Brukersamtale:Vidariv

Fra lokalhistoriewiki.no
Siste kommentar: 26. mar. 2022 av Vidariv i emnet HBR Madsen
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Vidariv! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Vidariv! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg (Cnyborg) 30. mar 2009 kl. 17:50 (CEST)

Marker

Ser at du skriver om Marker kommune, og jeg oppretta i den forbindelse Forside:Marker hvor utvalgte artikler blir presentert. Forsida kan bygges ut etterhvert med mer innledende informasjon, og det vil jo også komme til flere artikler som ruljerer. Chris Nyborg (Cnyborg) 16. apr 2009 kl. 21:06 (CEST)

Våpen

Fint at du plukket opp navngivingen på filene :) Slik sorteres de riktig også i galleriet, f.eks. ;) Siri Johannessen (Siri J) 27. apr 2009 kl. 17:18 (CEST)

Artikkellayout

Ser det stadig kommer ting fra deg, og fikk lyst til å vise deg en av de største forskjellene med wikipedia. Om du ser på f.eks. Friederich Daniel Rosing, ser du at oppslagsordet er lenket, og (en del av) innledningen er markert med <onlyinclude>. Dette er gjort fordi artikler med en viss kvalitetsmerking hentes automatisk inn i portalene, og da fungerer teksten i Onlyinclude som en teaser. Jeg holder på med hjelpesidene, og kommer nok til å skrive mer om dette der etterhvert, men inntil da... ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2009 kl. 14:12 (CEST)

Takk for tipset. Jeg har syntaksen fra Wikipedia litt fingrene, så det greitt å få litt forklaring om forskjellene. Kan onlyinclude legges til å raden for wikimediakode nederst når man redigerer? --Vidar Iversen (Vidariv) 14. mai 2009 kl. 16:21 (CEST)
Den ligger i raden over redigeringsvinduet :) Knappen nest til høyre ("Utdrag"). Ta en titt der, den er også litt annerledes enn den på de fleste wikier ;) Siri Johannessen (Siri J) 14. mai 2009 kl. 16:38 (CEST)

Bibliografi

Takk for at du passer på og dyrker Marker-bibliografien, Vidar! Ta en kikk på Skedsmo og Fredrikstad for varianter av oppsettet. Forslag til andre måter å gjøre det på mottas med stor takk. --Siri Rutledal Iversen (Siri Iversen) 17. feb 2010 kl. 11:31 (UTC)

Brugata

Hei, måtte bare takke for at du rettet opp i Brugata 24-artikkelen. Alltid fint at noen andre enn MartheG og jeg er med! --Ida Tolgensbakk 18. feb 2010 kl. 20:31 (UTC)

Tilsluttes. Flotte greier! --vennlig hilsen Marthe Glad 24. feb 2010 kl. 14:57 (UTC)

Guidotti

Hei du, får jeg lov til å endre det slik at det står at det var datteren Aurora Marie Adelheid Guidotti som giftet seg med maleren Skramstad? Litt fordi jeg har lyst til å tenke at hun gjorde det frivillig, og litt fordi det er litt forvirrende slik det står nå. Flott å få vite mer om Guidottiene forresten, nå ønsker jeg meg bare bilder (er på utkikk)! Gleder meg til minnetalen... --Ida Tolgensbakk 5. mar 2010 kl. 13:36 (UTC)

Selvsagt, ble litt forvirrende om det søstergiftermålet. Fint hvis kan rette opp det og kanskje flette inn den historien med gutten på torget? Vidar Iversen (Vidariv) 5. mar 2010 kl. 13:43 (UTC)
Må finne ut om vi kanskje kan bruke det bildet på sikt... men mulig det er for mye opphavrettsting med det. God helg forresten!--Ida Tolgensbakk 5. mar 2010 kl. 14:01 (UTC)

Hjelp?

Hei Vidar :) Var en tur igjennom dine trakter sist helg, og snublet over et par motiv. Jeg har prøvet finne ut mer om både Lie gård ved Damholtveien og «NJK 1808-1905» uten mye hell. Har en svak anelse om at NJK kan ha med Norges Jegerkorps å gjøre, men årstallene gjør meg usikker. Jeg håper egentlig at du kanskje vet litt mer, og muligens kan vise til noe slik at bildene kan passe inn i en artikkel noe sted? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 5. jul 2010 kl. 20:59 (CEST)

"7. mai 1808 var det harde kamper i området, og brua over Ørjeelva ble brent. Det Nordenfjeldske Infanteriregiment under major Fischer slo svenskene tilbake. Dagen før hadde det vært harde trefninger i Rødenes, og den legendariske oberst Krebs jaget svenskene sørover mot Ørje.
I takknemlighet for hva Det norske Jegerkorps utrettet i lokalavsnittet både i 1808 og 1905, er en fjellrabb like ved Ørjetun dekorert med en gyllen krone, Norsk Jegerkorps`signalhorn og inskripsjonen "1808 (og) 1905 NJK" Vidar Iversen (Vidariv) 22. jul 2010 kl. 15:15 (CEST)
Takk! Flott at du fant ut av det her :) Siri Johannessen (Siri J) 23. jul 2010 kl. 15:02 (CEST)
Fint du tok deg av bildet av det jeg trodde var Ørje Brug :) Ble visst lurt litt av det som står på bygningen... :) Siri Johannessen (Siri J) 29. jul 2010 kl. 17:52 (CEST)

Adath Jeschurun

Hei, er nysgjerrig på hvor Adath Jeschurun holdt til de første årene. Vet du? Vennlig hilsen Ida Tolgensbakk 13. aug 2010 kl. 14:54 (CEST)

Nei, har ikke funnet ut hvor de holdt til i disse årene. Min kilde er artikkelen om Brugata 5 (Oslo), skrevet av Marthe Glad. Vidar Iversen (Vidariv) 13. aug 2010 kl. 15:04 (CEST)
Hei Vidariv, og takk for fine bilder som du har lagt opp! Nå fikk jeg endelig somlet meg til å legge inn et par bilder fra Mendelsohns bok - Av Mayer Aschkanaze og Adath Jeschurun. Ikke perfekt oppløsning akkurat, men brukbart som illustrasjoner! Ida Tolgensbakk 28. sep 2010 kl. 13:40 (CEST)

Angående referanser som det så ut som du lurte på?

