Historieboka.no

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Historieboka.no var et nettsted som dokumenterte Buskeruds historie og som de siste årene ble drevet av Buskerud fylkeskommune. Terje Bautz var sentral i oppbyggingen av sidene i 2006, og skrev i sin tid om nettstedet:

Terra Buskerud er et nettsted for skolene og for deg som er interessert i kulturarv og historie, for turister og for næringsliv. Nettstedet er et verktøy for lærere og elever i skolen. Samtidig er den laget slik at alle som er interessert i å lese om Buskerud før og nå – fra istid til nåtid har glede og nytte av Terra Buskerud.

Terra Buskerud er et prosjekt, eid og drevet av Buskerud fylkeskommune og i faglig samarbeid med museer, bibliotekene og arkivene. Den kulturelle skolesekken er viktig bidragsyter for å formidle Buskeruds historie til grunnskolebarn.

Buskeruds historie vil aldri bli ferdig skrevet. Det er alltid nye innfallsvinkler og rom for dypere studier i den delen som interesserer akkurat deg mest. Og du kan være med å bidra til historien ved å skrive fortellinger slik du tror det har vært. Vi tar med glede imot bidrag fra dere der ute slik at vi kan gjøre historiske fakta mer levende og spennende.

Nettstedet er ikke lenger tilgjengelig, men deler av innholdet ble i 2021 overført til Lokalhistoriewiki, der det skal kunne bearbeides videre.


Buskerud våpen.png Historieboka.no er basert på en artikkel fra historieboka.no, et nedlagt nettsted som formidla Buskeruds historie. Teksten er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Overføringa av historieboka.no til Lokalhistoriewiki er et samarbeid mellom wikien og Viken fylkeskommune. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.