg kommer til å bidra, men det var mye røde lenker her, så... ...men det blir nok tilfeldig hva jeg skriver om. Tror ikke at det blir innen et avgrenset tema eller noe slikt. --Halvard Hatlen (Halvard) 6. jan 2009 kl. 17:42 (CET)
Helt greit det :) Forklarer av og til hvordan ting virker her. <onlyinclude>-metodikken brukes også på en del portaler på no-wiki ;) Siri Johannessen (Siri J) 6. jan 2009 kl. 19:13 (CET)
Ser at <onlyinclude> brukes på noen artikler, men ikke på andre. Finner ikke svar på hjelpesidene. Er det noen regler, eller er det bare å bruke dette på alle (som kan passe på en forside)? --Halvard Hatlen (Halvard) 7. jan 2009 kl. 18:24 (CET)
Bare bruk det, det legges inn der det mangler etterhvert. Denne wikien er fremdeles ung ;) Siri Johannessen (Siri J) 7. jan 2009 kl. 18:40 (CET)

Fursetfjellet

Fursetfjellet har du merket med {{Wikipedia}}, men ut fra artikkelen på nowiki ser det ut til at det bare er du som har bidratt - en annen bruker har kun endret en intern lenke. Da er det mye bedre om du legger den ut her under vår egen lisens, så den kommer under cc-by-sa også, og vi slipper å forholde oss til at den bare er GFDL. Chris Nyborg (Cnyborg) 8. jan 2009 kl. 09:12 (CET)

Pirking :)

Halvard, jeg har lest gjennom Aarø Automobilselskap, en ille artig artikkel :) Har likevel pirket litt på språk - vil du se om du er enig og jeg har forstått deg godt? Siri Johannessen (Siri J) 8. jan 2009 kl. 14:55 (CET)

Ny forside

Har oppretta Forside:Nesset nå, siden det begynner å bli noen artikler derfra. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. feb 2009 kl. 17:06 (CET)

Ja - fint, jeg har flere steder med en liten håndfull artikler, ikke alle er av en slik art at de er egnet for en forside, men... Disse ligger på vent: Sandøy kommune Midsund kommune Aukra kommune Stordal kommune Vestnes kommune Aukra kommune Fræna kommune (elle i Romsdal, så nær som Stordal som er Sunnmøre. Olve mente at Forside:Aure var den riktige «malen» å bruke. --Halvard Hatlen (Halvard) 1. feb 2009 kl. 18:45 (CET)

Kirkekategorier

Opprettelsen av Kategori:Kirker i Gjemnes kommune førte til at disse kirkene ramlet ut av kirkelista. Vi har kategorisert kirker på fylke, med kommune som ekstrakategori, for å få en god sortering i dynamiske lister. Det er mulig å gjøre om på dette, men da må vi nesten omkategorisere alle kirker vi har artikler om for å få det på samme måte overalt, og det er ikke uten videre den beste løsningen. Jeg tror det er best om de foreløpig legges til Kategori:Kirker i Møre og Romsdal og Kategori:Gjemnes kommune. Det er heller ikke uproblematisk å legge artikler om kirkegårder i kategorien for kirker, for de vil da komme opp i kirkelista. Når artiklene først er opprettet separat for kirke og kirkegård er det best å ha kirkegårdene i Kategori:Gravlunder i Møre og Romsdal og Kategori:Gjemnes kommune. Chris Nyborg (Cnyborg) 15. feb 2009 kl. 12:29 (CET)

Ja vel, da må jeg nok rydde opp. Var ikke klar over slike «skjulte feller» som dynamiske lister representerer. -- Halvard Hatlen (Halvard) 17. feb 2009 kl. 00:52 (CET)
Flott at du ryddet Rauma, jeg la bare merke til Gjemnes. Husk at vi kan alltids gjøre om på strukturen, hvis det viser seg at andre måter å gjøre det på er bedre enn det vi har valgt, det er bare viktig at vi timer det slik at vi tar alt på en gang. Grunnen til at kirker er organisert slik er at det blir veldig små kategorier mange steder, så det er mer hensiktsmessig med kategorier på fylkesnivå. En liste over kirker i en kommune kan lett lages med dynamiske lister hvis det er interessant, se f.eks. Såner kirke der det ligger en slik liste under infoboksen. Chris Nyborg (Cnyborg) 17. feb 2009 kl. 17:36 (CET)

Vorpenes

Hei, jeg tror det er best om Vorpenes deles i to artikler, en om grenda og en om gården. Jeg vet praktisk talt ingenting om området, så jeg kaster meg ikke ut i det, men generelt er det greit å ha det oppdelt, med lenker mellom artiklene. Da får lesere det de forventer når de åpner en artikkel, og det blir ryddig i forhold til kategorier. Chris Nyborg (Cnyborg) 1. mar 2009 kl. 17:25 (CET)