På lokalhistoriewikien (som på alle andre wikier sikkert) så er det tydelig at mange ulike fagfelt og tradisjoner møtes... det er blant annet tydelig i hvordan man skriver referanser / fotnoter og kilder. Det finnes en guide til temaet her inne, men det er ikke helt gjennomført brukt slik, heller ikke i Brugata (rødme rødme, dette burde kanskje for eksempel jeg ha ryddet opp i?). Vi får se om det går seg til etterhvert. Ida Tolgensbakk 20. aug 2010 kl. 16:00 (CEST)

Angående Jørgen Christian Gude

Hei, jeg leste at du oppførte fødselsåret 1807 fordi du stolte på Langeland. Den opplysningen var det jeg som kom med i henhold til folketellingen, men jeg vet ikke hvor stor lit man skal sette til den. Tusen takk, for ditt detektivarbeid vedrørende fødsels- og dødsår. Det er til stor hjelp. Jeg lurer ofte på hvor du finner det hen. Ha en hyggelig kveld. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. jan. 2010 kl. 22:50 (CET)

Nettopp, det var en Gude på Google som var født 1808, men er har ikke bevis for at "det er vår mann". 1807 stemmer også ganske bra med dødsalder i kirkeboka. Når det gjelder slike opplysninger så starter jeg alltid med Gravminner. Dessverre så er mange data fra Undersbo ved Larvik bare registrert med begravelsesdato, så det må dobbeltsjekkes. Neste steg er skannede kirkebøker på digitalarkivet. Ellers sjekker jeg bokhylla.no, Aftenpostens arkiv på nett og ellers aviser og klipparkiv på biblioteket. I tilfellet Jacob Augestad fant jeg ham på Gravminner og med hjelp av den datoen kan han raskt finnes på Larvik, Klokkerbok nr. I 7 (1888-1918), Døde og begravede 1910, side 113. En smule morbid det hele ;-) Vidar Iversen (Vidariv) 4. jan 2011 kl. 22:55 (CET)
Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 4. jan 3011 kl 23:06 (CET)


Bilde nummer 10 000 - Gratulerer!

Hei Vidar! Det var du som fikk den ære å laste opp bilde nummer 10 000 i wikien. Gratulerer så mye! Det vanker nok en liten overraskelse fra NLI i kjølvannet av dette. :) Marianne Wiig 13. jan 2011 kl. 16:22 (CET)

Nå ble jeg nesten like glad som mannen på bildet! :-) Vidar Iversen (Vidariv) 13. jan 2011 kl. 16:27 (CET)
Ja, det kan jo skjule seg et godt glis under det skjegget. ;) Marianne Wiig 13. jan 2011 kl. 16:30 (CET)

Nikolai Peters

Hei Vidar! Jeg må si at jeg er imponert over hvordan du klarer å spore opp fødsels- og dødsår. Når det gjelder Nikolai Peters, hva skrev Norsk biografisk Leksikon om hans militære utdannelse? Hvor lenge var han kommandant på Oscarsborg festning? Hvis ikke det er for mye, kan du gjengi hva som står om ham i den artikkelen? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 15. jan 2010 kl. 15:36 (CET)

Har sendt deg en epost. Vidar Iversen (Vidariv) 17. jan 2011 kl. 16:54 (CET)
Hei Vidar! Takk skal du ha. Det er fint at du sender meg det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 17. jan 2011 kl. 17.49 (CET)
Du må ta reply, slik at jeg får din adresse. Vidar Iversen (Vidariv) 18. jan 2011 kl. 08:33 (CET)
Min epost-adresse er: mbakkel2@online.no. Takk skal du ha. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 18. jan 2010 kl 08:36 (CET)


Skanna bøker fra ca. 1900

Hei Vidar. Ser at du har lenka en av Morten B.s artikler til ei skanna bok om militærfamilien Hagemann (utgitt 1901). Sjøl hadde jeg planer om å gjøre noe tilsvarende med artikler om personer fra Meinich-familien. Deres slektsbok, fra 1902, er imidlertid ikke tilgjengelig digitalt. Veit du hva som er politikken på skanning av bøker fra denne tida, altså tiåret etter "kjernetida" 1890-tallet, der alt skal skannes og nettpubliseres? Helsing Trond på Trond Nygård (Kallrustad) 19. jan 2011 kl. 11:49 (CET)

Planen er å digitalisere alt. Man startet med 1890- og 1990-tallet som følge av en avtale med Kopinor. Etterhvert skal man skal skanne alt, men jeg kjenner ikke detaljene i fremdriften. I tilfellet Meinich så er utgivelsen fra 1902 en stamtavle og ikke en regulær slektsbok ser det ut til. Vidar Iversen (Vidariv) 19. jan 2011 kl. 12:49 (CET)

Erik Marcussen

Hei Vidar! Jeg har lyst til å skrive en artikkel om såpefabrikant Erik Marcussen, men de kildene jeg har gir motstridende opplysninger. Hvis du vet mer om Marcussen, vennligst gi meg beskjed. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 21. jan 2011 kl. 19:39 (CET)

Jeg har funnet noe stoff om Marcussen som jeg skal sende til deg. Oppretter en stubb så lenge. Vidar Iversen (Vidariv) 24. jan 2011 kl. 13:02 (CET)

Bra bildeinnsats!

