Jens Holmboe (1752–1804): Forskjell mellom sideversjoner

m
fiksa kursiv
Ingen redigeringsforklaring
m (fiksa kursiv)
Linje 16: Linje 16:
I Målselv er det reist en minnestein hvor Holmboes navn står øverst på listen over dem som har æren for den vellykkede bosettingen.
I Målselv er det reist en minnestein hvor Holmboes navn står øverst på listen over dem som har æren for den vellykkede bosettingen.


Jens Holmboes hustru, '''Anna Margrethe Holmboe''', var kvinnen som hele tiden sto lojalt sammen med sin ektemann så lenge han levde. Hun fikk det vanskelig da fogden døde og hun plutselig stod på bar bakke, fordi han hadde brukt alt han eide og rådde over til å hjelpe befolkningen. Hun fikk bygd et nytt hjem i [[Tromsø]], og det er betegnende for det friske mot og det uredde humør som preget hele hennes liv, at hun i 1841, da dampskipene hadde begynt å trafikkere kysten der nord, og med sine femogsytti år la i vei sørover for å besøke sine sønner, sorenskriver Joachim Gotshce Holmboe i Ålesund, og rektor ved [[Bergen Katedralskole]] og stortingsrepresentant [[Hans Holmboe]]. Hun ble over åttifem år gammel og regnes som stammor for hele den nordenfjellske gren av familien Holmboe.
Jens Holmboes hustru, ''Anna Margrethe Holmboe'', var kvinnen som hele tiden sto lojalt sammen med sin ektemann så lenge han levde. Hun fikk det vanskelig da fogden døde og hun plutselig stod på bar bakke, fordi han hadde brukt alt han eide og rådde over til å hjelpe befolkningen. Hun fikk bygd et nytt hjem i [[Tromsø]], og det er betegnende for det friske mot og det uredde humør som preget hele hennes liv, at hun i 1841, da dampskipene hadde begynt å trafikkere kysten der nord, og med sine femogsytti år la i vei sørover for å besøke sine sønner, sorenskriver Joachim Gotshce Holmboe i Ålesund, og rektor ved [[Bergen Katedralskole]] og stortingsrepresentant [[Hans Holmboe]]. Hun ble over åttifem år gammel og regnes som stammor for hele den nordenfjellske gren av familien Holmboe.


{{DEFAULTSORT:Holmboe, Jens}}
{{DEFAULTSORT:Holmboe, Jens}}