Nytt emne

Velkommen!

Velkommen ombord, Vidariv! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Vidariv! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg (Cnyborg) 30. mar 2009 kl. 17:50 (CEST)

Marker

Ser at du skriver om Marker kommune, og jeg oppretta i den forbindelse Forside:Marker hvor utvalgte artikler blir presentert. Forsida kan bygges ut etterhvert med mer innledende informasjon, og det vil jo også komme til flere artikler som ruljerer. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. apr 2009 kl. 21:06 (CEST)

Våpen

Fint at du plukket opp navngivingen på filene :) Slik sorteres de riktig også i galleriet, f.eks. ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2009 kl. 17:18 (CEST)

Artikkellayout

Ser det stadig kommer ting fra deg, og fikk lyst til å vise deg en av de største forskjellene med wikipedia. Om du ser på f.eks. Friederich Daniel Rosing, ser du at oppslagsordet er lenket, og (en del av) innledningen er markert med <onlyinclude>. Dette er gjort fordi artikler med en viss kvalitetsmerking hentes automatisk inn i portalene, og da fungerer teksten i Onlyinclude som en teaser. Jeg holder på med hjelpesidene, og kommer nok til å skrive mer om dette der etterhvert, men inntil da... ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2009 kl. 14:12 (CEST)

Takk for tipset. Jeg har syntaksen fra Wikipedia litt fingrene, så det greitt å få litt forklaring om forskjellene. Kan onlyinclude legges til å raden for wikimediakode nederst når man redigerer? --Vidar Iversen (Vidariv) 14. mai 2009 kl. 16:21 (CEST)
Den ligger i raden over redigeringsvinduet :) Knappen nest til høyre ("Utdrag"). Ta en titt der, den er også litt annerledes enn den på de fleste wikier ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2009 kl. 16:38 (CEST)

Bibliografi

Takk for at du passer på og dyrker Marker-bibliografien, Vidar! Ta en kikk på Skedsmo og Fredrikstad for varianter av oppsettet. Forslag til andre måter å gjøre det på mottas med stor takk. --Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 17. feb 2010 kl. 11:31 (UTC)

Brugata

Hei, måtte bare takke for at du rettet opp i Brugata 24-artikkelen. Alltid fint at noen andre enn MartheG og jeg er med! --Ida Tolgensbakk 18. feb 2010 kl. 20:31 (UTC)

Tilsluttes. Flotte greier! --vennlig hilsen Marthe Glad 24. feb 2010 kl. 14:57 (UTC)

Guidotti

Hei du, får jeg lov til å endre det slik at det står at det var datteren Aurora Marie Adelheid Guidotti som giftet seg med maleren Skramstad? Litt fordi jeg har lyst til å tenke at hun gjorde det frivillig, og litt fordi det er litt forvirrende slik det står nå. Flott å få vite mer om Guidottiene forresten, nå ønsker jeg meg bare bilder (er på utkikk)! Gleder meg til minnetalen... --Ida Tolgensbakk 5. mar 2010 kl. 13:36 (UTC)

Selvsagt, ble litt forvirrende om det søstergiftermålet. Fint hvis kan rette opp det og kanskje flette inn den historien med gutten på torget? Vidar Iversen (Vidariv) 5. mar 2010 kl. 13:43 (UTC)
Må finne ut om vi kanskje kan bruke det bildet på sikt... men mulig det er for mye opphavrettsting med det. God helg forresten!--Ida Tolgensbakk 5. mar 2010 kl. 14:01 (UTC)

Hjelp?

Hei Vidar :) Var en tur igjennom dine trakter sist helg, og snublet over et par motiv. Jeg har prøvet finne ut mer om både Lie gård ved Damholtveien og «NJK 1808-1905» uten mye hell. Har en svak anelse om at NJK kan ha med Norges Jegerkorps å gjøre, men årstallene gjør meg usikker. Jeg håper egentlig at du kanskje vet litt mer, og muligens kan vise til noe slik at bildene kan passe inn i en artikkel noe sted? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jul 2010 kl. 20:59 (CEST)

"7. mai 1808 var det harde kamper i området, og brua over Ørjeelva ble brent. Det Nordenfjeldske Infanteriregiment under major Fischer slo svenskene tilbake. Dagen før hadde det vært harde trefninger i Rødenes, og den legendariske oberst Krebs jaget svenskene sørover mot Ørje.
I takknemlighet for hva Det norske Jegerkorps utrettet i lokalavsnittet både i 1808 og 1905, er en fjellrabb like ved Ørjetun dekorert med en gyllen krone, Norsk Jegerkorps`signalhorn og inskripsjonen "1808 (og) 1905 NJK" Vidar Iversen (Vidariv) 22. jul 2010 kl. 15:15 (CEST)
Takk! Flott at du fant ut av det her :) Siri Johannessen (Siri J) 23. jul 2010 kl. 15:02 (CEST)
Fint du tok deg av bildet av det jeg trodde var Ørje Brug :) Ble visst lurt litt av det som står på bygningen... :) Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2010 kl. 17:52 (CEST)