Hallo Vidar. Flott at du har skaffa bilder av både amtmann Meinich og Peter Blom. Har dessuten brukt slektstavla du sendte som kilde til fødsels- og dødsår for Meinich-familien.Trond Nygård (Kallrustad) 26. jan 2011 kl. 14:02 (CET)

Personer fra Larvik

Hei Vidar! Takk for opplysningene vedrørende Eric Marcussen og Magnus Wittersø. Hvis du du noen utklipp og materiale med Hans Georg Rollefsen, Ingjald Nordstad, Bjarne Ingjerd, Arna Ketilsson, Sigrid Istre, Walther Krohn Johansen og Asbjørn Villum, kan du være snill å høre fra deg? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 29. jan 2011 kl. 12:40 (CET)

Hei, skal se på saken og sende deg en epost i løpet av neste uke. Kan også sjekke sogneprester fra Larvik hvis du kommer med konkrete navn. Vidar Iversen (Vidariv) 30. jan 2011 kl. 13:18 (CET)
Hei Vidar! Takk skal du ha. Jeg tror jeg venter litt med sogneprestene. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 30. jan 2011 kl. 15:59 (CET)
Hei igjen Vidar! Hvis du finner noe på Harald Skorstad, så ta med ham også. Han ble intervjuet i Østlands-Posten da han ble engasjert av NRK som kontaktfotograf i Larvik i 1965. På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2011 kl. 13:03 (CET)
Kan det passe at han er født 1926 i Trondheim? Vidar Iversen (Vidariv) 2. feb 2011 kl. 13:37 (CET)
Det er mulig. Han var ikke opprinnelig fra Larvik, men han kan også hete Skorstad (ifølge Janke Mürer). Tusen takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2011 kl. 14:00 (CET)
Et skattesøk tyder på at Skorstad er riktig navn, fortsatt født i 1926. Ellers intet funnet. Vidar Iversen (Vidariv) 2. feb 2011 kl. 14:20 (CET)
Hei igjen Vidariv! Han som du fant i skattesøket, var det han som bodde i Kjose? Hvordan får du tilgang til klipparkivene på bibliotekene? Besøker du de ulike bibliotekene? Atekst koster vel penger? Takknemlig for svar. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 2. feb 2011 kl. 18:03 (CET)

Kan ikke være helt sikker på om det er han fra Kjose, men jeg holder det som sannsynlig. Skorstad kan godt ha blitt til Skaarstad som du hadde skrevet først. Bibliotekene er et godt sted å finne informasjon :-) Vidar Iversen (Vidariv) 2. feb 2011 kl. 21:16 (CET)


NRK-medarbeidere og litt til

Hei Vidar! Takk for opplysningene om Nordstad og Rollefsen. Hvis du kan bidra med tilleggsopplysninger om NRK-medarbeiderne Leif Jensson og Sverre Melvær ville jeg sette stor pris på om du kunne sende meg disse, likeledes avisutklipp e.l. om forfatterne Aksel Akselson og Sigurd Skaun samt idrettsadministratoren Aage E. Eide. På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 7. feb 2011 kl. 19:39 (CET)

Skal se på saken. Vidar Iversen (Vidariv) 9. feb 2011 kl. 10:15 (CET)
Hei Vidariv! Takk for det du har gjort. Artikkkelen og bildet er på plass. Jeg er også interessert i nekrologen over Sverre Melvær fra 1977. Kan du også se om du finner noe på Carl Henry, lektor Asbjørn Villum, Magne Finslo og Henry Røsoch? På forhånd takk og med ønske om en fortsatt hyggelig dag. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) 9. feb 2011 kl. 11:33 (CET)

Møllers institutt

Hei Vidar. Takk for fin artikkel med bilde! Vi trenger imidlertid en kildehenvisning. Kan du sette inn? Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 14. mar 2011 kl. 14:20 (CET)

Kilde kommer. Takk for påminnelsen. Vidar Iversen (Vidariv) 14. mar 2011 kl. 14:21 (CET)

Hamar-bilde

Takk for bilde! Da blir artikkelen så meget bedre, ikke minst blir den nå langt fyldigere enn Wikipedias versjon!Trond Nygård (Kallrustad) 31. mar 2011 kl. 10:22 (CEST)

Samme med bildet på Brugata 15. Supert med bilde som viser bygningshistorisk utvikling :) Vennlig hilsen Marthe Glad 7. apr 2011 kl. 16:26 (CEST)
Hurra for artikkelen om Heiestad! Vennlig hilsen Marthe Glad 8. apr 2011 kl. 15:53 (CEST)

Nasjonalbibliotekets digitalisering

Hei Vidar, stemmer det at man kan komme med ønsker til digitaliseringsgjengen? Hvordan gjør jeg i så fall det? Vennlig hilsen og god påske fra Ida Tolgensbakk 20. apr 2011 kl. 11:07 (CEST)

Ta kontakt med nbdigital@nb.no. Vidar Iversen (Vidariv) 28. apr 2011 kl. 08:57 (CEST)
Tusen takk! Herved gjort. Ida Tolgensbakk 2. mai 2011 kl. 11:00 (CEST)

Ferdiglagte/forberedte forfatter-omdirigeringer

Hei Vidar, ser at du slettet den som var lagt klar fra Skard, Johannes til Johannes Skard - er det noen spesiell grunn til det? Vi opprettet en del slike tidligere slik at det skulle gå enkelt fra bibliografier og kilder etterhvert som vi fikk forfatterartikler. Dels ble dette også gjort for å slippe lenker av typen [ [ Johannes Skard|Skard, Johannes] ]. Mvh Siri Johannessen (Siri J) 1. mai 2011 kl. 23:45 (CEST)

Jeg slettet fordi den ga inntrykk av at artikkelen fantes. Var ikke klar over at dette med at det hadde blitt laget omdirigeringer fra Etternavn, Fornavn. Riktig navn på forfatteren er Johannes Skar. Vidar Iversen (Vidariv) 1. mai 2011 kl. 23:58 (CEST)
Ah, enda en grunn til sletting :) Jo, jeg ser grunnen til at du gjorde det. :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 3. mai 2011 kl. 16:43 (CEST)

Brugata-bilde

Fabelaktig tilskudd til Brugata 3b! Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 15:10 (CEST) PS Nå må vi vel snart få tatt den turen og snakka med folk i gata...

