Haslum stasjon

Haslum stasjon var opprinnelig en holdeplass på Bærumsbanen, opprettet 1924 og senere utstyrt med kioskbygning og venterom, nå revet. Bygningstypen med seteritak var tegnet av driftsingeniør Jan Bernhard Greve (1877–1940) ved Kristiania Elektriske Sporvei. Haslum var i perioden 1924–30 Bærumsbanens endestasjon og hadde sporsløyfe. Denne ble senere fjernet.

Haslum stasjon på Bærumsbanen på i 1920-årene. Stasjonsbygningen med seteritak. Haslum var dengang banens endestasjon, og enkeltsporet videre gikk bort til verkstedsområdet på Avløs stasjon. I 1930 ble dette enkeltsporet forlenget ut til Kolsås stasjon

Den opprinnelige stasjonen lå på tomten etter plassen Tveterstua (som har navngitt Tveterveien), vest for Kirkeveien. I forbindelse med at Kolsåsbanen ble opprustet til metrostandard ble stasjonen flyttet til øst for Kirkeveien, og den nye stasjonen, tegnet av Arne Henriksen ble åpnet 15. desember 2013.

Kilder


  Haslum stasjon er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9246° N 10.5732° Ø