Adath Jeschurun

Hei, er nysgjerrig på hvor Adath Jeschurun holdt til de første årene. Vet du? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 13. aug 2010 kl. 14:54 (CEST)

Nei, har ikke funnet ut hvor de holdt til i disse årene. Min kilde er artikkelen om Brugata 5 (Oslo), skrevet av Marthe Glad. Vidar Iversen (Vidariv) 13. aug 2010 kl. 15:04 (CEST)
Hei Vidariv, og takk for fine bilder som du har lagt opp! Nå fikk jeg endelig somlet meg til å legge inn et par bilder fra Mendelsohns bok - Av Mayer Aschkanaze og Adath Jeschurun. Ikke perfekt oppløsning akkurat, men brukbart som illustrasjoner! Ida Tolgensbakk 28. sep 2010 kl. 13:40 (CEST)

Angående referanser som det så ut som du lurte på?

På lokalhistoriewikien (som på alle andre wikier sikkert) så er det tydelig at mange ulike fagfelt og tradisjoner møtes... det er blant annet tydelig i hvordan man skriver referanser / fotnoter og kilder. Det finnes en guide til temaet her inne, men det er ikke helt gjennomført brukt slik, heller ikke i Brugata (rødme rødme, dette burde kanskje for eksempel jeg ha ryddet opp i?). Vi får se om det går seg til etterhvert. Ida Tolgensbakk 20. aug 2010 kl. 16:00 (CEST)

Angående Jørgen Christian Gude

Hei, jeg leste at du oppførte fødselsåret 1807 fordi du stolte på Langeland. Den opplysningen var det jeg som kom med i henhold til folketellingen, men jeg vet ikke hvor stor lit man skal sette til den. Tusen takk, for ditt detektivarbeid vedrørende fødsels- og dødsår. Det er til stor hjelp. Jeg lurer ofte på hvor du finner det hen. Ha en hyggelig kveld. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. jan. 2010 kl. 22:50 (CET)

Nettopp, det var en Gude på Google som var født 1808, men er har ikke bevis for at "det er vår mann". 1807 stemmer også ganske bra med dødsalder i kirkeboka. Når det gjelder slike opplysninger så starter jeg alltid med Gravminner. Dessverre så er mange data fra Undersbo ved Larvik bare registrert med begravelsesdato, så det må dobbeltsjekkes. Neste steg er skannede kirkebøker på digitalarkivet. Ellers sjekker jeg bokhylla.no, Aftenpostens arkiv på nett og ellers aviser og klipparkiv på biblioteket. I tilfellet Jacob Augestad fant jeg ham på Gravminner og med hjelp av den datoen kan han raskt finnes på Larvik, Klokkerbok nr. I 7 (1888-1918), Døde og begravede 1910, side 113. En smule morbid det hele ;-) Vidar Iversen (Vidariv) 4. jan 2011 kl. 22:55 (CET)
Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. jan 3011 kl 23:06 (CET)


Bilde nummer 10 000 - Gratulerer!

Hei Vidar! Det var du som fikk den ære å laste opp bilde nummer 10 000 i wikien. Gratulerer så mye! Det vanker nok en liten overraskelse fra NLI i kjølvannet av dette. :) Marianne Wiig 13. jan 2011 kl. 16:22 (CET)

Nå ble jeg nesten like glad som mannen på bildet! :-) Vidar Iversen (Vidariv) 13. jan 2011 kl. 16:27 (CET)
Ja, det kan jo skjule seg et godt glis under det skjegget. ;) Marianne Wiig 13. jan 2011 kl. 16:30 (CET)

Nikolai Peters

Hei Vidar! Jeg må si at jeg er imponert over hvordan du klarer å spore opp fødsels- og dødsår. Når det gjelder Nikolai Peters, hva skrev Norsk biografisk Leksikon om hans militære utdannelse? Hvor lenge var han kommandant på Oscarsborg festning? Hvis ikke det er for mye, kan du gjengi hva som står om ham i den artikkelen? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 15. jan 2010 kl. 15:36 (CET)

Har sendt deg en epost. Vidar Iversen (Vidariv) 17. jan 2011 kl. 16:54 (CET)