OsloMuseum har sluppet en rekke bilder på DigitaltMuseum med CC-lisens. Etter mitt syn kan ikke CC brukes på materiale som har falt i det fri, men det gir i hvert fall en åpning for at bildene kan lastes opp. Har den Ur-importen noe med Koritzinsky å gjøre? Vidar Iversen (Vidariv) 12. mai 2011 kl. 15:16 (CEST)
Det er mye merkelig som gjøres med bilder som har falt i det fri, ja.. Håper det blir en mer enhetlig bruk av lisenser etter hvert! Koritzinsky holdt jo til i nummer 17, men det kan jo hende at det er noen av hans etterkommere eller partnere som etablerte Den norske Ur-import? Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 15:37 (CEST)
...en annen sak: er Norstedt(s) som det reklameres for på den store veggen selveste Norstedts, Sveriges eldste forlag? Og i så fall: hadde de kontor / utsalg i Brugata i 1938?? Ida Tolgensbakk 12. mai 2011 kl. 15:40 (CEST)

Nachtstern

Hei Vidar. Artig å se deg på wikien igjen! Fint bilde du lasta opp av Nachtstern. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 6. sep 2011 kl. 15:32 (CEST)

Lenke

Hei Vidar. Takk for at du lenker til digitale utgaver. Var ikke klar over at Gjøvik-heftet fra 1914 nå var digitalisert. Finnes det en oversikt over sist digitaliserte bøker, der vi som ikke er ansatt ved NB kan følge med på nyheter? Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 10. jan 2012 kl. 11:27 (CET)

hei, jeg har kryssjekket en del litteraturhenvisninger på lokalhistoriewiki med NBdigital og klarert bøkene for nedlasting der det har vært mulig. Titler «i det fri» havner på denne lista. Hvis du kommer saker som dette: forfatter død over i 70 år og merket med Tilgang på NBs leselsal så dere sende meg en e-post. Vidar Iversen (Vidariv) 10. jan 2012 kl. 12:40 (CET)
Hei. Flott med en "innsider" på NB. Sier gjerne fra hvis jeg kommer over slike tilfeller.Trond Nygård (Kallrustad) 10. jan 2012 kl. 13:24 (CET)

Elisæus Petersen

Hei Vidar. Takk for at du fant Petersens dødsår; hva slags kilde brukte du? Jeg søkte på gravminnebasen til DIS-Norge uten å finne noe. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. mar 2012 kl. 12:25 (CET)

Kilde: Tromsø-seminarister : biografiske oplysninger om seminarister som er dimittert fra (Trondenes og) Tromsø seminar : 1829-1879. Via det eminente søket på nb.no. Vidar Iversen (Vidariv) 7. mar 2012 kl. 12:38 (CET)
Meget bra; da skal jeg utvide artikkelen med de andre opplysningene som finnes i denne boka. Helsing Trond Nygård (Kallrustad) 7. mar 2012 kl. 14:05 (CET)

Norske skulefolk

Hei Vidar. Takk for at du tipsa meg om verket Norske skulefolk. Har nå fått tilgang til andre og tredje utgave på Gjøvik bibliotek, men førsteutgava fra 1930-åra (1934?) har de dessverre ikke.

Jeg spør derfor om du har mulighet til å sende meg en pdf med artikkelen om Martin Lundstein, lærer i Etnedal? Tror at han er representert i førsteutgaven. Og i tilfelle: Kunne du skanna det eventuelle bildet av han og lagt ut på wikien?

Ikke noe stress, ta det når du har ei gløtte! På forhånd takk. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 20. mar 2012 kl. 14:38 (CET)

Sender deg en kopi på vanlig måte. Bildet var ikke av noen særlig kvalitet, men kan forsøke å skanne det ved en anledning. Vidar Iversen (Vidariv) 20. mar 2012 kl. 14:56 (CET)
Takker! Trond Nygård (Kallrustad) 20. mar 2012 kl. 15:00 (CET)

Bilder av kunstverk

Byste utført av Gunnar Janson. Ugreit bilde etter min mening

Hei! Jammen er du her også! Ler...! Du? Er det andre regler for bilder her på Lokalhistoriewiki enn på Commons? Jeg har utvidet artikkelen om Oslo domkirke litt og skal skrive mer på den. Jeg har mange bilder fra interiøret - mange av dem er ikke tillatt på Commons, f.eks. av takmaleriene, Maria med barnet og sølvalteret - ettersom kunstnerne ikke har vært døde lenge nok. Men jeg har sett mange eksempler her på bilder av kunstverk av bl.a. nålevende kunstnere, f.eks. Per Ung osv. Betyr det at det er greit? Mvh.Anne-Sophie Ofrim 12. jun 2012 kl. 14:18 (CEST)

Hyggelig å se deg her også! Ja, jeg er administrator her, men ikke rettighetsekspert. Forskjellen som jeg ser det er at lokalhistoriewiki tillater CC-BY-NC-ND. Ellers vil jeg mene at fotografering av åndsverk (f.eks. statuer og malerier) bør følge praksis på Commons og norsk lov. Man kan jo påberope seg sitatretten. Kanskje Marianne kan avklare dette? Vidar Iversen (Vidariv) 12. jun 2012 kl. 14:31 (CEST)
Greit, skal spørre henne. Takk skal du ha. Mvh.Anne-Sophie Ofrim 12. jun 2012 kl. 14:52 (CEST)

