Bydel Bjerke: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Ingen redigeringsforklaring
m (Noen tillegg og bilde.)
Linje 1: Linje 1:
'''Bydel Bjerke''' er en av [[Oslos bydeler]]. Administrasjonen ligger på [[Linderud senter]], men er planlagt flyttet til [[Økernsenteret]]. Bydelen hadde 26 229 innbyggere pr. 1. januar 2008, fordelt på et areal på 7,7 km²
{{thumb|Refstad Alle TRS.jpg|Refstad allé 2009. Foto Trond Strandsberg.}}


[[Trondheimsveien (Oslo)|Trondheimsveien]] går gjennom bydelen fra [[Sinsenkrysset]] i vest til [[Rødtvet]] i øst. Langs denne finner man størstedelen av boligbebyggelsen, samt blant annet [[Aker sykehus]], [[Berkebanen]] og bydelsentrene [[Bjerke (Oslo)|Bjerke]], [[Årvoll]], [[Linderud]] og [[Veitvet]]. Området langs [[Østre Aker vei]] er et viktig næringsområde. Helt i sørvest ligger [[Økern]], som er et viktig trafikknutepunkt. Andre områder i bydelen er [[Tonsenhagen]], [[Refstad]], [[Risløkka]] og [[Vollebekk]]. [[Krigsskolen]] ligger nord i bydelen.
'''Bydel Bjerke''' er en av [[Oslos bydeler]]. Navnet kommer fra [[Bjerke gård]], som er navngitt etter treslaget. Administrasjonen ligger [[Linderud senter]], men er planlagt flyttet til [[Økernsenteret]]. Bydelen hadde 26 229 innbyggere pr. 1. januar 2008, fordelt på et areal på 7,7 km²


I bydelsinndelingen som eksisterte fra [[1988]] til [[2004]] hadde Bjerke samme utstrekning som i dag. Fra [[1973]] til 1988 var området delt mellom bydelene 30, 31 og 32.  
[[Trondheimsveien (Oslo)|Trondheimsveien]] går gjennom bydelen fra [[Sinsenkrysset]] i vest til [[Rødtvet]] i øst. Langs denne finner man størstedelen av boligbebyggelsen, samt blant annet [[Aker sykehus]] og bydelsentrene [[Bjerke (Oslo)|Bjerke]], [[Årvoll]], [[Linderud]] og [[Veitvet]]. Bebyggelsen er variert, med alt fra småhus og villaer på Årvoll til drabantbybebyggelse fra 1950- og 1960- tallet på blant annet [[Sletteløkka]] og Veitvet. Området langs [[Østre Aker vei]] er et viktig næringsområde. Helt i sørvest ligger [[Økern]], som er et viktig trafikknutepunkt. Andre områder i bydelen er [[Tonsenhagen]], [[Refstad]], [[Risløkka]] og [[Vollebekk]]. [[Krigsskolen]] ligger nord i bydelen, og [[Bjerkebanen]] er en institusjon som lenge har preget folkelivet i området.  


[[Kategori:Bydel Bjerke]]
I bydelsinndelingen som eksisterte fra [[1988]] til [[2004]] hadde Bjerke samme utstrekning som i dag. Fra [[1973]] til 1988 var området delt mellom bydelene 30, 31 og 32.
[[Kategori:Bydeler i Oslo kommune|Bjerke]]
 
== Kilder ==
Oslo byleksikon 2000, Kunnskapsforlaget
 
== Les mer ==
[http://www.erdether.no/papp/aarvoll-veitvet-artikkel_Bjerke%20bydels%20historie.nml| Om Bydel Bjerke på Deichmanske biblioteks nettsted Er det her jeg hører til.]
 
[[Kategori:Bydel Bjerke]]
[[Kategori:Bydeler i Oslo kommune]]

Sideversjonen fra 17. jul. 2009 kl. 13:59

Refstad allé 2009. Foto Trond Strandsberg.

Bydel Bjerke er en av Oslos bydeler. Navnet kommer fra Bjerke gård, som er navngitt etter treslaget. Administrasjonen ligger på Linderud senter, men er planlagt flyttet til Økernsenteret. Bydelen hadde 26 229 innbyggere pr. 1. januar 2008, fordelt på et areal på 7,7 km²

Trondheimsveien går gjennom bydelen fra Sinsenkrysset i vest til Rødtvet i øst. Langs denne finner man størstedelen av boligbebyggelsen, samt blant annet Aker sykehus og bydelsentrene Bjerke, Årvoll, Linderud og Veitvet. Bebyggelsen er variert, med alt fra småhus og villaer på Årvoll til drabantbybebyggelse fra 1950- og 1960- tallet på blant annet Sletteløkka og Veitvet. Området langs Østre Aker vei er et viktig næringsområde. Helt i sørvest ligger Økern, som er et viktig trafikknutepunkt. Andre områder i bydelen er Tonsenhagen, Refstad, Risløkka og Vollebekk. Krigsskolen ligger nord i bydelen, og Bjerkebanen er en institusjon som lenge har preget folkelivet i området.

I bydelsinndelingen som eksisterte fra 1988 til 2004 hadde Bjerke samme utstrekning som i dag. Fra 1973 til 1988 var området delt mellom bydelene 30, 31 og 32.

Kilder

Oslo byleksikon 2000, Kunnskapsforlaget

Les mer

Om Bydel Bjerke på Deichmanske biblioteks nettsted Er det her jeg hører til.