Petershagen

Hei Vidar. Takk for lenke og korrigering av dødsår, fint at jeg ble minna på kirkebøkene som kilde. Helsing fra Trond Nygård (Kallrustad) 20. jun 2012 kl. 15:12 (CEST)

Hadde litt flaks der, slo rett opp på vedkommende. Men ja, det er fint å ha med kirkebøkene også. Vidar Iversen (Vidariv) 21. jun 2012 kl. 08:23 (CEST)

Hjørdis Grøntoft Raknerud

Hei Vidar. Da ble det artikkel om Hjørdis Grøntoft Raknerud. Kommer du over relevante tilleggsopplysninger eller bilder, er det flott. Har også bedt Mjøsmuseet om illustrasjoner. Ha ei fin uke! --Trond Nygård (Kallrustad) 18. feb 2013 kl. 12:24 (CET)

Hei, det ble en solid artikkel. Jeg skal undersøke om jeg kan finne et portrett. Du kan sikkert ordne med et bilde av Sandsgården. Vidar Iversen (Vidariv) 18. feb 2013 kl. 13:29 (CET)

Ada Petersen

Hei Vidar. Artig at du fant ut mer om Ada Petersen. Hun er en av de mange Toten-lærerne med en liten artikkel på wikien. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 28. mai 2013 kl. 14:05 (CEST)

Takk, jeg ser over artikler merket med spirer. Greitt å fjerne det merket på Ada? Vidar Iversen (Vidariv) 28. mai 2013 kl. 14:07 (CEST)
Ja, nå er artikkelen over det «kritiske minimum». Takk også for bidrag til stykket om Østfoldlaget, fint med lenke til oversiktsverket om by- og bygdelag i Oslo. --Trond Nygård (Kallrustad) 28. mai 2013 kl. 16:00 (CEST)

Halvorsen

Hei Vidar. Fint at vi fikk en artikkel om J.T. Halvorsens Skofabrik, da ble det ei rødlenke mindre i oversikten under Skobyen Halden. Lurer bare på om du kunne sjekke årstallet for oppstarten, 1876 eller 1878? Nå står det begge deler. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) 13. jun 2013 kl. 13:19 (CEST)

Takk, det var en skrivefeil, årstallet skal være 1878. Kommer noen illustrasjoner også. Vidar Iversen (Vidariv) 13. jun 2013 kl. 13:33 (CEST)

Ullevålseter

Hei, har du en kilde for Ullevålseter som gård? Jeg finner den ikke i 1886-matrikkelen, og ser den ellers bare omtalt først som seter og deretter som husmannsplass. Gårdsnummeret du oppga er feil, det er fellesnummer for Nordmarka (alt som ikke er matrikulert under en gård). Dersom den ligger under det nummeret tyder det på at den ikke er eller har vært utskilt som egen gård. Chris Nyborg 3. sep 2013 kl. 14:25 (CEST)

Kilden var Norske gardsbruk fra 1941. Jeg er enig at det kan være en tvilsom oppføring, men overlater deg til å ta den ut. Vidar Iversen (Vidariv) 3. sep 2013 kl. 15:04 (CEST)
Har sjekka litt mer, og den ser ikke ut til å ha vært matrikulert som eget bruk da kommunen tok over. Overtagelsen skjedde også på den tida hvor husmannsvesenet ble oppløst. Norske gårdsbruk oppgir den med gnr. 67/1, hvilket også tilsier at den ikke er et eget bruk, i og med at den kommer inn i det generelle nummeret for Nordmarka. Grunnen til at de tar den med er vel at den fungerte nærmest som et småbruk, men den var ikke matrikulert som ett, og kommunens overtagelse markerer også overgangen fra landbruk til turiststed. Jeg har tatt den ut av gårdslista og lagt den i Husmannsplasser i Oslo kommune. Chris Nyborg 3. sep 2013 kl. 16:32 (CEST)
Takk, bra undersøkt og en god løsning. Vidar Iversen (Vidariv) 4. sep 2013 kl. 09:07 (CEST)

Bokhylla

Hei, nå er det satt opp en skjult kategori for artikler som lenker til bokhylla, så vi kan få oversikt over omfanget. Det måles ikke hvor mange lenker det er, for hver side kan ha flere lenker (f.eks. til flere kilder eller flere innførsler i en bibliografi), men det sier noe om hvor mange artikler det er som har lenker dit. Ved bruk av {{bokhylla}} (syntaks er {{bokhylla|unikID}}, der permalenka er alt som står etter URN i den permanente lenka til boka, dvs. NBN:tallrekke. Jeg har bytta ut en del manuelt innlagte lenker, slik at vi får dem på standardform og får med kategorien. Hvis du ikke har skjulte kategorier skrudd på kan du allikevel gå rett til Kategori:Bokhylla. Chris Nyborg (diskusjon) 29. okt 2013 kl. 15:11 (CET)

Prost Holms vei på Skedsmo

Hei, hentet over et bilde du lastet opp til commons tidligere i år, Fil:Skedsmo, Prost Holms vei.JPG. Ved den opplastningen nevnte du noe om dropbox, jeg har bare lenket til bildesiden på commons og ikke nevnt den biten. Vil du se over lisensdelen, just in case? Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. nov 2013 kl. 16:23 (CET)

Hei, lisensdelen ser fin ut. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 28. nov 2013 kl. 11:42 (CET)

Gårds- og bruksnummer

Før 1948 var Undersbo en del av Hedrum, i 1948 innlemmet i Larvik. Da ble gårds- og bruksnumrene forandret. Er det bare Larvik kommune som kan fortelle meg om hvilke gårds- og bruksnumre som eiendommer i Larvik hadde da de tilhørte Hedrum? Takknemlig for svar! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. feb. 2013 kl. 15:03 (CET)

Hei, dette er nok utenfor mitt felt. Jeg vil tro at arkivene til de innlemmede kommunene ble overført og at arkivet ved Larvik kommune kan hjelpe deg med historikken. --Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 23. feb 2014 kl. 17:21 (CET)
Takk for svar! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 23. feb. 2014 kl. 18:03 (CET)

Asbjørn Villum

  • Hei, det var ikke lett å skrive denne artikkelen, for det sto jo mest om utdannelse og jobb. Det kan liksom ikke så enkelt omskrives. Men her kan du jo se da. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar. 2014 kl. 12:23 (CET)
Jeg synes det ble en veldig bra artikkel. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 5. mar 2014 kl. 12:54 (CET)
Takk skal du ha. Jeg sitter og venter på at lokalavisene skal bli digitaliserte og tilgjengelige på nettet. Der ligger det mye uoppdaget materiale til kildebruk. Jeg sendte en forespørsel til en mann i Nasjonalbiblioteket for flere uker tilbake, men uten tilbakemelding. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 5. mar. 2014 kl. 13:03 (CET)

George "Doc" Nelson

  • Hei, jeg har fått vite at Østlands-Posten hadde et intervju med denne bryteren, da han besøkte sin barndoms Langestrand tidlig i 1960-årene. Biblioteket har ikke tatt kopi av intervjuet. Har du noen utklipp? Egentlig navn: Jørgen Nilsen. Takk skal du ha!Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 8. mar. 2014 kl. 21:38 (CET)
Skal se hva jeg kan finne. --Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 10. mar 2014 kl. 08:44 (CET)
Fint. Mvh. !Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 10. mar. 2014 kl. 10:38 (CET)

Bilde av Tollersrud

Hei Vidar. Takk for bilde av Kristian Tollersrud! Så ikke dette før i dag. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mar 2014 kl. 11:37 (CET)

Ja, jeg syntes den fortjente et portrett og F-merking. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 10. mar 2014 kl. 13:28 (CET)
Hyggelig det. Har forgjeves prøvd å få tak i et portrett av Tollersrud på skolen han var rektor for i nærmere 40 år, men de svarer ikke engang på e-post....Ellers ser jeg at du er i gang med en artikkel om en annen hundreåring; Dorthea Braarud ble nesten 105 ser jeg. --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 10. mar 2014 kl. 13:46 (CET)

Andreas Borch Sandsdalen

Hei! Hvis du har tilgang på disse bøkene "Norges prester og andre teologiske kandidater" (Reidar Olav Jonsson Bolling, 1946) og særlig "Forfattermerker i norske aviser og tidsskrifter" (Wilhelm Preus Sommerfeldt, 1946), kan du ta kopier av det som står om Andreas Borch Sandsdalen? Og litt om Sverre Grøtter? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. mar 2014 kl. 16:34 (CET)

Har sendt deg litt om Sandsdalen og Grøtter, begge hadde allerede laget bra artikler om. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 13. mar 2014 kl. 15:47 (CET)
Kjempesnilt. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 13. mar 2014 kl. 16:08 (CET)

Sandsdalen

  • Takk for opplysningene, Vidariv. Kan du hjelpe meg med hva ordet "pract" i biografien over Sandsdalen i denne boken står for? [1] Takk skal du ha! Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 13. feb 2014 kl. 17:05 (CET)
Kallrustad tok den så jeg. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 14. mar 2014 kl. 12:19 (CET)
Ja, han gjorde det. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 15. mar 2014 kl. 16:35 (CET)

Sigrid Istre og Harald Jensen

Det er én person jeg gjerne vil skrive en artikkel om, fordi han fortjener det. Harald Jensen fra Larvik. Kjempet på republikkens side under borgerkrigen, arrestert av tyskerne under krigen og en sentral foreningsmann i Larvik etter frigjøringen. Tror du at du kan finne noe om ham? Har også funnet lite stoff om bibliotekssjef Sigrid Istre. På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 15. mar 2014 kl. 16:38 (CET)

Berje Aarbø

Hei Vidar, og takk for bilde av Berje Aarbø. Da fikk vi en illustrert artikkel til den litt stusslige Fitjar-framsida. Helsing --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 9. apr 2014 kl. 09:40 (CEST)

Rudi Allan (Rudolf Blom Andersen)

Hei Vidar! Jeg holder på å lage en artikkel om pressemannen Rudolf Blom Andersen (1920: Rudi Allan). Han jobbet i Aftenposten fra 1937 og gikk bort i 1962. Kan du finne en nekrolog e.l. om ham? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. apr. 2014 kl. 10:55 (CEST)

Det skal la seg ordne. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 24. apr 2014 kl. 11:05 (CEST)
Takk skal du ha! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 24. apr. 2014 kl. 11:15 (CEST)

Almsengen

Hei, og takk for at du lette etter (og fant) August Fredriksen Almsengen i kirkeboka. En av mange värmlendinger i Norge i siste halvdel av 1800-tallet. Utgjorde sikkert ei stor innflyttergruppe i dine hjemtrakter, nær grensa. Si fra hvis du kommer over noen, så kan de hektes på artikkelen Värmland. Helsing--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. sep 2014 kl. 09:20 (CEST)

Jeg er ⅜ värmledning så jeg kjenner godt til «problemet» :). God helg, Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 19. sep 2014 kl. 14:28 (CEST)
Trevlig helg til deg også. Skal faktisk på en liten svipptur nord i Torsby kommune på søndag; på hjemvegen besøker vi en "halvblods" värmlending i Solør.

Fint tilskudd

Hei. Flott med artikkel om Jens Raabe. Har lenge tenkt at vi burde ha et stykke om han, ikke minst på grunn av alle rødlenkene. La til litt småtteri. Vi er nokså aleine på wikien i dag; NLI har sendt en delegasjon til Stord. Seminar.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. okt 2014 kl. 14:27 (CEST)

OK, takk. Jeg har en fotograf til deg: Berit Gaarder. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 2. okt 2014 kl. 14:54 (CEST)
Hmm. Henne burde jeg sikkert ha hørt om. Etternavnet tyder på at hun er fra Østre Toten. Skal ha henne i bakhodet og evt. spørre noen andre.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. okt 2014 kl. 15:07 (CEST)

Tor Fjørtoft

Hei!

Kunne du finne fram noen opplysninger om Tor Fjørtoft. Han var født i Larvik og arbeidet som ingeniør. På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjon) 11. okt. 2014 kl. 18:34 (CEST)

Fotografforbundet

Hei Vidar. Flott med artikkel om Norges Fotografforbund. Er vel nevnt mange steder blant Preus-artiklene, så denne var kjærkommen. Helsing fra --Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. nov. 2014 kl. 12:55 (CET)

Litt tynn, men den var nødvendig i skjelletet. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 19. nov. 2014 kl. 14:03 (CET)
Langt bedre enn ingenting. Nå fant jeg forresten en tilleggsopplysning om Berit Gaarder, som du spurte meg om for ei stund sia.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 19. nov. 2014 kl. 14:09 (CET)

Severin

Hei Vidar. Du er som vanlig kjapp til å finne datoer. Takk for info. om Severin Olsen. Hvilken kilde har du brukt?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. des. 2014 kl. 13:20 (CET)

Jeg tryller det fram fra NB digital. Jeg var litt rask, skal føre på kilde. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. des. 2014 kl. 13:23 (CET)
Flott! Sjøl fikk jeg så mange treff på Severin Olsen (NB digital) at jeg i første omgang ga opp å finne dødsdatoen.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. des. 2014 kl. 13:28 (CET)

Marie Rosenland

Er du sikker på at Marie Rosenland var født i 1851? Jeg har tenkt at bilde av Maren Buer (1835-1883) tatt av M Rosenland er ifra 1860 årene, at hun er i slutten av 20 årene på bildet. Da er i såfall Marie Rosenlund litt i yngste laget for å være fotografen. Det er også et senere bilde av Maren der hun ser klart eldre ut. Men ifølge Preus Museum skal M Rosendal ha hatt studio i Skien i 1890-årene. Kanskje M Rosendal overtok negativer fra en tidligere fotograf? Kan du noe om tidlige fotografer? Randi Thommessen (RandiTh) (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 18:31 (CEST)

hun er faktisk født i 1850. Det er helt sikkert. Utover det har jeg ikke detaljert kunnskap om fotografer i Skien. Veldig bra at du legger ut bilder her. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 8. jun. 2015 kl. 22:51 (CEST)

Sigrid de Lemos

Hei Vidar! Jeg har tatt meg den frihet å redigere litt på Sigrid de Lemos — håper dette er greit. :) Olve Utne (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 03:12 (CEST)

Flott Olve, det ble riktig bra. Det er helt i orden å steppe inn. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 08:50 (CEST)
Fristelsen ble stor, vet du — satt og ruget på litt opplysninger her. Håper ellers det blir mulig å få inn litt mer om utdannelse og arbeidssted(er) også etter hvert. Jeg har gått og tenkt en stund på å skrive litt om de Lemos-familien generelt. Får se om jeg får til det eller om jeg heller legger innmer om familien i SdL-artikkelen. -- Olve Utne (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 09:39 (CEST)
Kan du se på folketellingen 1910? Der står hun som apotekerlæring, mens broren er "selskapsdame". Jeg legger inn tellingsdata i artikkelen. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 12:35 (CEST)
Ja, jeg så den også. Mistenker at det er noe krøll der. Fridtjof/Frithjof ble apoteker, så kanskje er de rett og slett ombyttet? -- Olve Utne (diskusjon) 10. jun. 2015 kl. 13:05 (CEST)

Ivar Sagbakken

Etter en tids fravær har jeg begynt å skrive noen artikler igjen. Jeg finner ikke dødsåret til Ivar Sagbakken. Kan du finne en nekrolog eller annet materiale om ham? På forhånd takk! Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjion) 28. okt 2015 kl. 16:35 (CET)

Hei, det har blitt en solid artikkel. Dødsdato funnet og sendt på mail. Han ble nesten 100 år gammel. Vidar Iversen (Vidariv)

(diskusjon) 29. okt. 2015 kl. 08:29 (CET)

Takk for at du likte artikkelen og en kjempetakk for opplysningene. Mvh. Morten Bakkeli (Mbakkel2) (diskusjion) 29. okt 2015 kl. 08:44 (CET)

Bra jobb

Bra jobb. Herrrlig navn, ikke santMorten Haave (MortenHV) (diskusjon) 15. des. 2015 kl. 13:55 (CET)

Takk, det var et skikkelig kunstnernavn! Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 15. des. 2015 kl. 13:57 (CET)

Bra med Heide også! Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 6. apr. 2016 kl. 16:28 (CEST)

Mjølfjell

Lokalkjent på Mjølfjell du også?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. mar. 2016 kl. 10:44 (CET)

Overhodet ikke. Fikk inn et tips på facebook. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 17. mar. 2016 kl. 10:57 (CET)
Det kan funke! Svigermor har hytte bare et par kilometer fra ungdomsherberget, så jeg kjente igjen bygningene.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 17. mar. 2016 kl. 11:40 (CET)

Redigeringsoversikt

Hei, jeg lagde en oversikt over de siste 100 redigeringer på bilder i kategorien Bilder fra Nasjonalbiblioteket; Kategoridiskusjon:Bilder_fra_Nasjonalbiblioteket#Redigeringer. Tenkte at det kanskje kan være praktisk for din del, for her er det mulig å snappe det opp når noen identifiserer motiver nærmere. Vi har blant annet fått på plass bedre beskrivelser at noen bilder fra Asker og Bærum i det siste. Hvis du kan ha bruk for den lar vi den ligge, ellers er det bare å fjerne den - jeg ville uansett teste ut mulightene for å lage ei slik liste. Chris Nyborg (diskusjon) 31. aug. 2016 kl. 15:21 (CEST)

Hei, jeg har absolutt bruk for denne og setter pris på tiltaket. Jeg forsøker å registrere nye opplysninger i NB-systemet så godt jeg kan. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 1. sep. 2016 kl. 12:55 (CEST)
Flott! Hvis du skulle komme på noen annet i samme gate som kan være til hjelp er det bare å si fra; det er mange muligheter i systemet. Chris Nyborg (diskusjon) 1. sep. 2016 kl. 13:33 (CEST)

Fotograf fra Østfold

Petter Ødegaard, Preus-fotograf som tok bilder i Østfold. Har du flere opplysninger?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. nov. 2016 kl. 10:02 (CET)

Jeg forsøker. Sender deg denne totningen i retur: Nils Raddum. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 4. nov. 2016 kl. 12:22 (CET)
Takk! Skal se om jeg finner ut noe. Han er visst en av fotografene i "Øyeblikk som var", en bokserie der forskjellige fotografer er med. Problemet er ofte at mange av disse "fotografene" bare har tatt noen få bilder, og knapt kan kalles amatørfotografer. Det er derfor vanskelig å finne ut noe mer om dem. Men jeg prøver!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 4. nov. 2016 kl. 13:19 (CET)

Så godt

...at du fant ut av to av de ukjente misjonsforeningene :) God uke! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. feb. 2017 kl. 08:53 (CET)

Kragtorp og Skulerud ligger i Akershus. De tre under "Ukjent" som er knyttet til Os, er Os i Rakkestad. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 27. feb. 2017 kl. 09:34 (CET)
Det ante meg, ille godt med lokalkunnskap her. De kommer fra en bok over Østre Østfold og jeg har en følelse av at mange foreninger var grenseoverskridende på sitt vis :) Skal fikse mer i kveld... Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. feb. 2017 kl. 10:05 (CET)
Da tror jeg jeg fikk tatt alt :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 27. feb. 2017 kl. 22:00 (CET)
Indremisjonsselskapet hadde Østfold krets og Oslo krets. Jeg tror også de hadde Romerike krets, men ingen Akershus krets, så da ble det overlapping over fylkesgrensene. I Indremisjonsselskapets historie 2 av Ola Rudvin side 193 står det at Oslo og omegn krets ble opprettet i 1920 og at Akershus krets da fikk navnet Romerike krets. Harald Haugland (diskusjon) 27. feb. 2017 kl. 22:22 (CET)
Takk til begge, og da har vi fått rettet opp og fått en god forklaring hvorfor flere foreninger i søndre Akershus var med i Østfold. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 28. feb. 2017 kl. 08:18 (CET)

Et bilde-scan-spørsmål

Puslet litt med et par bilder fra Valle ikveld, og oppdaget at dette egentlig har en vakker kant rundt. Dessverre er det (antagelig noe fra arkivarene) klistret rått over den rammen. Tror du det er noe som kan scannes igjen, uten den blemmen - og ja, jeg tror jeg skjønner hvorfor det er gjort som det er gjort (men trist er det)? Spør deg siden jeg har skjønt hvor du jobber hen, og går ut fra at du vet hvilken krinkelkrok du må til for å finne ut av det ;) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 17. apr. 2017 kl. 02:51 (CEST)

Arkiv

Hei! Klarer du å hente fram anmeldelsen av NRK-programmet «Gjøglervognen», som var publisert i dette nummeret av Aftenposten? [2] På forhånd takk! Mvh. --Morten Bakkeli 11. okt. 2020 kl. 15:56 (CEST)

Sendt pr. elektronisk post. --Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 11. okt. 2020 kl. 21:32 (CEST)
Tusen takk! Mvh --Morten Bakkeli 12. okt. 2020 kl. 10:16 (CEST)

Arkiv 2

Hei! Klarer du å finne en artikkel om bl.a. Radar Pipefabrikk på side 5 i Norges Handels- og Sjøfartstidende 22. august 1950. På forhånd takk! Mvh. --Morten Bakkeli 19. okt. 2020 kl. 14:13 (CEST)

Sendt pr. elektronisk post. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 19. okt. 2020 kl. 20:03 (CEST)
Tusen takk! Mvh. --Morten Bakkeli 20. okt. 2020 kl. 15:59 (CEST)

Aftenposten

Hei! Klarer du å finne en artikkel i Aftenposten 6. desember 1930, side 6, om viser og sanger? Mvh. --Morten Bakkeli 18. nov. 2020 kl. 18:19 (CET)

Sendt pr. elektronisk post. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 23. nov. 2020 kl. 11:43 (CET)
Takk skal du ha. Jeg har brukt en opplysning i avisa til artikkelen om Larvikssanger. Mvh. --Morten Bakkeli 23. nov. 2020 kl. 13:55 (CET)

Løytnant Christensen

Hei! Kunne du sende meg en kopi av to artiklene om løytnant Abraham Christensen, som stod på trykk i Dagbladet 11. februar 1931 (side 4) og i Dagbladet 16. februar 1931 (side 2). Jeg ønsker også artikkelen om Odd Isaachsen Willoch på side 7 i Adresseavisen 12. april 1985. På forhånd takk! Mvh. --Morten Bakkeli 21. des. 2020 kl. 07:53 (CET)

HBR Madsen

Her er det mange oppføringer som må slås sammen. Blant annet faren og flere av barna. Morten Haave (MortenHV) (diskusjon) 26. mar. 2022 kl. 12:00 (UTC)Svar[svar]

Ryddet etter beste evne. Bli gjerne med på dugnaden, henvend deg til: histreg@nr.no. Vidar Iversen (Vidariv) (diskusjon) 26. mar. 2022 kl. 18:16 (UTC)Svar[svar]